Forum Republiki Bialeńskiej
IBiS-ZK #3 - Plusy i minusy Bialenii - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: IBiS-ZK #3 - Plusy i minusy Bialenii (/showthread.php?tid=3200)

Strony: 1 2

IBiS-ZK #3 - Plusy i minusy Bialenii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 02-03-2022

Niech rozkwita sto kwiatów, niech współzawodniczy sto szkół!

Dwa i pół roku temu Instytut Badań i Statystyki Zielonego Kościoła przeprowadził ankietę "Za co cenimy Bialenię?". W ramach ogólnonarodowej dyskusji o aktualizacji charakteru państwa, chciałbym dziś zapytać Was o to, co podoba Wam się w Bialenii, ale także co się nie podoba. Po zebraniu propozycji, przeprowadzimy ankiety. Prawo głosu będą mieli nie tylko obywatele bialeńscy, ale wszystko użytkownicy forum - zależy nam wszak na tym, by wszyscy czuli się tu dobrze.

Zapewniam, że ta kampania stu kwiatów zakończy się inaczej niż w Nan Di w 1956 r. Tongue

RE: IBiS-ZK #3 - Plusy i minusy Bialenii - Tymoteusz Dostojewski - 17-03-2022

Mi w Republice Bialeńskiej wszystko mi się podoba, a najbardziej moje lenno na Anatolii, a także różne święta.

RE: IBiS-ZK #3 - Plusy i minusy Bialenii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 17-03-2022

Prawidłowa odpowiedzieć, nie wyślemy towarzysza do łagru. Tongue

RE: IBiS-ZK #3 - Plusy i minusy Bialenii - Adam Aleksander II - 17-03-2022

Nie wiem czy jako obserwator mogę coś tam dorzucić, ale tak z boku to trochę za dużo papierkowej roboty widać. Nie raz wchodząc na forum widziałem w najnowszych postach wypowiedzi z parlamentu, nie zagłębiając się czy to jakieś sensowne wypowiedzi, czy kłótnie pewnych dwóch stron, ale też przez to, kiedy jest się zmęczonym lub zbyt leniwym, momentami ciężko jest się przez to przedostać, by dotrzeć do zielonej trawki bialeńskiej.

RE: IBiS-ZK #3 - Plusy i minusy Bialenii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 17-03-2022

Pewnie, że możesz, głosy z zewnątrz są bardzo cenne, bo zewnętrzny obserwator ma możliwość spojrzenia z dystansu, który ciężki jest do osiągnięcia w przypadku stałych mieszkańców.
Rozwinąłbyś wypowiedź o rodzaje aktywności, które są miłe dla oka przyjaciela z zewnątrz? Jakim kontentem moglibyśmy zachęcić Cię do wspólnej zabawy?

RE: IBiS-ZK #3 - Plusy i minusy Bialenii - Adam Aleksander II - 17-03-2022

Nie ma jednej, przynajmniej w moim przypadku, bo lubię wszystko po trochu, ale gdybym miał wybierać to chyba coś narracyjnego albo coś związanego z rozmowami na temat mikronacji w mikro i makro skali..

Mój problem polega na tym, że momentami (dłuższymi/krótszymi) po prostu jest za duże natężenie wątków o jednej tematyce. I w tym aspekcie akurat Bialenia nie jest jedyna, bo każda mikronacja prędzej czy później ma taki moment w miesiącu/tygodniu, że na pierwszy plan wchodzi dyskusja na jeden, najważniejszy temat. Mogę mieć po prostu pecha jeżeli chodzi o timing wchodzenia na forum czasami, bo ostatnio też udało mi się wychwycić coś poza-legislacyjnego tutaj, czyli możliwe, że jakbym zmienił godziny aktywności, to byłoby na +/-.

RE: IBiS-ZK #3 - Plusy i minusy Bialenii - Ronon Dex - 17-03-2022

(17-03-2022 14:50)Adam Aleksander II napisał(a): Nie raz wchodząc na forum widziałem w najnowszych postach wypowiedzi z parlamentu, nie zagłębiając się czy to jakieś sensowne wypowiedzi, czy kłótnie pewnych dwóch stron, ale też przez to, kiedy jest się zmęczonym lub zbyt leniwym, momentami ciężko jest się przez to przedostać, by dotrzeć do zielonej trawki bialeńskiej.
No to proponuje wchodzić przez naszą stronę, bo faktycznie panelu "ostatnia aktywność" sprawy są "przysypane" często mnogością postów z jakiś ożywionych dyskusji.

Przez stronę główną jest łatwiej zobaczyć aktywny temat, który może zainteresować: https://gov.bialenia.org.pl/

Przyznam, że sam już sobie wyrobiłem nawyk wchodzenia nie bezpośrednio, a przez stronę.

RE: IBiS-ZK #3 - Plusy i minusy Bialenii - Iwan Pietrow - 17-03-2022

Problem ze stroną jest taki, że jak zakładam mało kto o niej wie… Może umieśćmy jakiś komunikat na górze forum o tym, że jest ona dostępna i że można się na niej dokładnie zapoznać z tym co dzieje się na bialeńskim forum?

RE: IBiS-ZK #3 - Plusy i minusy Bialenii - Ronon Dex - 17-03-2022

(17-03-2022 16:53)Iwan Pietrow napisał(a): Problem ze stroną jest taki, że jak zakładam mało kto o niej wie…
No Adam się własnie dowiedział... trzeba ją rozpropagować w Mikroświecie, bo faktycznie wchodząc przez stronę zdecydowanie łatwiej się poruszać potem po naszym forum...

A może nie tyle rozpropagować, bo pamiętam, że Ametyst rozsyłał informację zagranicę po otwarciu nowej strony, co wymyślić, jak sprawić, żeby ludzie sami chcieli tam wchodzić. Bo prawda jest taka, że większość stron głównych mikronacji jest mało używana. Jeśli chodzi o mnie, to ja wchodzę przez stronę główną tylko do Sarmacji i Dreamlandu.

Zastanówmy się, co atrakcyjnego możemy tam umieścić, czy może raczej umieszczać regularnie. Ja w tej chwili nie mam pomysłu. Uważam, że nasza strona jest naprawdę dobra, brakuje tylko jakiejś "przynęty". Pomysł z regularną prasą raczej nie wypali... Poza tym musiałaby ona byv8na tyle atrakcyjna, by ludzie z zagranicy chcieli ją czytać, a to nie jest łatwe.