![]() |
|
Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń (/showthread.php?tid=1347) |
RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 03-12-2021 To do kompletu... ![]() ![]() Oraz trzy klasy Krzyża Modernizatorów... ![]() Tutaj system okuć za wielokrotne nadania i baretki tak jak przy Bialeńskim Krzyżu Zasługi. Czas na ostateczną decyzję. To jak zatwierdzamy, przygotuję załączniki i puszczamy poprawkę do ustawy. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 04-12-2021 To może wprowadzę w tej poprawce taką zmianę, że zamiast Krzyża Wielkiego będzie Krzyż Rycerski? RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 04-12-2021 (04-12-2021 08:37)Ametyst Faradobus napisał(a): To może wprowadzę w tej poprawce taką zmianę, że zamiast Krzyża Wielkiego będzie Krzyż Rycerski?Może być... ale wizerunkowo bez zmian? Choczi mi o to czy mogę się brać za załaczniki - czyli czy zakończyliśmy etap tworzenia wizerunku (zmienić treść napisu w załączniku to kilkanaście sekund). RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 04-12-2021 Ja nie zgłaszam uwag. Ewentualnie baretki mogą być z rozetką - tak jak Order Budowniczych. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 04-12-2021 (04-12-2021 08:46)Ametyst Faradobus napisał(a): Ewentualnie baretki mogą być z rozetką - tak jak Order Budowniczych.Zastanawiałem się na rozetką, ale byłoby to tochę niespójne. W przypadku Orderu Niepodległości nie stosowaliśmy rozet, w przypadku OPM i OOB również - w tych ostatnich przypadkach wyróżnikiem klasy noszonej na szyi jest gwiazdka (bo order w tej klasie jest z gwiazdą), a wyróżnikiem najwyższej klasy ON są właśnie miecze (tak jak dodatek do krzyża). Rozety poszły tam, gdzie było więcej klas czy OBR i Order Rzeszy. Ja bym te miecze pozostawił jest to spójne w oznaczeniach baretek - szczególnie wojskowych odznaczeń. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 04-12-2021 No to dobra, bez nacisku. Mam składać poprawkę? RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 04-12-2021 (04-12-2021 09:16)Ametyst Faradobus napisał(a): Mam składać poprawkę?Daj mi chiwlę czasu - zrobię tylko załaczniki. Jak tutaj wrzucę załączniki to będzie można składać. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 04-12-2021 Ale załączników nie określa ustawa. Mogą to zrobić samodzielnie Prezydent (w przypadku cywilnych) oraz Dowódca (w przypadku wojskowych). (Art. 23. Kwestie związane z wyglądem insygniów oraz baretek, sposobem ich noszenia, a także ceremoniałem wręczania i przywilejami należnym kawalerom orderów i odznaczeń państwowych reguluje Prezydent Republiki Bialeńskiej na mocy rozporządzeń lub okólników, a w przypadku żołnierzy Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej – również Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej.) RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 04-12-2021 (04-12-2021 11:08)Ametyst Faradobus napisał(a): Ale załączników nie określa ustawa. Mogą to zrobić samodzielnie Prezydent (w przypadku cywilnych) oraz Dowódca (w przypadku wojskowych).Tak czy inaczej masz gotowe... mozesz składać poprawkę. ![]()
|