Forum Republiki Bialeńskiej
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+---- Dział: Wieści z zagranicy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Wątek: Wieści z zagranicy (/showthread.php?tid=13)

RE: Wieści z zagranicy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 15-12-2021

No tak, pewnie można jakoś zorganizować sobie czas, żeby na discordzie też się zaktywizować. Wink Ja byłbym gotowy, żeby spróbować, ale nie wiem, jak inni Bialeńczycy.

RE: Wieści z zagranicy - Piotr Romanow - 15-12-2021

Zawsze zapraszam na Muratyckiego discorda, żeby spróbować posiedzieć, może społeczeństwo podpasuje albo nie. Główne jest to, żeby łączyć ten sposób rozrywki z czynnościami, które nie wymagają uwagi. Discorda nie używam w momencie, gdy np. przyrządzam jakieś skomplikowane danie, bo nie chciałbym sprzątać po wybuchu jakiejś cieczy, czy innego tałatajstwa. Hah. Wink 

RE: Wieści z zagranicy - Hewret z Gerwenu - 15-12-2021

Fajnie skonfigurowany Discord z botami będzie lepiej przyciągać młodsze osoby niż tradycyjne forum.

A tradycyjne forum będzie przyciągać starsze osoby, o ile te nie zasiedziały się na tych syfiastych grupach Fejsbukowych.

Najlepiej, żeby w kraju zarówno osoby starsze, jak im młodsze. W ogóle im większe zróżnicowanie, tym lepiej!

RE: Wieści z zagranicy - Ronon Dex - 15-12-2021

(15-12-2021 17:05)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Myślę, że opór wobec discorda wynika z obawy, by mikroświat nie zabierał nam zbyt wiele czasu.
Mój "opór wobec discorda" wynika z prozaicznego faktu, że uważam go za bardzo kiepski komunikator. Mało czytelny, przeładowany itd. Nie spełnia dla mnie podstawowej funkcji komunikatora - czyli czytelności. I nie pisze tego jako "stary dziad"... bo akurat będąc zapalonym "symulotnikiem" spędziłem na komunikatorach wiele czasu.

Tak więc Andrzeju... na mnie nie licz w tej materii.

RE: Wieści z zagranicy - AleksanderNovak - 15-12-2021

Ronon ty stary dziadzie...

(15-12-2021 17:30)Ronon Dex napisał(a): Tak więc Andrzeju... na mnie nie licz w tej materii
Nie ma sprawy, i tak masz dużo na głowie, nie musisz się zajmować kwestiami wizerunkowymi. Wink
(15-12-2021 17:43)AleksanderNovak napisał(a): Ronon ty stary dziadzie...
[Obrazek: w2MEPf59nq1sM-15-XwoS9bETB1L0BL8iHcJHm4h...dWQ6QOpQTY]

RE: Wieści z zagranicy - Iwan Pietrow - 15-12-2021

Ja bym był za założeniem Discorda. Można spróbować. Nie trzeba przecież przebywać tam cały czas.

Jedyne co mnie martwi to, że przez Discorda aktywność na forum zmaleje. Discord jest "szybszy", więcej się na nim dzieje, łatwiej jest się szybko komunikować. W mojej ocenie doprowadzi to do tego, że sporo życia będzie się działa tam (tak jak kiedyś sporo bialeńskiego codziennego życia działa się na messengerze).

> bo mnie jedna osoba osobiście zraziła to tego kraju, dlatego delikatnie się odcinam

Sam się wyautowałeś, a nie Cię zraziła. Tylko ty miałeś problem po przeniesieniu się na to forum, a teraz robisz z siebie wielką ofiarę. Śmiech na sali.

Kto chciałby poprowadzić nasz kanał discord? Najlepiej jakiś stały i stabilny obywatel, bo jak kiedyś zagraniczniak rządził bialeńskim kanałem IRC, to były z tego powodu nieprzyjemne konflikty.

RE: Wieści z zagranicy - Piotr Romanow - 15-12-2021

> Sam się wyautowałeś, a nie Cię zraziła. Tylko ty miałeś problem po przeniesieniu się na to forum, a teraz robisz z siebie wielką ofiarę. Śmiech na sali.

Nie będę Ci tu robił aktywności burdą, bo nie ma to sensu, ani też żadnego celu. Jedyne co Ci powiem na do widzenia, to tylko jedną rzecz nad, którą powinieneś się zastanowić, bo zrobiłeś ze mnie wroga narodu, bo działałem w Muratyce, pozbawiłeś mnie obywatelstwa i sfabrykowałeś powód do odwołania mnie także z funkcji premiera. Nie mam z Tobą zamiaru więcej rozmawiać, bo robisz z Siebie bohatera kraju, który nie mógł znieść, że opozycja nie chce Twoich zmian i tyle. Życzę powodzenia w rządzeniu i życiu sam w jednoosobowym Imperium Brodryjskim. Z Bogiem. Wink