![]() |
|
A może nowa liga X11? - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Organizacje społeczne (partie, stowarzyszenia, związki zawodowe i wyznaniowe) (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=37) +---- Dział: Bialeński Związek Sportowy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=17) +---- Wątek: A może nowa liga X11? (/showthread.php?tid=1261) |
A może nowa liga X11? - Severin von Verwaltung - 20-01-2020 Ostatnio popatrzyłem na 2 największe ligi mikroświatowe (Sarmacka Liga Piłkarska i Liga Królewska) i stwierdziłem, że zaczynają one odbiegać od mikro i żyć swoim własnym życiem. Uznałem, że przydałaby się liga, która byłaby pod rzeczywistą kontrolą rządów(rządów) i naprawdę nawiązywała do mikronacji. Początkowo moim zamiarem było założenie takiej ligi w samym Dreamlandzie, ale ze względów demograficznych wiem, że nam się nie uda. Widzę, że Bialenia osobnej ligi nie posiada, wiec pomyślałem, że można zakres ligi poszerzyć o Bialenię i o pozostałe państwa zainteresowane współpracą w ramach Ligi Bluszczowej. Byłby to kolejny fundament współpracy. Na razie są 3 osoby (JKM Maciej II, JKW Robert Fryderyk i ja). Ja grałem krótko, JKM jest amatorem, a JKW będzie zaczynać drużyną od 0, więc próg wejścia jest niski i szanse na na wygraną są stosunkowo równe. Jeśli ktoś wcześniej nie grał, a był sfrustrowany z powodu przewagi jaka występuje np. w SLP, to teraz jest dobra okazja. Robocza nazwa ligi to Ebruz Leauge, ale jeśli ktoś spoza KD zdecyduje się dołączyć, to nazwę można zmienić (nie wiem czy wszystkim Liga Bluszczowa będzie odpowiadać). Zostawiam więc link i, w razie potrzeby, jestem gotów do udzielenia odpowiedzi na ewentualne pytania. Pozdrawiam serdecznie. RE: A może nowa liga X11? - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 20-01-2020 Mogę dołączyć. Proponuję nazwę Ivy League. Zastanawiam się jeszcze nad nazwą drużyny, żeby nawiązywała do UB, ale nie była zbyt sztywna... RE: A może nowa liga X11? - Bajtuś - 20-01-2020 Miałem kiedyś drużynę w Lidze Bialeńskej ... dwa razy podchodziłem do tematu... i dwa razy ligę zamknieto ... może za 3 razem się uda
RE: A może nowa liga X11? - Severin von Verwaltung - 20-01-2020 Nie jestem pewien czy będzie można zmienić nazwę po uzyskaniu wymaganej liczby osób, więc zmieniłem nazwę na "Ivy Mikro Leuage". Zainteresowanych serdecznie zapraszam. Nazwy drużyn można zmieniać, ale bardzo proszę, żeby miały związek z mikroświatem, a jeszcze lepiej, związek z miejscem działania w mikronacji. Obecnie próbuję jeszcze rozmawiać w tej sprawie z Federacją Nordacką, a JKM Maciej II skontaktował się z Rotrią. Mam nadzieję, że tym razem się uda! Jak wszystkim czas i chęci pozwolą, to możemy sobie uchwalić jakiś statut, a każde z państw biorących udział będzie mogło sobie wybrać przedstawiciela do zarządu nad ligą (moglibyśmy się pobawić coś w stylu prezydencji jak w Radzie UE). Niemniej, z bólem w sercu, nie nalegam na formalizmy i nadmierną biurokrację .
RE: A może nowa liga X11? - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 20-01-2020 A może niech Rada Rektorów wtedy zarządza ligą, żeby nie robić osobnego organu? I niech powołuje jakiegoś prezesa. RE: A może nowa liga X11? - Severin von Verwaltung - 20-01-2020 Można tak zrobić. Nie chciałbym jednak stworzyć przez przypadek drugiego MUP, bo wszyscy wiemy jak to się skończy. RE: A może nowa liga X11? - Severin von Verwaltung - 20-01-2020 Skoro już napisałem że liga w X11 ma być tworzona w ramach Ligi Bluszczowej, to chciałbym zapytać, czy zainteresowani z Republiki Bialeńskiej nie mają nic przeciwko dopuszczeniu przedstawiciela Cesarstwa Bizancjum do rozgrywki. RE: A może nowa liga X11? - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 20-01-2020 Nie mam nic przeciwko, ale fajnie byłoby, gdyby też w przyszłości dołączyli do Ligi Bluszczowej. ^^ RE: A może nowa liga X11? - Severin von Verwaltung - 21-01-2020 Cytat:Miałem kiedyś drużynę w Lidze Bialeńskej ... dwa razy podchodziłem do tematu... i dwa razy ligę zamknieto ... może za 3 razem się uda Szanowny Panie Bajtuś, drużyna przyjęta, ale nie znam związku między "Ibazą" a Bialenią, dlatego proszę się ustosunkować do zastrzeżenia. W razie potrzeby nazwę można zmienić. RE: A może nowa liga X11? - Severin von Verwaltung - 21-01-2020 Aktualizacja: Udało się zebrać komplet, w związku z czym otwarty jest m.in rynek transferowy, żeby się przygotować do pierwszego sezonu. Ze startem się wstrzymamy, dopóki nie dostanę odpowiedzi od wszystkich zainteresowanych. |