![]() |
|
Witajcie - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Przejście graniczne - powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=52) +--- Wątek: Witajcie (/showthread.php?tid=3159) Strony:
1
2
|
Witajcie - Leszek Ebe-Grüner - 17-02-2022 Postanowiłem, że oprócz informacji o pogrzebie, sam z siebie się przywitam. Także kiedyś tu troszkę działałem, choć pod innym nazwiskiem. Miałem nawet plany zawitać wcześniej, jednak z powodu że Muratyka nie uznawała(choć nie wiem czemu)Bialenii, to nie wchodziłem. Jednak ze względu że od już w sumie dawna, nie jestem obywatelem Muratyki, to myślę, że z powrotem mogę tutaj, jak oczywiście pozwolicie, od czasu do czasu was odwiedzić. Ponadto mój stosunek do Ronona Dexa dalej się nie zmienił i bardzo doceniam, jaki daję wkład w rozwój Bialenii. A co do umiejscowienia Xorphii, jeśli nowa wyspa faktycznie, była by problemem, to możemy przedyskutować sprawę dokładnej lokalizacji państwa, od którego niedawna jestem władcą. Ponadto jakby ktoś pytał. To nie, nie jestem założycielem tego Mecenatu Xorphii, a zmarła właśnie Sophie Suzanne von Hippogriff. Ostatnią rzeczą, to ze względu że mam już trochę obowiązków+doszły mnie nowe obowiązki jako władcy Mecenatu Xorphii, to będę tutaj na ten moment, tylko w charakterze gościa. RE: Witajcie - Iwan Pietrow - 17-02-2022 Witamy w kraju, w którym trawa jest zieleńsza! Zapraszamy do rozgoszczenia się. Jeśli masz jakieś pytania dotyczące Bialenii, to śmiało je zadawaj. Na pewno odpowiemy!
RE: Witajcie - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 17-02-2022 Cześć, fajnie, że do nas wpadłeś. (17-02-2022 22:22)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): A co do umiejscowienia Xorphii, jeśli nowa wyspa faktycznie, była by problemem, to możemy przedyskutować sprawę dokładnej lokalizacji państwa, od którego niedawna jestem władcą.Jeśli mogę coś zasugerować, to proponuję wolną wyspę na północny zachód od Nordaty. http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showthread.php?tid=2765 RE: Witajcie - Leszek Ebe-Grüner - 17-02-2022 (17-02-2022 22:48)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Cześć, fajnie, że do nas wpadłeś. Z mojej strony chcę dodać, co do tej mapy, to Magnificat obecnie nic o nim nie słychać, więc te tereny na wyspie Ardemii powinny być w całości niezależne. Tam też, na małym skrawku tej wyspy, myślałem umieścić to państwo. RE: Witajcie - Ametyst Faradobus - 17-02-2022 Witaj! Polecam się zwłaszcza w kwestiach Rzeszy Bialeńskiej, Uniwersytetu oraz dyplomacji, bo mnie pozostawili na stanowisku i nie przenieśli na jakiegoś ministra rybołówstwa. RE: Witajcie - Karol Medycejski - 17-02-2022 Witam, ok Pozdrawiam Wysłane z iPhone'a RE: Witajcie - Joahim-von-R - 18-02-2022 A siema, a witma. >Muratyka nie uznawała(choć nie wiem czemu)Bialenii A była taka drama, ale szkoda o niej gadać, szkoda strzępić ryja. RE: Witajcie - Ronon Dex - 18-02-2022 (17-02-2022 22:22)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): Ponadto mój stosunek do Ronona Dexa dalej się nie zmienił i bardzo doceniam, jaki daję wkład w rozwój Bialenii. A co do umiejscowienia Xorphii, jeśli nowa wyspa faktycznie, była by problemem, to możemy przedyskutować sprawę dokładnej lokalizacji państwa, od którego niedawna jestem władcą.Po prostu uważam, zresztą chyba nie jest to tylko moje zdanie, że domalowywanie nowych lądów w obliczu mnogości OBPP jest trochę absurdalne i mało poważne. Oczywiście nie wiem o jakiej wielkości ląd chodzi... bo przecież nie uzyskałem odpowiedzi na temat Xorphii - ani gdzie leży, ani jaką ma wielkość i kształt. Oczywiście nie ma problemu gdyby to miało być coś na wzór Leocji czyli mała wysepka (nieco ponad 3 tys km2) na wielkim oceanie, która na ogólnej mapie Mikroświata jest niewielka plamką. Bo założenie, że takie wyspy istnieją, tylko nie zostały "odkryte"* jak najbardziej trzyma sie kupy. Inna sprawa gdy chodzi o "usypywanie" wiekszych lądów, przez pojedyncze osoby... to się robi trochę śmieszne. A sam twórca takiego v-państwa naraża się na to, że w powszechnym mniemaniu "go nie ma". Bo jak słusznie zauważono potrzeba pewnie roku istnienia takiego v-kraju i to przy wyraźnie widocznej w Mikroświecie aktywności - by zaczęło się akceptować taki "nowousypany" ląd. Zaistnienie nowego lądu w jakiejś większej formi nie jest łatwe. Dlatego mądrze radzi Andrzej... są lądy będące OBPP i to niektóre od dawna. Proponuję to po prostu wykorzystać. ______________ *) taki mały przykład "odkrycia" czegoś na tyle małego, że nie wzbudziło sprzeciwu... choć niestety nie udało się aktywizować dawnych "palmowców". RE: Witajcie - Leszek Ebe-Grüner - 18-02-2022 (18-02-2022 05:57)Ronon Dex napisał(a):(17-02-2022 22:22)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): Ponadto mój stosunek do Ronona Dexa dalej się nie zmienił i bardzo doceniam, jaki daję wkład w rozwój Bialenii. A co do umiejscowienia Xorphii, jeśli nowa wyspa faktycznie, była by problemem, to możemy przedyskutować sprawę dokładnej lokalizacji państwa, od którego niedawna jestem władcą.Po prostu uważam, zresztą chyba nie jest to tylko moje zdanie, że domalowywanie nowych lądów w obliczu mnogości OBPP jest trochę absurdalne i mało poważne. Dlatego wkrótce, spróbuję panu Rononie Dex, wysłać gdzie konkretnie, chcielibyśmy się umiejscowić. I spokojnie, będzie te państwo umiejscowione na terenach OBPP i zapewniam że nie będzie to nowy ląd. Co do wielkości państwa. Tak na oko to bym powiedział 1/25 terenów Związku Winkulijskiego, a nawet trochę mniejsza. RE: Witajcie - Tymoteusz Dostojewski - 18-02-2022 Witam serdecznie w Republice Bialeńskiej. |