![]() |
|
Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=134) +---- Dział: Zespół Archiwalny "Instytucje Państwowe" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=392) +----- Dział: Zgromadzenie Narodowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=211) +----- Wątek: Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej (/showthread.php?tid=2353) |
RE: Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej - Joahim-von-R - 15-06-2021 Gratuluję zwycięstwa i dziękuję za odznaczenie (i folwarki)! RE: Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 15-06-2021 Pogratulował i podziękował. RE: Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej - Ronon Dex - 15-06-2021 Gratuluję i dziękuję za odznaczenia i folwarki. PS. Wieczorem uzupełnię na stronie. RE: Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej - Karol Medycejski - 15-06-2021 Wielka gratulacja. Ametyście gratuluję dla ciebie. Zróbmy jednak małe podsumowanie uroczystości: Inauguracja - jest Przemowa - jest Sztandar szkoły prezydencki i hymn - jest Cytat Jana Pawła 2 Kurdy-Burdy - nie ma Mam nadzieję, że w kolejnej kadencji nastąpi poprawa. RE: Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej - Ametyst Faradobus - 15-06-2021 Tak tak, ale ja jeszcze muszę dzisiaj wrócić do Łotrii. Już tam Patriarcha Pius VII czeka z Kurią na lotnisku. RE: Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej - Ametyst Faradobus - 16-06-2021 To gratulacje gratulacjami, ale ja raz jeszcze zapraszam do dyskusji, którą w razie czego możemy rozdzielić na kilka wątków i przenieść poza gmach Zgromadzenia. RE: Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej - Joahim-von-R - 16-06-2021 Ja tam czekam co inni napiszą (i na to, aż mi coś wpadnie do głowy). RE: Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 16-06-2021 Skoro przyczyniłem się do rozkręcenia elekcyjnej dyskusji, to chyba wypadałoby, żebym zabrał głos.
Zgadzam się z Panem Prezydentem, że Bialenia potrzebuje zmiany. Czy może raczej: powinna otworzyć się na ludzi, którzy zmianę wprowadzą. Żeby było ciekawie, potrzebujemy trochę świeżej krwi. Bialenia to naprawdę fajny, rozwinięty w wielu dziedzinach kraj. Trzeba po prostu pokazać ludziom, że fajnie byłoby do nas przyjść i podłączyć się do tego projektu.
Tak na szybko przychodzi mi na myśl, żeby na fejsie publikować regularnie (co kilka dni) "CZY WIESZ, ŻE" z ciekawymi informacjami o Bialenii. Nowych by to mogło zachęcić, emerytów wzruszyć i zachęcić do powrotu, a obecnym obywatelom mogłoby przypomnieć o fajnej inicjatywie, o której z jakiegoś powodu zapomnieli. Jak odzyskamy stare forum, to już w ogóle będzie można różne perełki odnaleźć. W tym cyklu może się znaleźć wszystko: recenzje jakichś zapomnianych prac naukowych, streszczenia opisów zapomnianych miast, przypomnienia o wydarzeniach historycznych, cokolwiek.
No i może nasza strona mogłaby być trochę bardziej czytelna i zachęcająca. Bo jak taki typowy zoomer spojrzy, to serio pomyśli, że jesteśmy jakimś ZBOWiD-em.
Ja mam takie wrażenie, że nawet jak w Bialenii dzieją się ciekawe rzeczy, to jakoś nie potrafimy tego rozreklamować. Z zewnątrz jest chyba takie wrażenie, że tylko czołgi i wiochy się tu opisuje. Brakuje w tym wszystkim jakichś emocji - wybory są właściwie formalnością; jak już się o coś kłócimy, to są to jakiejś personalne spory sięgające kilka lat wstecz, a nie coś, w co żółtodziób mógłby się włączyć; nie wiadomo do czego można tu dążyć.
Szczerze mówiąc, nie wiem, czy gdyby nie to, że jestem z Bialenią związany emocjonalnie, to chciałbym akurat tu zamieszkać. Chociaż uczciwie trzeba powiedzieć, że przez ostatni rok przemierzyłem kawał mikroświata i gdzie indziej też wieje chujem. Może rzeczywiście ta Shoamacja to jest obecnie jedyny kraj w którym coś się dzieje, a nie "jest dziane" przez kilku archontów.
