![]() |
|
Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń (/showthread.php?tid=1347) |
RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 07-03-2020 Może to i racja. W końcu to medal pamiątkowy. Mamy jakiś pełni spis posłów wszystkich kadencji? Warto też uhonorować przy okazji sędziów. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 07-03-2020 Jak ustanowię medal poselski to od razu wpiszę do postanowienia wszystkich, którzy byli posłami. Spisu nie mamy, ale to nie problem - po prostu "przelecę" wszystkie kadencje i zrobię spis posłów. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 07-03-2020 Wydaje mi się, że gdzieś kiedyś coś takiego było. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 11-10-2020 W związku z tym, że za jakiś czas będę chciał nadać sporządzonemu przeze mnie wykazowi odznaczonych jako taki atrakcyjny kształt mam pewną prośbę. Czy dałoby się zrobić wizualizację samych tylko krzyży orderowych najważniejszych odznaczeń? Chodzi o to, aby każde z nich przedstawić w okrojonej formie na wzór krzyża Orderu Rzeszy:
![]() Mam na myśli następujące ordery i odznaczenia państwowe: - Order Budowniczych Republiki - Order Niepodległości (może być wielki z mieczami) - Order Patrona Republiki (wersja z komandorii) - Order Powstania Marcowego (najlepiej krzyż złoty) - Order Odrodzenia Bialenii (jak wyżej) - Bialeński Krzyż Zasługi - Krzyż Walecznych Bez reszty się obejdzie. Z góry dziękuję. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 11-10-2020 Da się... w zasadzie wystarczy "odciąć" wstążkę orderu wraz z zaczepem, albo lepiej czyli sięgnąć do plików tworzenia i to zrobić w większej rozdzielczości. Mogę wiedzieć jak duże planowane są te grafiki? RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 11-10-2020 Właśnie o tym drugim myślałem, bo wtedy nie trzeba będzie też usuwać "haczyków". RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 11-10-2020 Ametyst Faradobus napisał(a):Mam na myśli następujące ordery i odznaczenia państwowe: Tylko te prace były prowadzone w różnych rozmiarach i dopiero finalnie dopasowywane do jednolitej skali... masz tak jak było w trakcie tworzenia odznaczenia - wielkość sobie dopasujesz. - Order Budowniczych Republiki ![]() - Order Niepodległości (może być wielki z mieczami) ![]() - Order Patrona Republiki (wersja z komandorii) ![]() - Order Powstania Marcowego (najlepiej krzyż złoty) ![]() - Order Odrodzenia Bialenii (jak wyżej) ![]() - Bialeński Krzyż Zasługi ![]() - Krzyż Walecznych ![]() Ametyst Faradobus napisał(a):Bez reszty się obejdzie. Z góry dziękuję. Jakby co mogę odszukać i powrzucać... na razie to co pod ręką: ![]() ![]() ![]() Medale cywilne: ![]() ![]() Pozostałych poszukam i wrzucę jutro. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 11-10-2020 Dzięki. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 12-10-2020 ![]() To chyba już wszystkie - gdybym jakiś pominął to daj znać. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 12-10-2020 Cytat:Ametyst Faradobus W sumie skoro są wszystkie to można by to docelowo zrobić w takiej formie. Co o tym myślicie? |