Forum Republiki Bialeńskiej
Pożegnanie Jaszczura - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+---- Dział: Szpital Psychiatryczny im. Ofiar Realiozy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=68)
+---- Wątek: Pożegnanie Jaszczura (/showthread.php?tid=2717)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Pożegnanie Jaszczura - m².r - 17-11-2021

No szanujmy się, generalnie w Polsce w przeciągu ostatnich ~6 lat powstało jakieś powszechne przyzwolenie na pierdolenie głupot. Zaczynając od wysrywów anty-lgbt, antysemickich i antylewackich w sejmie, przez kreatury pokroju księdza oko piszące brednie w prasie drukowanej, furgonetki w asyście policji, które po prostu kłamią i inne szurskie gówno, które wylazło, wypełzło, wypłynęło z szamba i dzisiaj panoszy się w przestrzeni publicznej jakby było u siebie.

Ostatnio czytałem artykuł, że Niemcy skazali księdza oko za napisanie artykułu z nienawistnymi treściami wobec LPG w jakimś katolickim pisemku. Co więcej, większą karę dojebali redaktorowi tegoż, który przyzwolił na publikację takowych treści. Z początku mocno mnie to zdziwiło, bo sama treść nie odbiegała znacząco od tego, na co pozwalamy księdzu Oko na naszym podwórku, a potem przypomniałem sobie, że Polska stanowi ewenement, gdzie powszechnie powtarzanym błazeństwem jest cośtam cośtam o "tolerowaniu nietolerancji". Jechać z kurwami. Jaszczura do Choroszczy na badania albo do Sztumu na długą odsiadkę - domniemane męczennictwo jest absurdalnym powodem dla nierobienia niczego. Grupy takich ekstremistów służby powinny inwigilować, penetrować i rozbijać dla ogólnego spokoju społeczeństwa. I nie ma to żadnego związku z państwem totalitarnym, ten gość jest po prostu niebezpieczny, nawołuje do popełniania przestępstw, sam z dużą dozą prawdopodobieństwa, będąc wspieranym przez obce służby.

RE: Pożegnanie Jaszczura - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 17-11-2021

Zacznijmy od generałów piszących o wojnie napastniczej przeciwko Białorusi, potem można zwalczać inne zagrożenia.

RE: Pożegnanie Jaszczura - Ametyst Faradobus - 17-11-2021

Akurat ja nie jestem zwolennikiem teorii o Jaszczurze jako o marionetce rosyjskiego wywiadu, bo w Rosji służbami zarządzają nieco mądrzejsi ludzie niż u nas. Może kiedyś posługiwali się nim jako pożytecznym idiotą, ale odkąd na jakimś bankiecie zaczął dziękować ówczesnemu, zdumionemu ambasadorowi za Iwana Sierowa to odnoszę wrażenie, że wymsknął im się spod kontroli.

Skąd pomysł, że kiedykolwiek był pod kontrolą? Dlaczego każdy, kto powie coś pozytywnego o Rosji miałby być pod kontrolą? xD Akurat Jabłonowski byłby słabą reklamą. Tongue

RE: Pożegnanie Jaszczura - m².r - 17-11-2021

Bo wpisuje się w portfolio ruskich agentów pokroju Mariny Le Pen. Od wielu lat wojna nie jest prowadzona za pośrednictwem czołgów, karabinów czy głowic jądrowych, a za pomocą właśnie takich agentów wpływu, którzy destabilizują sytuację w kraju. Pokazały to wybory w USA, pokazał to Brexit. Już nawet abstrahując od tego, czy sam Jabłonowski spotkał w swoim życiu (świadomie czy nie) agenta prowadzącego, jest po prostu szkodliwy. Jego poglądy w jakimś stopniu odzwierciedlają poglądy płynące do nas ze szczekaczek Kremla. Gość powinien siedzieć... i tyle.

Rozróżnijmy jeszcze mówienie czegoś pozytywnego o Rosji jako kraju i Rosjanach jako tegoż kraju mieszkańcach i polityce rosyjskiej, która jest po prostu nie do przyjęcia w krajach cywilizowanych, czy generalnie krajach szeroko pojętego zachodu. Nie widzę możliwości nieironicznego popierania dyktatur pokroju tej zbudowanej przez Łukaszenkę czy też Putina. Należy dodać, że te dyktatury są nam, Polakom, Europejczykom, ludziom "Zachodu", jednoznacznie wrogie i musimy się przed nimi bronić, gdyż na dobrą sprawę, właśnie w tej chwili, pod naszymi nosami, odgrywa się scenariusz bardzo mrocznego konfliktu, czegoś tak ciemnego nie mieliśmy chyba od Able Archera.

Niezła paranoja.

RE: Pożegnanie Jaszczura - Karl von Schwarzengrau - 17-11-2021

Jak Putin wjedzie czołgami do Polski to powitam Niezwyciężony Naród Rosyjski jak wyzwolicieli, w końcu ktoś musi zrobić porządek z libkami.

Niestety Putin to miękka faja i tego nie zrobi.

RE: Pożegnanie Jaszczura - Piotr Romanow - 17-11-2021

Putin to pseudo dyktator... Wydaje mi się, że Miedwiediew jako najbardziej liberalny polityk Jednej Rosji byłby lepszym prezydentem.

Ja czekam na rządy Zachara Prilepina. Putin to autorytarny liberał. Czas na emeryturę.

RE: Pożegnanie Jaszczura - Ametyst Faradobus - 17-11-2021

Względnie liberalny to on był może w 2008 roku. Teraz jest kolejnym, zepsutym przez władzę i pieniądze właścicielem kawałka tortu.