![]() |
|
Symbolika urzędu prezydenckiego - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Symbolika urzędu prezydenckiego (/showthread.php?tid=2043) |
RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ronon Dex - 17-10-2020 Ametyst Faradobus napisał(a):Ale takie to hamerykańskie, nie mój gust...Ja tam nie mam awersji... co z tego, że amerykańskie skoro ładne - tą prostotą? Inna sprawa, że godło na jednolitym tle w tego typu flagach to jest specjalność amerykańska... Karol Medycejski napisał(a):Ale które są hamerykańskie?To pewnie było do mnie... to godło otoczone gwiazdkami na tle jednolitej kolorystycznie flagi to faktycznie wzorowane jest na rozwiązaniu amerykańskim. Karol Medycejski napisał(a):A jeśli chodzi o realne inspiracje, to adaptacja proporca z NRD chyba byłaby najlepiej pasująca - pytanie czy można to zrobić graficznie w miarę prosto i szybko, żeby nie siedzieć i nie dłubać.To akurat prosta adaptacja... proszę bardzo: ![]()
RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ametyst Faradobus - 17-10-2020 Nawet nie wiem, czy to nie jest najciekawsze. Nie kojarzy się wprost z żadnym obecnie funkcjonującym w realu, jest proste i skromne, takie republikańskie... RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ronon Dex - 17-10-2020 Ametyst Faradobus napisał(a):Nawet nie wiem, czy to nie jest najciekawsze. Nie kojarzy się wprost z żadnym obecnie funkcjonującym w realu, jest proste i skromne, takie republikańskie...Dałem nieco większe godło, chyba lepiej się prezentuje.
RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Karol Medycejski - 17-10-2020 Tak, to chyba najlepsza propozycja. Zastanwiam się tylko, czy odmiennie od oryginału nie zmienić by obramowania, tj. dodać je tez z lewej, czy tez z prawej z perspektywy godła - w każdym razie z tej strony, w która patrzy sokół. RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ronon Dex - 17-10-2020 Karol Medycejski napisał(a):Zastanwiam się tylko, czy odmiennie od oryginału nie zmienić by obramowania, tj. dodać je tez z lewej, czy tez z prawej z perspektywy godła - w każdym razie z tej strony, w która patrzy sokół.Mówisz Piszesz i masz...
RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ronon Dex - 17-10-2020 Jeżeli zatwierdzacie ten wzór, to jutro go dopracuję... czyli zrobię porządnie ten paski na obwodzie, bo te co są teraz to tylko prosta zmiana kolorów z tego proporca NRD, a jakościowo to temu co odwzorowywał oryginał to wyszły średnio. Zrobię je trochę grubsze i dłuższe - będzie to lepiej wyglądało. Ale proszę o decyzję bym nie robił tego bez sensu... A przy okazji to niewykorzystany wzór z "wężykiem generalskim" to zapewne sobie wykorzystam do proporca Dowódcy Sił Zbrojnych RB.
RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ametyst Faradobus - 17-10-2020 Dobry pomysł. W sumie można też dodać srebrną obwódkę na tym prezydenckim. RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ronon Dex - 17-10-2020
RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ronon Dex - 17-10-2020 Wersja z pasami w barwach narodowych bez ich pochylenia... ![]() ... i z dodanymi małymi gwiazdkami na narożnikach.
RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ametyst Faradobus - 17-10-2020 Numer jeden chyba najlepszy. |