Forum Republiki Bialeńskiej
Mapa wpływów w Brodrii - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: BRODRIA (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=304)
+--- Dział: Plac Wolności (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=307)
+--- Wątek: Mapa wpływów w Brodrii (/showthread.php?tid=3409)

Strony: 1 2 3 4

RE: Mapa wpływów w Brodrii - Bolesław Kirianóo von Hohenburg - 14-11-2022

Jak tam z projektem? Oraz, czy byłby popyt na małą przyjacielską krucjatę waszych kolegów z południa?

RE: Mapa wpływów w Brodrii - Iwan Pietrow - 14-11-2022

Na razie jest na etapie ustaleń. Jeśli są chętni to można by z nim ruszyć - póki co spontanicznie, tylko żeby było w miarę realistycznie, tj. żeby nie przerodziło się to w wojny miliona czołgów i atomowy doomsday. Big Grin

> byłby popyt na małą przyjacielską krucjatę waszych kolegów z południa?

W sensie Winkulii? W zasadzie czemu nie... Tylko pod warunkiem, że te terytoria nie zostaną włączone w jej skład, a bardziej będą stanowić pole do prowadzenia narracji, np. jakaś misja stabilizacyjna w związku z atakowaniem przez brodryjskie zbrojne bandy przygranicznych winkulijskich wiosek.

RE: Mapa wpływów w Brodrii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 15-11-2022

To byłoby ciekawe, tylko żeby ta zabawa nie przekształciła się w sposób niekontrolowany w wojnę brodryjsko-winkulijską. Wink

RE: Mapa wpływów w Brodrii - Adam Aleksander II - 16-11-2022

Nie no luzik arbuzik. Pewnie wyglądałoby to jak realna interwencja Saudyjczyków w Jemenie, czy Turków/Izraelitów w Syrii.

RE: Mapa wpływów w Brodrii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 16-11-2022

Jako były car najlepiej byś się nadawał na przewodzenie tej adamoaleksandriadzie. Wink W zamian za ogłoszenie równouprawnienia religii w Imperium, wojska Nowej Ordy mogłyby zachować życzliwą neutralność w stosunku do interwentów.

RE: Mapa wpływów w Brodrii - Iwan Pietrow - 16-11-2022

tylko żeby ta zabawa nie przekształciła się w sposób niekontrolowany w wojnę brodryjsko-winkulijską.

Dlatego piszę - ustalmy proste zasady, tj. Winkulia nie zajmuje terenów Brodrii i nie wciela ich w skład swojego państwa, tylko korzysta z nich w celach narracyjnych.

Poza tym, władza centralna w Brodrii nie ma nic przeciwko temu, żeby Winkulia pomogła jej w opanowaniu porządku i stłumieniu lokalnych separatyzmów na południu. Wink

RE: Mapa wpływów w Brodrii - Ametyst Faradobus - 16-11-2022

Powinniście brać przykład z wzorowej współpracy z Hirschbergią i Weerlandem, która skutkowała niezwykle sprawnym i kulturalnym konfliktem symulowanym.

PS. Oddajcie Apfelinsel

RE: Mapa wpływów w Brodrii - Adam Aleksander II - 17-11-2022

(16-11-2022 09:27)Iwan Pietrow napisał(a): tylko żeby ta zabawa nie przekształciła się w sposób niekontrolowany w wojnę brodryjsko-winkulijską.

Dlatego piszę - ustalmy proste zasady, tj. Winkulia nie zajmuje terenów Brodrii i nie wciela ich w skład swojego państwa, tylko korzysta z nich w celach narracyjnych.

Poza tym, władza centralna w Brodrii nie ma nic przeciwko temu, żeby Winkulia pomogła jej w opanowaniu porządku i stłumieniu lokalnych separatyzmów na południu. Wink

Się wie, wszystko będzie po koleżeńsku.

(16-11-2022 21:49)Ametyst Faradobus napisał(a): PS. Oddajcie Apfelinsel

Ok, tylko ja obecnie nie mam jeszcze stanowiska do tego.

RE: Mapa wpływów w Brodrii - Iwan Pietrow - 21-11-2022

No dobrze, to mamy kilku chętnych. Myślę, że nie ma sensu dalej przedłużać tego wątku i pora przejść do fazy praktycznej działań fabularyzujących Brodrię. W tym tygodniu postaram się wcielić to w życie.

RE: Mapa wpływów w Brodrii - Robert Drenin - 22-11-2022

Mam pytanie! (Trochę późno może, ale mam nadzieję, że jeszcze w akceptowalnym czasie).
Mianowicie, czy w tej zabawie mogą wziąć również osoby z poza Brodrii. Jeśli tak, to fajnie byłoby pokierować komunistycznym odłamem.