![]() |
|
Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +---- Dział: Placówki dyplomatyczne akredytowane przy Władzach Republiki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=27) +---- Wątek: Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej (/showthread.php?tid=418) Strony:
1
2
|
Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 13-06-2019 Stronę Federacji reprezentują: Jan Lubomirski-Dostojewski, Dowódca Federacyjnych Sił Zbrojnych Erik Otton von Hohenburg, Minister Spraw Zagranicznych Do reprezentacji Republiki Bialeńskiej zapraszam: Ronona Dexa, Głównodowodzącego Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej Piotra Pawłowicza Dostojewskiego, Ministra Spraw Zagranicznych oraz ja w charakterze gospodarza. Zapraszam stronę Federacji do przedstawienia propozycji i wtajemniczenia pozostałych uczestników rozmowy. RE: Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej - Adam Aleksander II - 13-06-2019 Witam tu zebranych, chciałbym, żeby podczas naszej wizyty zostały omówione dwie kwestie: a)Mikronacyjne Targi Zbrojeniowe RB-FN 2019 b)Zawarcie sojuszu militarnego Pierwsza kwestia jest według mnie dość jasna. Damy sobie nawzajem oraz państwom, które ewentualnie zaprosimy, szansę na zapoznanie się ze sprzętem, jakie oferują nasze państwa. Będzie to okazja, by nabyć nowy sprzęt oraz przetestować nowe prototypy pojazdów, czy przedstawić same szkice i projekty. Targi podzielibyśmy na dwie części, jedna z nich miałaby miejsce na terenie Republiki, a druga na terenie Federacji. Druga kwestia to zawarcie sojuszu wojskowego pomiędzy naszymi państwami, byłby to sojusz "aktywny". Mówiąc to, mam na myśli nie tylko wspieranie się w walce obronnej, ale także podczas prowadzenia ewentualnych wojen ofensywnych, czy interwencji. Oprócz samej współpracy na szczeblu stricte wojskowej, byłaby możliwość nawiązania porozumienia pomiędzy akademiami wojskowymi obu państw, wspomaganie rozwoju obydwu z nich oraz wymiana studentów. RE: Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 13-06-2019 Wasze Ekscelencje, Ze swojej strony zapewniam o pełnym poparciu dla targów zbrojeniowych. O stronie praktycznej inicjatywy ze strony praktycznej decyzja należy do Marszałka, natomiast ja chętnie pomogę w promocji targów. Mogę wystosować zaproszenia do państw, które posiadają traktat z Bialenią oraz do Sewerbii. Idea paktu militarnego również bardzo mi się podoba, ponieważ jednym z celów mojej prezydentury jest aktywizacji sceny międzynarodowej oraz konsolidacja Kontynentu Północnego. Wyrażam nadzieję na mulitlateralność naszego sojuszu, który mógłby objąć także Sewerbię, a w przyszłości także nowopowstające państwa nordackie. RE: Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej - Adam Aleksander II - 13-06-2019 Z mojej strony dodałbym to tego tzw. "Paktu Północy" Republikę Suderlandu, lecz to dopiero w późniejszym etapie. Obecnie zajmują dość obszerne połacie Nordaty oraz są jedną z najaktywniejszych mikronacji. RE: Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej - Ronon Dex - 13-06-2019 Cytat:...chciałbym, żeby podczas naszej wizyty zostały omówione dwie kwestie:W obu przypadkach jestem za. Jednak rozmowy jestem gotowy podjąć po 16.06 - ponieważ przebywam na (realowym) urlopie, a poważniejsze dyskusje z telefonu są po prostu niewygodne. RE: Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej - Adam Aleksander II - 14-06-2019 Myślę, że możemy poczekać z kontynuacją rozmów te kilka dni. RE: Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 17-06-2019 Wasze Ekscelencje, Marszałek Ronon Dex powrócił do wirtualności, więc proponuję wznowić rozmowy. Skoro doszliśmy do zgody, że jesteśmy zainteresowani oboma projektami, to proponuję przejść do konkretów. Trzeba ustalić termin targów oraz podział, jaka część odbędzie się w Federacji, a jaka w Republice. Co do traktatu, to rozmawiałem krótko w Towarzyszem Guljanowem i Sewerbia jak najbardziej jest zainteresowana udziałem. Zapewne nie będą zbyt aktywnym członkiem Paktu, biorąc pod uwagę problemy z aktywnością wewnątrz państwa, ale moim zdaniem powinniśmy nawiązać współpracę. Im nas więcej, tym lepsza zabawa. Wstępnie (ostateczna decyzja należy do Parlamentu) oferuję bialeńskie Wyspy Przyjaźni na główną siedzibę Paktu. Znajdują się blisko wybrzeży Federacji Nordackiej, a w Bialenii są słabo zagospodarowane po upadku BiaBroHasu. RE: Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej - Adam Aleksander II - 18-06-2019 Mogę się zgodzić na umieszczenie na Wyspach Przyjaźni siedziby. Postaram się dzisiejszym wieczorem przedstawić, co odbywałoby się w Federacji, a co w Republice. RE: Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej - Ronon Dex - 18-06-2019 Przy czym proponuję by terminy ustalić weekendowe... W tygodniu bywa różnie czyli praca i takie tam "duperele". RE: Rozmowy z delegacją z Federacji Nordackiej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 18-06-2019 Ja proponowałbym, żeby w tym wątku ustalić kwestie związane z targami zbrojeniowymi, a o Pakcie Północnym rozmawiać na konferencji, którą moglibyśmy zorganizować na Wyspach Przyjaźni. Zaprosilibyśmy na nią kilka państw z którymi chcielibyśmy nawiązać współpracę i omówili szczegóły. PP mógłby obejmować nie tylko wojskowość, ale też pewne kwestie polityczne. |