Forum Republiki Bialeńskiej
Uchodźca uchodzi - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Przejście graniczne - powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=52)
+--- Wątek: Uchodźca uchodzi (/showthread.php?tid=1726)

Strony: 1 2

RE: Uchodźca uchodzi - Pan Talerz - 29-05-2020

Super! Nowi niewolnicy turyści zawsze są u nas mile widziani!

RE: Uchodźca uchodzi - Gregory Mykko - 29-05-2020

Emigrant z lekkim zdziwieniem spojrzał na zamaskowaną postać. Po krótkim zastanowieniu wręczył jej dysk, gdzie według jego słów miały znajdować się współrzędne Suderlandu. W rzeczywistości dysk kierował jednak w miejsce leżące w samym środku abachaskiej dżungli.

Przybysz nie miał serca powiedzieć nieznajomemu, że aktualnie jedyne co mógłby znaleźć w Suderlandzie to depresję, problemy psychiczne i dziwny obiekt z inskrypcją zaczynającą się od kilku niepozornych słów: "Cześć! Chciałbym zaproponować wam prostą zabawę..."

RE: Uchodźca uchodzi - Karl von Schwarzengrau - 29-05-2020

Nie potrzebujemy niewolników turystów. Jak nadejdzie ku temu czas to odbudujemy to co trzeba bez ludzi w maskach, którzy otrzymają kulę w łeb zostaną odholowani jak tylko się pojawią.

RE: Uchodźca uchodzi - Pan Talerz - 29-05-2020

Talerz aż podskakuje z ekscytacji.
- Do zobaczenia wkrótce w takim razie!  Heart

RE: Uchodźca uchodzi - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 30-05-2020

Ze sportem nie jest najlepiej. Akrypa organizuje zawody w szachach (niestety nie dla debili). Liga piłkarska nie przetrwała ze względu na małe zainteresowanie, ale może jakby Suderlandczycy dołączyli, to moglibyśmy spróbować jeszcze raz?
Jeśli ma Pan jeszcze inne sportowe pomysły, to można spróbować zebrać grupę, czy to w samej Bialenii, czy też w zaprzyjaźnionych nordackich państwach.

RE: Uchodźca uchodzi - Akrypa Ali Shariati - 30-05-2020

Czyli racje miałam jak pisałam w wieściach z zagranicy:

>Nie spodziewałam się, że w Suderlandzie była taka Jojo Czarodziejka.

Jeśli chodzi o działalnośc w RB to zachęcam bardzo. Czy to w jakiś wydarzeniach kulturalnych lub sportowych czy też jeśli jest chęć sprawować jakąś funkcje (choć do tego drugiego oczywiście wypadałoby być obywatelem RB). Zachęcam też do zamieszkania gdzieś w Dżamahiriji.

RE: Uchodźca uchodzi - Ronon Dex - 30-05-2020

A ja znowu zachęcam do obywatelstwa i jakiegoś udziału w SZ RB - skoro w podpisie widnieje "Marszałek Sił Zbrojnych Suderlandu". 

Do zamieszkania zachęcam raczej w wolnościowej, obszarniczo-przemysłowej Rzeszy, to chyba bliższy klimat... niż "czerwona" DB.  Wink

RE: Uchodźca uchodzi - Gregory Mykko - 30-05-2020

Hm, w szachy dawno nie grałem. Jak byłem jeszcze w (śp.) gimnazjum to zająłem 2 miejsce w zawodach szkolnych, tylko że... od końca XD. Więc chyba co do tego to podziękuję. Zainteresowanie piłką nożną w ostatnim okresie działania państwa i tak było nikłe, więc na wielki przełom tu bym nie liczył, choć byłbym zainteresowany jakby coś jednak ruszyło. A poza tym to może jakieś rozgrywki Formuły 1 mógłbym zaproponować jeśli większa grupa się tym zainteresuje. (jakieś 6-10 osób żeby rozgrywki miały sens).

Panie Rononie, funkcję marszałka pełnił pan von Schwarzengrau. Ja byłem tylko porucznikiem i generalnie nie brałem udziału w żadnym konflikcie zbrojnym. Ale do Sił Zbrojnych mogę wstąpić. Jeśli chodzi zaś o samorząd, to tutaj musiałbym to jeszcze dłużej przemyśleć.

RE: Uchodźca uchodzi - Ronon Dex - 30-05-2020

Gregory Mykko napisał(a): Ja byłem tylko porucznikiem i generalnie nie brałem udziału w żadnym konflikcie zbrojnym. 
Aktywni porucznicy w SZ RB też byliby pożądani, a i awansować by mogli...