![]() |
|
Uwolnić Piechotę - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Uwolnić Piechotę (/showthread.php?tid=2726) Strony:
1
2
|
RE: Uwolnić Piechotę - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 18-11-2021 Dziękuję za te ważne głosy. Działalność pana Piechoty (vel Fiodorowa-Frasattiego) w Brodrii też zasadniczo nie godziła w porządek publiczny, choć bywała irytująca dla niektórych obywateli. Myślę jednak, że czas gra tutaj na poprawę sytuacji. Może jeszcze doczekamy pana Piechoty na szczytach władzy za kilka lat. RE: Uwolnić Piechotę - Ronon Dex - 18-11-2021 (18-11-2021 08:26)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Na nasze forum wchodzi ostatnio z konta "Tymoteusz Piechota" i to chyba jest konto domyślne.To jest jego pierwsze konto... które zablokowałem (osadziliśmy w areszcie) po tym jak używając tego o nazwie "Piechota" zarejestrował sobie kolejne. Potem próbował regularnie, co jakiś czas rejestrować kolejne konta, ale mu je odrzucałem. Swego czasu rozmawiał ze mną w Brodrii i poleciłem mu by skontaktował się z Prezydentem, wyraził skruchę oraz obiecał solennie, że kloning się nie powtórzy. O ile w realu z jakąkolwiek resocjalizację totalnie nie wierzę, to w mikronacyjnym świecie takowych już byłem świadkiem i dlatego proponuje właśnie coś w rodzaju "zwolnienia warunkowego' - niech sobie u nas bywa, niech pisze i zobaczymy czy się zmienił. Jak tak to OK, za jakiś czas możemy mu "przywrócić pełnię praw" - a jak będzie dalej tak, jak dotychczas to wróci do "pierdla". Ale jestem za tym by szansę dostał. RE: Uwolnić Piechotę - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 18-11-2021 W najbliższych dniach wydam stosowny komunikat - wprawdzie bez mocy prawnej (czy Piechota został wydalony na podstawie jakiegoś konkretnego przepisu? Nie było mnie wtedy), ale z pewną mocą polityczną. A kiedyś będzie można pomyśleć o jakichś regulacjach odnośnie takich przypadków (kiedyś mieliśmy Kodeks Porządkowy na podstawie które Policja mogła działać bez zawracania głowy sądowi). RE: Uwolnić Piechotę - Ronon Dex - 18-11-2021 (18-11-2021 15:13)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): ...czy Piechota został wydalony na podstawie jakiegoś konkretnego przepisu?Nie został "wydalony" - został osadzony w areszcie po udowodnieniu ponad wszelką wątpliwość kloningu (stosowne dowody otrzymał Prezydent i nie tylko) i siedzi do dzisiaj. W zasadzie gdyby zrobił to co mu od dawna (na jego pytania gdzie indziej) zalecałem, to pewnie by już dawno wyszedł. Ale wolał nas bombardować kolejnymi multikontami. Stąd w zasadzie jego przestępstwo było "ciągłe"... chyba dopiero niedawno zmądrzał i przestał oraz postanowił załatwić tą sprawę z sensem. Może wydoroślał? RE: Uwolnić Piechotę - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 18-11-2021 Rozumiem. Czyli od strony prawnej nic nie stoi na przeszkodzie, żeby go odbanować. |