Forum Republiki Bialeńskiej
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+---- Dział: Wieści z zagranicy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Wątek: Wieści z zagranicy (/showthread.php?tid=13)

RE: Wieści z zagranicy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 18-01-2022

Z tego wszystkiego najbardziej mnie zdziwiło, że w Sarmacji nie można nawet zamieścić linka prowadzącego do innej mikronacji, ba, nawet wtedy, gdy się ją krytykuje. Big Grin Aż tak się boją, że im ludzie do Dreamlandu uciekną?

RE: Wieści z zagranicy - Tymoteusz Dostojewski - 18-01-2022

Uciekną do Dreamlandu albo do Leocji, bo tam też są obywatele Sarmacji.

RE: Wieści z zagranicy - Iwan Pietrow - 18-01-2022

Zanik to mikronacyjny antyszczepionkowiec.

RE: Wieści z zagranicy - Ametyst Faradobus - 18-01-2022

(18-01-2022 18:58)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Z tego wszystkiego najbardziej mnie zdziwiło, że w Sarmacji nie można nawet zamieścić linka prowadzącego do innej mikronacji, ba, nawet wtedy, gdy się ją krytykuje. Big Grin Aż tak się boją, że im ludzie do Dreamlandu uciekną?

Dziki kraj to jest. Normalnie jak w jakimś Turkmenistanie.

RE: Wieści z zagranicy - Filip I Gryf - 18-01-2022

(18-01-2022 18:58)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Z tego wszystkiego najbardziej mnie zdziwiło, że w Sarmacji nie można nawet zamieścić linka prowadzącego do innej mikronacji, ba, nawet wtedy, gdy się ją krytykuje. Big Grin Aż tak się boją, że im ludzie do Dreamlandu uciekną?

Szczerze powiedziawszy to po przeczytaniu mojego posta można mieć takie wrażenie, jednak nie chodziło o samo w sobie wstawienie linku (które jest jak najbardziej dozwolone).
Sytuacja była mniej więcej taka, że nagle pojawia się "nowy" i z marszu zaczyna prowadzić taką a nie inną narrację, która swoje "żródło" ma też w Dreamlandzie. No a nie muszę chyba tłumaczyć, że taka akcja jest w przypadku obu mikronacji dość niekomfortowa.
Rzecz jasna od razu można było się domyśleć, że to ktoś już będący kiedyś w mikronacjach (choć dowodów na to nie ma już praktycznie wszyscy łączą tego "nowego" z Karbiakiem).  Cool

RE: Wieści z zagranicy - Joahim-von-R - 18-01-2022

Ej a wiedzieliście że Karbiak nie umie w polski?

RE: Wieści z zagranicy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 19-01-2022

(18-01-2022 22:18)Filip I Gryf napisał(a):
(18-01-2022 18:58)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Z tego wszystkiego najbardziej mnie zdziwiło, że w Sarmacji nie można nawet zamieścić linka prowadzącego do innej mikronacji, ba, nawet wtedy, gdy się ją krytykuje. Big Grin Aż tak się boją, że im ludzie do Dreamlandu uciekną?

Szczerze powiedziawszy to po przeczytaniu mojego posta można mieć takie wrażenie, jednak nie chodziło o samo w sobie wstawienie linku (które jest jak najbardziej dozwolone).
Sytuacja była mniej więcej taka, że nagle pojawia się "nowy" i z marszu zaczyna prowadzić taką a nie inną narrację, która swoje "żródło" ma też w Dreamlandzie. No a nie muszę chyba tłumaczyć, że taka akcja jest w przypadku obu mikronacji dość niekomfortowa.
Rzecz jasna od razu można było się domyśleć, że to ktoś już będący kiedyś w mikronacjach (choć dowodów na to nie ma już praktycznie wszyscy łączą tego "nowego" z Karbiakiem).  Cool
Dziękuję za wytłumaczenie i przepraszam za drobną złośliwość. Wink

RE: Wieści z zagranicy - Tymoteusz Dostojewski - 19-01-2022

Karbiak może lubi przeprowadzać narrację.

RE: Wieści z zagranicy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 19-01-2022

Też myśleliśmy przez jakiś czas, że to roleplay, jak Jabłonowski, ale on to jednak pisze najprawdopodobniej na poważnie, a w związku z tym jest potencjalnie niebezpieczny.

RE: Wieści z zagranicy - Ametyst Faradobus - 19-01-2022

No przede wszystkim on lubi rzucać realowymi danymi i ma ewidentnie jakąś obsesję na bazie frustracji.