Forum Republiki Bialeńskiej
Uwolnić Piechotę - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Uwolnić Piechotę (/showthread.php?tid=2726)

Strony: 1 2

Uwolnić Piechotę - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 17-11-2021

Zwabiony tłumem przed pałacem Piłata krzyczałem
tak jak inni uwolnij Barabasza Barabasza
Wołali wszyscy gdybym ja jeden milczał
stałoby się dokładnie tak jak się stać miało

Postanowiłem uwolnić Piechotę. Stowarzyszamy się z Brodrią, a tam Maximilian Fiodorow-Frasatti nie ma bana. Oprócz tego, już we wrześniu na Forum Obywatelskim toczyła się (niezbyt prędko) dyskusja na temat ułaskawienia. Nikt większych sprzeciwów nie wyraził.

W tradycji Bialenii jest cierpliwość i dawanie kolejnych szans. Oczywiście musi być jasne, że tych szans nie będzie nieskończenie wiele. Żaden z użytkowników forum nie powinien być męczący dla całej reszty. 

Dlatego jest to kolejna szansa, ale warunkowa - jeśli będzie tak jak wcześniej, konsekwencja też będzie taka, jak wcześniej.

Jeśli ktoś ma coś przeciwko, niech szybko rzuca kamieniem, bo jutro zamierzam przeprowadzić odbanowanie.

EDIT: Oczywiście jeśli Suderland nie chce Piechoty w swoich działach, to tam zablokujemy mu dostęp. Nie pamiętam, czy u Was miał bana.

RE: Uwolnić Piechotę - Karl von Schwarzengrau - 17-11-2021

Uwolnić Piechote? Wysłać czołgi! Big Grin

Piechota chyba wyłapał w Suderlandzie bana za tworzenie multikont i robienie rewolucji...

RE: Uwolnić Piechotę - Piotr Romanow - 17-11-2021

Oni dali mu palec, a on wziął całą rękę. Amen

RE: Uwolnić Piechotę - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 17-11-2021

Czyli pierwsze kamienie poleciały. Big Grin Kto następny?

RE: Uwolnić Piechotę - Iwan Pietrow - 17-11-2021

Cholera, nie chciałem mu dawać obywatelstwa w Brodrii do czasu wejścia w życie umowy o stowarzyszeniu z Bialenią. Wtedy nie mógłby poprosić o bialeńskie obywatelstwo....

RE: Uwolnić Piechotę - Piotr Romanow - 18-11-2021

Z tego co pamiętam to mój ukaz odnośnie wydalenia tego osobnika z Brodrii dalej funkcjonuje, a amnestii ani ja, ani mój następca nie ogłosiliśmy.

RE: Uwolnić Piechotę - Ronon Dex - 18-11-2021

(17-11-2021 22:03)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Jeśli ktoś ma coś przeciwko, niech szybko rzuca kamieniem, bo jutro zamierzam przeprowadzić odbanowanie.
Ja mam tylko pytanie jak to się odbędzie? Delikwent znany jest powszechnie z kloningu. Próbował tutaj (już po fakcie udowodnienia mu posiadania dwóch kont w Bialenii - dowód przeprowadziłem osobiście i ówczesny Prezydent otrzymał ode mnie stosowne screeny swego czasu, zapewne pamięta) zarejestrować... już nie wiem ile kont. Niby je kasowałem, ale coś mogło się przemknąć.

Moja propozycja jest taka - jestem za "ułaskawieniem", ale z jednym warunkiem. Piechota składa oświadczenie, że konto, które mu odbanujemy jest jedynym kontem w Republice Bialeńskiej lub w innym przypadku wskazuje które należy jeszcze do niego i te konto/konta kasujemy. Oświadcza również, że nie będzie powrotu do przestępstwa i to że jest świadomy tego, że w przypadku ponownego zarejestrowania kolejnego konta wylatuje natychmiastowo i bez bawienia się w jakieś czasochłonne procedury.

Przy czym jestem przeciwny by mu dawać obywatelstwo bialeńskie (co do brodryjskiego to już sprawa Cara) przynajmniej do czasu, aż swoją postawą udowodni, że w jego v-osobowości nastapiły pozytywne zmiany. Powiedzmy, że przez jakiś czas, niech to będzie 2-3 miesiące jest "na warunkowym" (w końcu wypuszczamy go z "pierdla") i obserwujemy jego zachowanie.

RE: Uwolnić Piechotę - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 18-11-2021

Widzę, że macie wątpliwości. Cóż, nie dziwię się. Oczywiście odblokujemy mu tylko jedno konto. Na nasze forum wchodzi ostatnio z konta "Tymoteusz Piechota" i to chyba jest konto domyślne. Obywatelstwa też nie planuję w najbliższym czasie nadawać.

Piotrze, nie wydaliłeś go, tylko odebrałeś obywatelstwo.

RE: Uwolnić Piechotę - Ametyst Faradobus - 18-11-2021

No cóż, ja mam z nim takie doświadczenie, ze wpuściłem go do ZSKHiW, nawet dostał obywatelstwo i moje własne nazwisko pod imieniem Aleksy. Nie powiem, aby jego kontent był jakiś szczególnie wartościowy, chociaż widzę pewien postęp. Póki co nikomu nie szkodzi: nie spamuje, nie klonuje, wyciągnął jakieś wnioski . Popieram propozycję Ronona.

RE: Uwolnić Piechotę - Kaspar Waksman - 18-11-2021

Ja mogę powiedzieć, że w Muratyce Piechota (pod nazwiskiem Stirlitz co prawda) działa od trochę ponad 2 miesięcy, i przez ten czas (o dziwo) nie stworzył u nas żadnego klona, nie zmieniał też co chwile danych, czy nie ogłaszał się Prezydentem czy innym takim, także faktycznie, pewien postęp jest. Wyszlifuje się chłopak, ja w to wierzę Tongue