![]() |
|
Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy (/showthread.php?tid=2936) |
RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Ronon Dex - 06-03-2022 W tym tygodniu nikomu się nie chciało... Coś tam wrzuciłem do tygodnika, ale może sobie przypomnicie o "powinnościach" i uzupełnicie. RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Iwan Pietrow - 06-03-2022 W pierwszym wpisie dotyczącym działalności Prezydenta jest błędny odnośnik. Mam nadzieję, że to przez pomyłkę, a nie celowo... RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Karol Medycejski - 06-03-2022 W tym tygodniu w Rzeszy nic się nie działo, więc nie ma nowin do umieszczenia. RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Tymoteusz Dostojewski - 06-03-2022 Dobrze mówisz, pradziadku. RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Ronon Dex - 06-03-2022 (06-03-2022 15:48)Iwan Pietrow napisał(a): W pierwszym wpisie dotyczącym działalności Prezydenta jest błędny odnośnik. Mam nadzieję, że to przez pomyłkę, a nie celowo...Pomyłka przy kopiowaniu, poprawione. RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Ametyst Faradobus - 06-03-2022 Niestety tak jest i wina leży po mojej stronie. Musicie mi teraz wybaczyć, ale zarówno ja, jak i @"Iwan Pietrow" jako ludzie zajmujący się Wschodem jesteśmy obecnie w dosyć szczególnej sytuacji. Będę całkowicie szczery: jeśli zajmujesz się tą działką zawodowo (nawet badając średniowieczne papierki) to na jednych twoich znajomych lecą teraz bomby, inni uciekają i starasz się im pomóc, a dodatkowo jesteś potrzebny w innych sprawach (bo znasz coraz bardziej niszowy język, masz kontakty itp). Wszystko to sprawia, że zasoby czasu i energii stają się ograniczone. RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 06-03-2022 Jeśli to stan mający trwać całą kadencję, warto pomyśleć nad taką organizacją prac, by kraj był w stanie mimo wszystko dobrze funkcjonować. Są osoby chętne do działania, dlaczego mają być paraliżowane absencją innych? RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Ametyst Faradobus - 06-03-2022 Ja mogę pozostać na urzędzie, bo mimo wszystko - przykre to lub nie - ale wojna spowszednieje. Niemniej jeśli lud uznaje, że się nie sprawdzam to rzecz jasna poddam się jego osądowi. Trudno jednak podejmować takie decyzje nie mając kontrkandydata. RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 06-03-2022 Nie mówię o Rzeszy, tylko o Gabinecie, w którym nie tyle potrzeba zmian personalnych, tylko lepszej organizacji pracy. Dlaczego jestem odsunięty od jakichkolwiek obowiązków? Na przykład, deklarowałem, że będę robił te raporty. Prezydent odrzucił propozycję, ale sam i tak ich nie sporządza. RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Ronon Dex - 06-03-2022 (06-03-2022 16:56)Ametyst Faradobus napisał(a): Niestety tak jest i wina leży po mojej stronie.Winą to się musimy podzielić... ja też przez ta sytuację na wschodzie miałem w robocie dość "szalony tydzień" i przyznam, że nie miałem często ochoty na siadanie w jeszcze w domu do komputera. (06-03-2022 17:09)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Jeśli to stan mający trwać całą kadencję, warto pomyśleć nad taką organizacją prac, by kraj był w stanie mimo wszystko dobrze funkcjonować. Są osoby chętne do działania, dlaczego mają być paraliżowane absencją innych?Dokładnie o tym pisałem w dziale BPD... realioza dotyka czasem każdego, nie może jednak być tak, że jak niektórzy (okresowo) nie mają czasu czy ochoty na działanie tutaj - to ma to jednocześnie hamować działania tych co akurat czas i ochotę mają. |