Forum Republiki Bialeńskiej
Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy (/showthread.php?tid=2936)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Iwan Pietrow - 13-03-2022

Wstawienie tego samego posta na kilku forach to nie jest wielki problem. Może ustalmy, że jedna osoba będzie odpowiadać za kilka v-państw i w tych podległych sobie v-państwach publikować informacje.

Fajnie by było, gdyby te tygodniki szły w świat. Takie wrzucanie ich wyłącznie na naszą stronę to trochę strata czasu.

RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Ametyst Faradobus - 13-03-2022

Bierzmy pod uwagę wszystkie państwa uznawane?

RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 14-03-2022

(13-03-2022 10:08)Ametyst Faradobus napisał(a): W przypadku ambasad problemem jest małe obsadzenie, ale muszę wymyślić jakiś system wrzucania tego na bieżąco.
Ja mógłbym zostać takim xhargé d’affaires w Winkulii, Insulii, Suderlandzie i państwach UNP (Teutonia, Sclavinia, Baridas).

RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Ametyst Faradobus - 14-03-2022

Już za pierwszego ministrowania miałem coś takiego w głowie. Jutro w wolnej chwili założę temat i byśmy to przedyskutowali i ogarnęli.

RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Ronon Dex - 20-03-2022

Wytycznych nie było, coś tam skleciłem do dzisiejszego wydania, ale jakby co to mogę coś dopisać - dajcie znać.

RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Ametyst Faradobus - 20-03-2022

Dzięki wielkie. W Rzeszy w zasadzie to.

RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 27-09-2022

Wracamy do tego, żeby strona główna ożyła? Może niekoniecznie w formie w pełni regularnej, bo mamy teraz bardziej luźne podejście do mirkonacji niż przed pół roku, ale od czasu do czasu moglibyśmy poinformować, co się u nas dzieje. Oczywiście nie mówię, że "niech ktoś", tylko ja mógłbym się tym zajmować.
Możemy zrezygnować z głównego tytułu "To Był Tydzień" i ograniczyć się do podtytułu "Przegląd Bialeńskich Wydarzeń".

RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Iwan Pietrow - 28-09-2022

To jest dobry pomysł. Jeśli mnie pamięć nie myli, to Ametyst ma dostęp do strony, także nie powinno być problemu z powrotem do publikowania.

I tak - wrzucajmy informacje jak będziemy mieli coś ciekawego do napisania. Poprzednia koncepcja regularnego publikowania się nie sprawdziła z wielu powodów, m.in. też z tego, że bywały tygodnie, w których w Bialenii się niewiele działo i nie było o czym pisać.

RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 28-09-2022

No to może tak na dobry początek i w ramach próby generalnej:

PREZYDENT

Prezydent Iwan Pietrow przywrócił obywatelstwo bialeńskie Akrypie Ali Shariati oraz Andrzejowi Płatonowiczowi Ordyńskiemu. Z kolei Joahim von Ribertrop odstąpił od planu opuszczenia kraju.

Konduktor wznowił dysputę o reformie Republiki. Wszyscy obywatele i mieszkańcy zaproszeni są do zabrania głosu. To prawdopodobnie największe zmiany w Bialenii od listopada 2013 r.

POLITYKA
Akrypa Ali Shariati oraz Andrzej Płatonowicz Ordyński zakładają nową partię: Ruch na rzecz Dżamahiriji.

ROZRYWKA
Karol Medycejski objawił się na balkonie Mocking-At-Thee-Manor

NAUKA
Trwa dyskusja na temat podstawy programowej dla szkół podstawowych z historii i mikrozofii.

Tarsycjusz Operar obronił dysertację doktorską, której tematem były stosunki Magnifikatu i Muratyki.

RE: Tygodnik Bialeński - wątek roboczy - Ametyst Faradobus - 28-09-2022

Mam dostęp, mogę wrzucać. Może zbierzmy do niedzieli?