Forum Republiki Bialeńskiej
Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki (/showthread.php?tid=2362)

Strony: 1 2 3 4

Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Aleksandra I. Dostojewska von Vincis - 22-02-2021

My, Aleksandra Izabella I,

z Bożej Łaski i Woli Narodu Najjaśniejsza Caryca i Imperatorka Brodrii, Rosyji, Noklezji, Bałamucji, Czuwacji i Ostii, Pani na Sankt Alexandrovie etc...

Przychylając się do błagań naszego ludu i wiernych poddanych ogłaszamy, iż od dnia 22 II 2021 r., wobec upadku państwa brodryjskiego w skutek nieudolności i knowań władz republikańskich, przywracamy naszą Najjaśniejszą Monarchię z Nami, jako Carycą i Imperatorką podług dawnych godności, a ponadto od teraz Cesarzową Nordaty.

(-) Aleksandra Izabella I 

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Ametyst Faradobus - 22-02-2021

Królem Królów Nordaty to jest nasz Czcigodny i Zawsze Godny Pamięci Patron.

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Baltazar Dostojewski - 22-02-2021

Droga Aleksandro jak to jest ze zawsze sie budzisz kiedy nie trzeba a jak trzeba nie budzisz sie ?

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Joahim-von-R - 22-02-2021

Cesarzowa Nordaty?

W mojej opinii jakieś tytuły w stylu ,,Cesarz(owa) Nordaty" powinny przysługiwać komuś, kto ma pod swym panowaniem ponad połowę Nordaty, no ale nie od dziś wiadomo, że ty i ja myślimy zupełnie inaczej.

Na czym będzie polegać twoja reinkarnacja Brodrii? Na tym na czym Brodria Południowa przez lata?

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Aleksandra I. Dostojewska von Vincis - 22-02-2021

Panie Joahimie,

Do czasu ukonstytuowania się Forum Najjaśniejszego Carstwa, to moja osoba reprezentuje Państwo we wszystkich jego wymiarach - zgodnie z wolą moją oraz całego narodu.
Oczywiście, tytuł Cesarzowej Nordaty (który nota bene już był w przeszłości używany) nie pozostanie li tylko tytułem honorowym. Cały kontynent musi uznać moją zwierzchność.

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Ametyst Faradobus - 22-02-2021

Dobrze, że de facto nie leżymy na tym kontynencie, bo jeszcze by się okazało że musimy uznać.

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Joahim-von-R - 22-02-2021

Jak to dobrze że w Voxlandzie od zawsze kwestionowaliśmy przynależność do Nordaty.

A że Westland leży na kontynencie? E tam, walić.

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Baltazar Dostojewski - 22-02-2021

Ametystcie co by sie stało gdyby Bialenia uznała Caryce Aleksandrę ze tak z ciekawości zapytam ?

Trochę trudno aby Republika Bialeńska uznawała się za część władztwa jakiejś samozwańczej władczyni Nordaty.

Cos czuje ze będzie ciekawie znowu sie działo w tej części świata i nordaty obstawiamy zakłady jakieś ?