Forum Republiki Bialeńskiej
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+---- Dział: Wieści z zagranicy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Wątek: Wieści z zagranicy (/showthread.php?tid=13)

RE: Wieści z zagranicy - Piotr Romanow - 09-01-2022

(09-01-2022 13:48)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Tylko proszę, żeby nie zaczynali Panowie inby, bo trzeba będzie zakaz zbliżania się zasądzić. Wink

Nie mam zamiaru, bo i tutaj dłużej nie zagoszczę. Nowy rok nowy ja.

RE: Wieści z zagranicy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 09-01-2022

Jakie plany na przyszłość? Sarmacja?
Moim zdaniem przejęcie Sarmacji przez młode pokolenie to krok w dobrą stronę, Sarmacja jest obecnie dużo lepszym krajem niż w 2012 i 2019.

RE: Wieści z zagranicy - Ronon Dex - 09-01-2022

(09-01-2022 13:27)Piotr Pawłow napisał(a): Szkoda, że pod wpływem dobrej pracy z Waksmanem zacząłem się kłócić z Bialenią...
Zawsze możesz przestać się z nami kłócić... W zasadzie to z tego co widzę kłócisz się tylko z jedną osobą. Zawsze możecie się po prostu unikać...

W Muratyce przede wszystkim muszę dokończyć swoje urzędy, których się podjąłem. No i pomimo zakończenia ich jestem Prezydentem Uleńskim Azymutii, także mój wyjazd na stałe to bliżej nieokreślona przyszłość. 

Co do samej Sarmacji, tak zamierzam się tam udać, głównie z powodu Gryfów, którzy wracają po realiozie, a z nimi kto wie? Może coś wspólnie wypracujemy lepiej, niż dotychczas mi to wychodziło.

Chociaż po Muratyce niesmak pozostaje dalej, plany były ambitne. Każdy je chwalił, ludzie się cieszyli z mojej pracy, a ich ostateczne zachowanie Pawłow = Stirlitz obrzydziło mi kraj, który niby jest aktywny, ale tylko w momencie wyborów. Cóż, tutaj też się postaram odzywać i chciałbym też zakopać topór wojenny z Panem Pietrowem, gdyż nie widzę sensu dalej z nim wojować, bo na Nordacie za bardzo się przejechałem. Tu pokłóciłem się z Tobą Andrzeju, miałem Cię za przyjaciela, a pożarliśmy się jak dzieci o Bialenię, a teraz wojna z Waksmanem, którego też polubiłem, dlatego postanawiam odpuścić Nordatę i utrzymać przyjaźnie poza tym regionem... Może kiedyś jak przestaniemy się gryźć jak małe dzieci znowu będziemy razem działać w jednym państwie. 

Do zobaczenia, na pewno się odezwę nie raz! Wink

(09-01-2022 14:07)Piotr Pawłow napisał(a): Tu pokłóciłem się z Tobą Andrzeju, miałem Cię za przyjaciela, a pożarliśmy się jak dzieci o Bialenię,
Ja tam się nie gniewam i nawet nie wiem o co konkretnie poszło, mam nadzieję, że też nie chowasz urazy. Wink Te wszystkie kłótnie były zupełnie niepotrzebne. Ja najchętniej zakopałbym topór wojenny i z Tobą, i nawet z prezydentem Waksmanem.

(09-01-2022 14:12)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):
(09-01-2022 14:07)Piotr Pawłow napisał(a): Tu pokłóciłem się z Tobą Andrzeju, miałem Cię za przyjaciela, a pożarliśmy się jak dzieci o Bialenię,
Ja tam się nie gniewam i nawet nie wiem o co konkretnie poszło, mam nadzieję, że też nie chowasz urazy. Wink Te wszystkie kłótnie były zupełnie niepotrzebne. Ja najchętniej zakopałbym topór wojenny i z Tobą, i nawet z prezydentem Waksmanem.

Ja nie mam z Tobą ochoty się gryźć, bo jest to bezcelowe. Na privie na messengerze gadamy o pierdołach, a gdy wchodzimy w ten cały Polin nagle zaczynają się zgrzyty, chociaż nie ukrywam, że mamy bardzo ładne epizody współpracy między nami. Może kiedyś jakiś wspólny projekt? ;D

Edit:
https://juchify.com
Coś dla Ciebie Andrzeju. Wink

(09-01-2022 14:14)Piotr Pawłow napisał(a): Może kiedyś jakiś wspólny projekt? ;D
Jak przestanę być prezydentem, to chciałbym założyć jakiś think-tank, który wypracuje koncepcje do realizacji w przyszłości. Bez jakichś konkretnych zamiarów nawet aktywna prezydentura ogranicza się do polityki ciepłej wody w kranie i niewiele z niej wynika. Możemy spróbować opracować bardziej całościową wizję. Chętnie podyskutowałbym też z Gryfami, to obiecująca grupa. Wink

(09-01-2022 14:20)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):
(09-01-2022 14:14)Piotr Pawłow napisał(a): Może kiedyś jakiś wspólny projekt? ;D
Jak przestanę być prezydentem, to chciałbym założyć jakiś think-tank, który wypracuje koncepcje do realizacji w przyszłości. Bez jakichś konkretnych zamiarów nawet aktywna prezydentura ogranicza się do polityki ciepłej wody w kranie i niewiele z niej wynika. Możemy spróbować opracować bardziej całościową wizję. Chętnie podyskutowałbym też z Gryfami, to obiecująca grupa. Wink

Gryfowie i ich wizja kontroli całego Polinu, debeściaki. XD
Lubię z nimi pracować, bo chłopaki mają posłuch, a poza tym dają dużo ciekawych hintów odnośnie każdego państwa, w którym działają. Big Grin

RE: Wieści z zagranicy - Ametyst Faradobus - 09-01-2022

(09-01-2022 14:20)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): jakiś think-tank

[Obrazek: 0009E57CM8C2A743-C461.jpg]

Raczej bardziej myślałem o wzorowaniu się na Klubie Izborskim, aczkolwiek Instytut Bronisława Komorowskiego to też dobry wzór. Big Grin Będziesz mnie na odczyty do ZSKHiW zapraszał?