Forum Republiki Bialeńskiej
Strefa fantastyki - prośbą o opinię. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Strefa fantastyki - prośbą o opinię. (/showthread.php?tid=1409)

Strony: 1 2 3

RE: Strefa fantastyki - prośbą o opinię. - Ronon Dex - 05-03-2020

No, ale właśnie o to chodzi by ta narracja była oderwana od naszej bialeńskiej rzeczywistości i się z nią nie gryzła... przecież wymyśliłem to na szybko czyli np. Bialenia a.d. 2500 i już możemy fantazjować o działaniach w innych systemach gwiezdnych.

I właśnie w tym dziale o to chodzi... by nie gryzło się to z Twoim podejściem. Zresztą również z moim, bo w takim dziale chętnie oddam się temu czego bym nie zaakceptował w pozostałych.

RE: Strefa fantastyki - prośbą o opinię. - Ametyst Faradobus - 05-03-2020

To znaczy ja też nie jestem jakimś zawziętym wrogiem elementów fantastycznych, ale muszą się wpasowywać. W Weerlandzie mamy region, w którym drzewa rosną w dwa tygodnie oraz tunel transjądrowy, którym można przebić się do Aralii.

Ametyst Faradobus napisał(a):To znaczy ja też nie jestem jakimś zawziętym wrogiem elementów fantastycznych...
Ja jestem wręcz zwolennikiem... ogólnie bardzo lubię sci-fi (i jestem w stanie w nią się zaangażować) - tylko uważam, że powinna mieć swoje wyznaczone miejsce - tak by nie kolidowało to z naszą typową narracją.

I żaden troll typu Alija mi nie powie, że powinno być inaczej... wszystko powinno mieć swoje miejsce. Wtedy nie ma problemów i nie ma bezsensownych konfliktów.

Ja tu jestem trochę w rozkroku, bo z jednej strony nie miałem nic przeciwko kontaktom z USiA i napadom wojsk hamerykańskich na ZSKHiW, a z drugiej trzeba to robić taktownie i z akceptacją obywateli.

RE: Strefa fantastyki - prośbą o opinię. - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 05-03-2020

Ale Alija akurat tym razem nie zasłużyła na oskarżenia, wypowiedziała tylko swoje zdanie, z którym nie do końca się zgadzam, ale pewien sens ma.

RE: Strefa fantastyki - prośbą o opinię. - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 05-03-2020

> I żaden troll typu Alija mi nie powie, że powinno być inaczej...

Wiesz, jeżeli w odpowiedzi na wszystko co jest niezgodne z twoimi opiniami musisz być kompletnie chamskim dzbanem, to nie pisz w temacie „prośba o opinię”… tylko „prośba o walidację”. Wtedy nie będę nic w nim pisała, i będziesz mógł się rozkoszować lożą pochlebców, którzy będą ci słodzili, że ojeju Rononku, jaki wspaniały pomysł, normalnie shok! bosh!, bez żadnej krytyki.

Powiem jedno... szanuje opinie każdego kto cokolwiek pozytywnego dołożył do rozwoju tego kraju... szanuje wypowiadających się tutaj Andrzeja, Ametysta, Janka czy Joahima (i innych obywateli Naszego kraju, którzy się nie wypowiedzieli, bo może ich ten temat nie interesuje). Bo szanuję ich zdanie...

Ty Alijo/Aliju (czy jaką tam masz v-płeć) - jesteś tylko zwyczajnym trollem, który nic sensownego tutaj nigdy nie zrobił, a tylko zajmuje się durnym trollowaniem. O ile opinia wypowiadających się tutaj ludzi ma dla mnie ogromne znaczenie - to akurat wypociny czegoś takiego ja Ty kompletnie mnie nie interesują i nie mają najmniejszego znaczenia.

Oświadczam to jako osoba prywatna (żebyś trollu zaraz nie płakał, że Prezydent Ciebie prześladuje), obywatel tego kraju, któremu jest zależy na jego rozwoju - pomysł Piotra bardzo mi się podoba i zamierzam zrobić wszystko by mógł on swoją wizję i pomysł realizować. Zamierzam mu w tym pomóc, uczestniczyć w tym... i jak widzę nie jestem odosobniony, bo po wypowiedziach innych sądzę, że pomysł jest dobry. Ty i tak niczego tutaj nie robisz... poza pieprzeniem głupot i próbami wzniecania konfliktów. W stosunku do Twoich wypowiedzi najbardziej pasuje powiedzenie "psy szczekają, a karawana idzie dalej". I tak też będzie...

Oczekiwałem opinii normalnych obywateli naszego kraju i się ich doczekałem... wyciągnąłem z nich odpowiednie wnioski.

Ja jestem łagodny i przyjazny... tylko trolle wyprowadzają mnie z równowagi - resztę Naszych Obywateli szanuję i szanuje ich zdanie. Chyba nie masz co do tego wątpliwości, bo wielokrotnie przyznawałem Tobie rację w różnych sprawach i zmieniałem swoje działania i zdanie uznając np. Twoją większą wiedzę w danym temacie czy dziedzinie.

Niewątpliwie.

Ja szanując ogromnie Twoje zaangażowanie i niezwykłą skuteczność dostrzegam po prostu, że z Aliją macie do tej zabawy, bo w końcu cały czas Bialenia jest po prostu zabawą dla inteligentnych ludzi, skrajnie różne podejście. Mimo, że bliższe jest mi Twoje, bo po prostu mamy zbieżne upodobania, nie jestem całkowitym krytykiem ścieżki Aliji uważając, że każda aktywność jest w jakiś tam sposób cenna. To trochę wynika z mojego, o Matko Sternikowska, dziesięcioletniego doświadczenia mikronacyjnego: nawet jeśli czyjeś działanie wydaje mi się głupie i nieodpowiedzialne to torpedowanie go nie zawsze ma sens i czasem warto odpuścić. Moim zdaniem podgrzewanie spiny między Wami do niczego nie prowadzi, ale no to jest moja opinia. W interesie Bialenii jest obecność tu każdego z Was.