![]() |
|
Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Przedsiębiorstwa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=99) +---- Dział: Bialeńsko-Nordacka Spółka Frachtowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=214) +---- Wątek: Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii (/showthread.php?tid=1462) Strony:
1
2
|
Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii - Ronon Dex - 14-03-2020 Wstępny projekt budowy sieci kolejowej na Anatolii. ![]() Docelowo linie kolejowe powinny prowadzić do wszystkich miejscowości, ale oczywiście będzie to musiało nastąpić stopniowo. W pierszej kolejności proponuję wybudowanie linii kolejowej biegnącej od Port Arthurberg przez południowe wybrzeże, gdzie są miasta oraz porty morskie, jak również dwie nasze największe bazy morskie MWRB - ta linia powinna dotrzeć do Anatolii Brodryjskiej, a jednocześnie powinna powstawać linia łącząca południe i północ Anatolii. W dalszej kolejności budowano by kolejne linie łączące coraz mniejsze miejscowości. W budowie części linii kolejowych będą partycypowały Bialeńskie Linie Kolejowe, które mają zamiar uruchomić linie pasażerskie z Port Arthurberg do głównych miejscowości Anatolii. W pracach zmierzających do doprowadzenia linii kolejowych w okolice baz wojskowych weźmie udział również wojsko, które otrzyma za swoją pomoc zniżki w opłatach za przewozy towarów taborem BNSF. RE: Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii - Ametyst Faradobus - 14-03-2020 Będę musiał pomyśleć, jak to rozwiążemy w Mechanicach. Niemniej nasze dworce kolejowe powinny stać się symbolem postępu i kolonizacji tych ziem. RE: Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii - Ronon Dex - 14-03-2020 W takim razie ka zajmę się stworzeniem odpowiednich dworców kolejowych w Port Arthurberg oraz dwóch miastach portowych leżących przy bazach morskich SZRB oraz zajmę się kompletowaniem pierwszej partii naszego taboru BNSF. RE: Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii - Ametyst Faradobus - 14-03-2020 Ja mogę zbudować stacje kolejowe w Mechanicach. RE: Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii - Ametyst Faradobus - 15-10-2020 To ja już wybudowałem infrastrukturę na terenie Faradobaju. Działamy coś z tą spółką? RE: Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii - Ronon Dex - 16-10-2020 Ametyst Faradobus napisał(a):To ja już wybudowałem infrastrukturę na terenie Faradobaju. Działamy coś z tą spółką?Jak najbardziej... istnienie i położenie miast na Anatolii zostało wreszcie ustalone to można się zabrać za drogi i koleje. Mam nadzieję, że w weekend siądę i zrobię nowy plan sieci kolejowej. Postaram się też zrobić elementy BNSF w Sateda oraz mam pewien pomysł na Malcolm, gdzie również element kolejowy będzie miał znaczenie. RE: Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii - Ametyst Faradobus - 23-05-2021 ![]() Od kilku tygodni na południu Anatolii trwa pierwszy etap budowy części infrastruktury kolejowej pod przyszłą Kolej Transanatolijską. Prace prowadzone są z dwóch stron - z rejonu Portu Arthurberg oraz z terenów Socjalistycznego Sułtanatu Faradobaju. Jest w nie zaangażowanych kilka tysięcy robotników i fachowców, więc tempo jest dosyć szybkie. Aktualnie na ukończeniu jest trasa prowadząca z Portu Arthurberg do Deju i odcinek z Faradobaju do Satedy. Wybudowano też wszystkie trasy na terenie samego Sułtanatu, z których korzystają już lokalne pociągi pasażerskie i towarowe. W dalszej kolejności budowane będą trasy poboczne, które połączą główną magistralę z takimi miastami jak Malboro czy Malcolm oraz z kilkoma mniejszymi miejscowościami i bazami wojskowymi.
RE: Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii - Ametyst Faradobus - 27-05-2021 Przy okazji chciałbym zaprezentować mapę z uwzględnieniem postępów w realizacji projektu. Na niebiesko zaznaczone zostały te odcinki, które już ukończono. Z kolei jako poramańczowe pozostawiono planowane trasy. Tego rodzaju mapki będą publikowane na bieżąco przy okazji kolejnych raportów:
![]() RE: Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii - Ametyst Faradobus - 05-06-2021 ![]() W ciągu minionego tygodnia na placu budowy Kolei Transanatolijskiej dokonały się kolejne postępy polegające przede wszystkim na połączeniu dwóch odcinków prowadzących z Portu Arthurberg i z Faradobaju odpowiednio: na południe i na północny zachód. W ten sposób obydwa punkty startowe zostały połączenie z ważnym strategicznie portem Sateda. Dodatkowo z terenów Socjalistycznego Sułtanatu Faradobaju poprowadzono tory do miasta Malcolm. Aktualnie trwają z kolei intensywne prace na odcinku Malcolm-Sateda po zakończeniu których będzie można wspólnymi siłami zając się budową trasy prowadzącej na wschód. Dobrym rezerwuarem siły roboczej okazali się być skazańcy, którym obiecano znaczące zmniejszenie wyroków i cofnięcie deportacji na Kamisę w zamian za udział w projekcie.
![]() RE: Projekt infrastruktury kolejowej BNSF na Anatolii - Ametyst Faradobus - 17-06-2021 W dniu dzisiejszym dokonałem osobistej inspekcji na placu budowy Kolei Transanatolijskiej. W ciągu ostatnich tygodni prace skupiły się na doprowadzenia torów do miasta Malcolm od strony południowej. Jednocześnie rozpoczęto budowę odcinka północnego, który ma połączyć Malcolm z Portem Arthurberg. Podobnie jak odcinek południowy również ten fragment budowany jest od dwóch stron - od wschodu (tu wyzwaniem są trudne logistycznie prace w górach) i od zachodu. Na dniach obydwie ekipy mają spotkać się mniej więcej w połowie trasy. Postęp prac zaznaczyłem na poniższej mapie:
![]() W dalszej kolejności planowane są kolejne prace na terenie gór. Ich celem będzie budowa odcinka prowadzącego znad brzegów Ankary na północ, w stronę Santa Valentina oraz lenn i miast północnych. Są one planowane na przełom czerwca i lipca.
|