Forum Republiki Bialeńskiej
Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki (/showthread.php?tid=2362)

Strony: 1 2 3 4

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Joahim-von-R - 22-02-2021

Stawiam na to, że:
a) pomysł nie dojdzie do skutku
b) pomysł dojdzie do skutku, ale skończy jak FN (spory wewnętrzne i chęć niezależności rozpiździą kraj).

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - AleksanderNovak - 22-02-2021

Cytat:A że Westland leży na kontynencie? E tam, walić.
Angry

Cytat: Cały kontynent musi uznać moją zwierzchność.
Każdy Obywatel SRW jest gotów bronić swojej Ojczyzny! (czyli ja)
[Obrazek: PLAKAT.png]

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Ronon Dex - 22-02-2021

Baltazar Dostojewski napisał(a):Ametystcie co by sie stało gdyby Bialenia uznała Caryce Aleksandrę ze tak z ciekawości zapytam ?
Nie jesteśmy w stanie aż tyle wypić... Tongue

AleksanderNovak napisał(a):Każdy Obywatel SRW jest gotów bronić swojej Ojczyzny! (czyli ja)
A jakby co to mogę Tobie zawsze najemników z Ronon Shield posłać do pomocy... Chłopy w bojach zaprawione, ale ostatnio trochę się nudzą. Big Grin

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - AleksanderNovak - 22-02-2021

Jeśli ta niemiła Pani będzie chciała nas zniszczyć to na pewno skorzystamy!  Cool

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Ronon Dex - 22-02-2021

AleksanderNovak napisał(a):Jeśli ta niemiła Pani będzie chciała nas zniszczyć to na pewno skorzystamy!  [Obrazek: cool.png]
My to musimy w wolnej chwili chyba ten nasz zbrojeniowy deal zakończyć i tą bazę wojskową zrobić w SRW...

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Aleksandra I. Dostojewska von Vincis - 22-02-2021

Jako Cesarzowa i Matka swych ludów zapewniam, że każde dziecię Nordaty odnajdzie pod moim panowaniem szczęście i pokój. Już wkrótce zostaną uruchomione struktury Forum państwowego Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego. Wówczas zostaną wyznaczone terminy hołdów lennych, które należycie złożą swej Cesarzowej przedstawiciele poszczególnych państw Nordaty. Rozwiewając wątpliwości, Republiki Bialeńskiej w poczet lenników nie zaliczam. 

W tym miejscu wzywam też do niezwłocznego uznania mego tytułu - Cesarzowej Nordaty przez Kościół Rotriokatolicki, dla którego wiele poświęciłam w swym v-życiu i dziś, w zamian za liczne dowody wierności, wzywam do dokonania mej cesarskiej koronacji przez Jego Świątobliwość Piotra I. Akt ten przypieczętowałby trwającą od lat przyjaźń pomiędzy licznymi Książętami tegoż Kościoła, a rodem Dostojewskich. 

Nie sobie, lecz moim ludom. 

(-) Aleksandra Izabella I

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Joahim-von-R - 22-02-2021

>Wówczas zostaną wyznaczone terminy hołdów lennych, które należycie złożą swej Cesarzowej przedstawiciele poszczególnych państw Nordaty.

Ty se chyba jaja robisz.

A jak ktoś ci hołdu nie złoży? To co mu zrobisz?

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Aleksandra I. Dostojewska von Vincis - 23-02-2021

Szanowny Panie Marszałku,

Ufamy, iż nie dojdzie do tak gorszących i sprzecznych z wolą Majestatu Cesarskiego ekscesów.

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Joahim-von-R - 23-02-2021

A gdyby jednak? I co z Suderlandem?

RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Aleksandra I. Dostojewska von Vincis - 23-02-2021

> I co z Suderlandem?

Zjednoczenie wszystkich ludów przy moim Tronie, to świetlana i szczęśliwa przyszłość dla każdego z Narodów Nordaty, także suderlandzkiego.