![]() |
|
Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki (/showthread.php?tid=2362) |
RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Joahim-von-R - 22-02-2021 Stawiam na to, że: a) pomysł nie dojdzie do skutku b) pomysł dojdzie do skutku, ale skończy jak FN (spory wewnętrzne i chęć niezależności rozpiździą kraj). RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - AleksanderNovak - 22-02-2021 Cytat:A że Westland leży na kontynencie? E tam, walić. Cytat: Cały kontynent musi uznać moją zwierzchność.Każdy Obywatel SRW jest gotów bronić swojej Ojczyzny! (czyli ja)
RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Ronon Dex - 22-02-2021 Baltazar Dostojewski napisał(a):Ametystcie co by sie stało gdyby Bialenia uznała Caryce Aleksandrę ze tak z ciekawości zapytam ?Nie jesteśmy w stanie aż tyle wypić... AleksanderNovak napisał(a):Każdy Obywatel SRW jest gotów bronić swojej Ojczyzny! (czyli ja)A jakby co to mogę Tobie zawsze najemników z Ronon Shield posłać do pomocy... Chłopy w bojach zaprawione, ale ostatnio trochę się nudzą.
RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - AleksanderNovak - 22-02-2021 Jeśli ta niemiła Pani będzie chciała nas zniszczyć to na pewno skorzystamy!
RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Ronon Dex - 22-02-2021 AleksanderNovak napisał(a):Jeśli ta niemiła Pani będzie chciała nas zniszczyć to na pewno skorzystamy!My to musimy w wolnej chwili chyba ten nasz zbrojeniowy deal zakończyć i tą bazę wojskową zrobić w SRW... RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Aleksandra I. Dostojewska von Vincis - 22-02-2021 Jako Cesarzowa i Matka swych ludów zapewniam, że każde dziecię Nordaty odnajdzie pod moim panowaniem szczęście i pokój. Już wkrótce zostaną uruchomione struktury Forum państwowego Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego. Wówczas zostaną wyznaczone terminy hołdów lennych, które należycie złożą swej Cesarzowej przedstawiciele poszczególnych państw Nordaty. Rozwiewając wątpliwości, Republiki Bialeńskiej w poczet lenników nie zaliczam.
W tym miejscu wzywam też do niezwłocznego uznania mego tytułu - Cesarzowej Nordaty przez Kościół Rotriokatolicki, dla którego wiele poświęciłam w swym v-życiu i dziś, w zamian za liczne dowody wierności, wzywam do dokonania mej cesarskiej koronacji przez Jego Świątobliwość Piotra I. Akt ten przypieczętowałby trwającą od lat przyjaźń pomiędzy licznymi Książętami tegoż Kościoła, a rodem Dostojewskich. Nie sobie, lecz moim ludom. (-) Aleksandra Izabella I RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Joahim-von-R - 22-02-2021 >Wówczas zostaną wyznaczone terminy hołdów lennych, które należycie złożą swej Cesarzowej przedstawiciele poszczególnych państw Nordaty. Ty se chyba jaja robisz. A jak ktoś ci hołdu nie złoży? To co mu zrobisz? RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Aleksandra I. Dostojewska von Vincis - 23-02-2021 Szanowny Panie Marszałku, Ufamy, iż nie dojdzie do tak gorszących i sprzecznych z wolą Majestatu Cesarskiego ekscesów. RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Joahim-von-R - 23-02-2021 A gdyby jednak? I co z Suderlandem? RE: Ogłoszenie Najjaśniejszej Carycy i Imperatorki - Aleksandra I. Dostojewska von Vincis - 23-02-2021 > I co z Suderlandem? Zjednoczenie wszystkich ludów przy moim Tronie, to świetlana i szczęśliwa przyszłość dla każdego z Narodów Nordaty, także suderlandzkiego. |