![]() |
|
Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=134) +---- Dział: Zespół Archiwalny "Instytucje Państwowe" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=392) +----- Dział: Ministerstwo Infrastruktury (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=284) +----- Wątek: Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury (/showthread.php?tid=2656) Strony:
1
2
|
Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury - Ronon Dex - 02-11-2021 Jako Minister Infrastruktury postawiłem wydawać komunikaty informujące Obywateli o podejmowanych działaniach. Komunikat Ministra Infrastruktury
Wolnograd 2 listopada 2021
Ministerstwo Infrastruktury postanowiło nie tylko zająć się kwestiami infrastruktury narracyjnej, ale również kwestiami infrastruktury forum i w ogóle Bialenii. W związku z tym podjęto działania celem naprawy pewnych funkcji Forum - na pierwszy ogień poszła kwestia cytowania, które nie działało. Od wczoraj już działa - przycisk "Cytowanie selektywne" pozwala na cytowanie bez konieczności "ręcznego" kopiowania i ubierania w cytaty. Oczywiście nie jest to zasługa ministra osobiście... bo Minister Infrastruktury na informatyce się specjalnie nie zna. Jednak nie taka jest rola ministra, aby robił osobiście to czego nie potrafi, ale umiejętnie korzystał z pomocy fachowców. Tutaj Ministerstwo składa wielkie podziękowania Naszemu Przyjacielowi z Palatynatu Leocji - Namiestnikowi Helwetykowi Romańskiemu, który rozwiązał nam ten problem - trapiący nas od początku istnienia Forum. Kolejnym ważnym krokiem jakie Ministerstwo Infrastruktury stawia sobie za cel na najbliższe tygodnie jest stworzenie strony internetowej Naszego Kraju. Ale takiej z prawdziwego zdarzenia, profesjonalnej na wykupionym szablonie. W tej chwili toczymy rozmowy na ten temat - rozmowy, które mam nadzieję zaowocują powstaniem czegoś odpowiedniego. Jest to mój osobisty plan na okres jesienno-zimowy - Bielenia musi mieć odpowiednią stronę internetową. RE: Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury - Piotr Romanow - 02-11-2021 Panie Ministrze, Może to nie miejsce na to, ale mam parę pytań odnośnie pańskich planów na modernizację naszej infrastruktury forumowej. Moje pierwsze i raczej najważniejsze pytanie odnosi się do justownia tekstu, ponieważ jak dobrze wiemy, coś stało się z przyciskiem, którym się "centruje" tekst. Nie powiem, że jest to coś nadzwyczaj potrzebnego, chociaż pewnie niejedną osobę wprawia to poprzez irytację, aż do nerwicy, gdy nie może wycentrować np. tytułu. Kolejną kwestią jest temat baretek, czy powrócą one do nas? A może nawet zostaną rozszerzone o nowe odznaczenia? Nie powiem, że miło się ogląda odznaczenia obywateli pod ich profilami, swoją drogą to jeden z wielu czynników dla których ciągnęło mnie do Bialenii. Jakie są kolejne kroki odnośnie forum, bo o stronie już wiadomo. Czy będzie modernizowana dotychczasowa szata graficzna? Zostanie zmieniony styl, aby nadać świeżości naszemu forum? To już wszystkie pytania. Jeszcze raz proszę o wybaczenie za wtargnięcie i dziękuję za odpowiedź.
RE: Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury - Ametyst Faradobus - 02-11-2021 Jako Minister Spraw Zagranicznych będę wnioskował do Prezydenta Republiki, aby Czcigodnego Helwetyka wynagrodzić za pomoc wysokim odznaczeniem państwowym. RE: Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 02-11-2021 Długo nie będziesz musiał mnie namawiać. Bardzo doceniam pracę Ekscelencji Romańskiego. Odznaczenia ponadaję już wkrótce, 15 listopada.
RE: Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury - Ronon Dex - 02-11-2021 (02-11-2021 18:48)Piotr Pawłow napisał(a): Moje pierwsze i raczej najważniejsze pytanie odnosi się do justownia tekstu, ponieważ jak dobrze wiemy, coś stało się z przyciskiem, którym się "centruje" tekst. Nie powiem, że jest to coś nadzwyczaj potrzebnego, chociaż pewnie niejedną osobę wprawia to poprzez irytację, aż do nerwicy, gdy nie może wycentrować np. tytułu. Nie zauważyłem problemu... mnie się centruje (patrz moje posty) i justuje, przed chwilą sprawdziłem. Ale jeśli problem faktycznie jest to postaram się spowodować jego naprawienie.
(tekst powyżej i poniżej wyjustowany)
(02-11-2021 18:48)Piotr Pawłow napisał(a): Kolejną kwestią jest temat baretek, czy powrócą one do nas? A może nawet zostaną rozszerzone o nowe odznaczenia? Nie powiem, że miło się ogląda odznaczenia obywateli pod ich profilami, swoją drogą to jeden z wielu czynników dla których ciągnęło mnie do Bialenii. Jest taki zamysł... ale czas, czas, czas. To wszytsko jest czasochłonna dłubanką.
(02-11-2021 18:48)Piotr Pawłow napisał(a): Jakie są kolejne kroki odnośnie forum, bo o stronie już wiadomo. Czy będzie modernizowana dotychczasowa szata graficzna? Zostanie zmieniony styl, aby nadać świeżości naszemu forum? Jeszcze nie wiem, ale wsyztko w swoim czasie... właśnie nabyłem drogą kupna szablon strony dla Republiki Bialeńskiej i to strona jest moim priorytetem. Chciałbym wiele rzeczy zmodernizować, ale wszytko wymaga czasu, a z tym to sam wiesz jak jest. Tak więc cierpliwości.
Minister Infrastruktury
(centruje się) RE: Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury - Piotr Romanow - 02-11-2021 Dziękuję za informacje Panie Ministrze (powinno być wycentrowane) RE: Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury - Ametyst Faradobus - 02-11-2021 Już wolę żeby tych baretek nie było niż żeby wisiały nieaktualne. RE: Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury - Hewret z Gerwenu - 02-11-2021 Ufam, że Namiestnik przywróci forum do dawnej świetności, tj. z okresu przed próbą integracji z Księstwem Sarmacji. W moim uznaniu Bialenia wówczas miała najlepsze forum spośród polskich mikronacji, ale moja opinia jest subiektywna. Forum Republiki było na tyle dobre, że inne nordackie państwa zaczęły kopiować szablon oraz obrazki rang pod awatarami. RE: Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 02-11-2021 To prawda, za Twoich czasów forum dobrze działało i się prezentowało. RE: Komunikaty Ministerstwa Infrastruktury - Ronon Dex - 02-11-2021 (02-11-2021 20:59)Hewret z Gerwenu napisał(a): W moim uznaniu Bialenia wówczas miała najlepsze forum spośród polskich mikronacji, ale moja opinia jest subiektywna.Zgadzam się, że Twoja robota była wielka... szkoda, że to zaprzepaszczono, ale nie ma co rozpaczać nad "rozlanym mlekiem" - trzeba iść dalej i przywrócić Bialenii dawną świetność. Mieliśmy wzloty i upadki, to może czas teraz na wzloty.
|