Forum Republiki Bialeńskiej
[Święto Republiki 2022] Bankiet Narodowy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: [Święto Republiki 2022] Bankiet Narodowy (/showthread.php?tid=3445)

Strony: 1 2

RE: [Święto Republiki 2022] Bankiet Narodowy - Joachim Cargalho - 15-11-2022

Cytat:Szanowni Państwo,

w imieniu Edelweiss serdecznie gratuluję Wam jubileuszu dziewięciolecia działalności Republiki Bialeńskiej. Ten czas, to mnóstwo doświadczeń, na które skłądają się chwile dobre i złe, natomiast każda z nich jest niewątpliwie warta zapamiętania, bowiem buduje to wiedzę na temat tworzenia kraju, ale przede wszystkim więzi społecznych.

Te ostatnie są niewątpliwie trudną sztuką, którą nieustannie przypomina nam o różnorodności mikroświata. Ta różnorodność to również mikronacje, które starają się być unikatowe. Dlatego też, bez względu na ich formę, należy doceniać ich obecność i gratulować wytrwałości. Tego też Wam życzę, by wytrwałość była zawsze z Wami!

W imieniu Oberhaupta dziękuję również za przyznane mu odznaczenie! Jestem przekonany, iż wkrótce również osobiście się tutaj pojawi.

Z oberhauptowskim błogosławieństwem
(-) Joachim Cargalho

RE: [Święto Republiki 2022] Bankiet Narodowy - Ametyst Faradobus - 16-11-2022

Dziękuję i dołączam toasty za Voxland i Edelweiss*!

* @"Andrzej Płatonowicz Ordyński" oraz @"Helwetyk" mają moje stamtąd zdjęcie z wizyty inkongnito. Pozwalam udostępnić prywatnymi kanałami.

RE: [Święto Republiki 2022] Bankiet Narodowy - Error2246 - 17-11-2022

Obywatele i Towarzysze już czas aby obudźć się po libacji banketowej aby państwo znów funkcjonowało

RE: [Święto Republiki 2022] Bankiet Narodowy - Ametyst Faradobus - 17-11-2022

Zaraz się obudzę, bo właśnie mi uświadomiono, że seminarium mam za tydzień, a nie dzisiaj. W tej sytuacji posprzątam biurko, ułożę rzeczy w szafie, wypastuję buty, wyczyszczę zamszowe rzeczy szczotką, wyprasuję kilka koszul i będę mógł z czystym sumieniem powrócić do obowiązków prezydenckich.

RE: [Święto Republiki 2022] Bankiet Narodowy - Heinz-Werner Grüner - 17-11-2022

prof. dr net. mgr gen. bryg. Ametyście Faradobus serdecznie dziękuję za nadanie medalu. Nie mogłem wczesniej zjawić się z podziękowaniami i życzeniami także dołączam się tylko do tego co napisał Herr Cargalho.

Vivat Bialenia! Vivat Edelweiss!

RE: [Święto Republiki 2022] Bankiet Narodowy - August de la Sparasan - 17-11-2022

I ja, choć spóźniony, dołączam się do życzeń w imieniu swoim i całej Amatorii. Niechaj się szczęści Bialenii!

RE: [Święto Republiki 2022] Bankiet Narodowy - Fatima Popow-Chojnacka - 17-11-2022

Serdecznie dziękuję za medal okolicznościowy!

RE: [Święto Republiki 2022] Bankiet Narodowy - Aleksander (Czerepach) - 17-11-2022

Ja również.