Także, podsumowując, żeby dokonać jakiejś radykalnej zmiany, to trzeba by podjąć szeroko zakrojone działania, przede wszystkim w dziedzinie systemów informatycznych i w dziedzinie promocji. Świetnie, gdyby się udało, ale ja zbyt wiele się nie spodziewam, bo już w dziesiątkach takich dyskusji uczestniczyłem i nigdy za wiele nie wychodziło. Można natomiast wprowadzać małe zmiany, które przyniosą drobne efekty: trochę uatrakcyjnić życie polityczne poprzez zmianę ordynacji do Rady Republiki, aktywizować fanpejdża, lekko unowocześnić stronę.
RE: Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej - Ametyst Faradobus - 16-06-2021 Cytat:Tak na szybko przychodzi mi na myśl, żeby na fejsie publikować regularnie (co kilka dni) "CZY WIESZ, ŻE" z ciekawymi informacjami o Bialenii. Nowych by to mogło zachęcić, emerytów wzruszyć i zachęcić do powrotu, a obecnym obywatelom mogłoby przypomnieć o fajnej inicjatywie, o której z jakiegoś powodu zapomnieli. Jak odzyskamy stare forum, to już w ogóle będzie można różne perełki odnaleźć. W tym cyklu może się znaleźć wszystko: recenzje jakichś zapomnianych prac naukowych, streszczenia opisów zapomnianych miast, przypomnienia o wydarzeniach historycznych, cokolwiek. A tak, rozkręcenie fejsa to jest sprawa, o której już jakiś czas temu rozmawialiśmy. Problem polega na tym, że jak kiedyś prowadzenie peja było rzeczą stosunkowo prostą tak teraz polega to na zabawie z idiotycznymi algorytmami, bo jak każdy imperialistyczny projekt fejs stał się zwykłym biznesem i platformą reklamową. Cytat:Ja mam takie wrażenie, że nawet jak w Bialenii dzieją się ciekawe rzeczy, to jakoś nie potrafimy tego rozreklamować. Z zewnątrz jest chyba takie wrażenie, że tylko czołgi i wiochy się tu opisuje. Brakuje w tym wszystkim jakichś emocji - wybory są właściwie formalnością; jak już się o coś kłócimy, to są to jakiejś personalne spory sięgające kilka lat wstecz, a nie coś, w co żółtodziób mógłby się włączyć; nie wiadomo do czego można tu dążyć. Niestety, ale to wymaga współpracy i zaangażowania się... no tak naprawdę 2-3 osób. Nawet jeśli sam próbowałem coś takiego robić no to brak odzewu powodował, że zarzucałem temat. Cytat:Szczerze mówiąc, nie wiem, czy gdyby nie to, że jestem z Bialenią związany emocjonalnie, to chciałbym akurat tu zamieszkać. Chociaż uczciwie trzeba powiedzieć, że przez ostatni rok przemierzyłem kawał mikroświata i gdzie indziej też wieje chujem. Może rzeczywiście ta Shoamacja to jest obecnie jedyny kraj w którym coś się dzieje, a nie "jest dziane" przez kilku archontów. No to rzucam pytanie zasadnicze: co my mamy czego S**rmacja nie ma? Może na naszą korzyść działa to, że u nas przy pierwszym fochu nie przyjdzie prefekt i nie da nowicjuszowi po łapach? RE: Inauguracja Prezydenta Republiki Bialeńskiej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 16-06-2021 Cytat:A tak, rozkręcenie fejsa to jest sprawa, o której już jakiś czas temu rozmawialiśmy. Problem polega na tym, że jak kiedyś prowadzenie peja było rzeczą stosunkowo prostą tak teraz polega to na zabawie z idiotycznymi algorytmami, bo jak każdy imperialistyczny projekt fejs stał się zwykłym biznesem i platformą reklamowąAle warto spróbować, bo tam najłatwiej się reklamować. Może wspólnymi siłami to jednak razbieriom? Cytat:Niestety, ale to wymaga współpracy i zaangażowania się... no tak naprawdę 2-3 osób. Nawet jeśli sam próbowałem coś takiego robić no to brak odzewu powodował, że zarzucałem temat.Jaki temat? Cytat:No to rzucam pytanie zasadnicze: co my mamy czego S**rmacja nie ma? Może na naszą korzyść działa to, że u nas przy pierwszym fochu nie przyjdzie prefekt i nie da nowicjuszowi po łapach?Kiedyś naszą przewagą była większa łatwość zrobienia kariery, szybsze tempo życia i większy wpływ na losy państwa. |