Forum Republiki Bialeńskiej
Komenda Uzupełnień - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Samorządy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=51)
+--- Dział: Wilajet Anatolii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=399)
+---- Dział: Gwardia Rzeszy Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=173)
+---- Wątek: Komenda Uzupełnień (/showthread.php?tid=1082)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Komenda Uzupełnień - Ametyst Faradobus - 12-01-2020

Póki co powołam do Żandarmerii obydwa bataliony, a pozostałe jednostki dopiszę, kiedy już je powołasz.

RE: Komenda Uzupełnień - Ronon Dex - 12-01-2020

Oba bataliony graniczne na terenie Półwyspu Lisewskiego zostały przemianowane na:

- Batalion Graniczny Żandarmerii Rzeszy "Razorno".
- Batalion Graniczny Żandarmerii Rzeszy "Lisendorff".

W najbliższym czasie na terenie Półwyspu Lisewskiego zostaną sformowane kolejne oddziały Żandarmerii Rzeszy - zgodnie z przedstawionym planem.

RE: Komenda Uzupełnień - Ametyst Faradobus - 12-01-2020

Super, to jak będą gotowe zgłoś się z nimi tutaj.

RE: Komenda Uzupełnień - Ametyst Faradobus - 27-02-2020

Cytat:
DEKLARACJA UDZIAŁU ODDZIAŁÓW GWARDII LENNEJ W DZIAŁANIACH GWARDII RZESZY BIALEŃSKIEJ

Ja, Ametyst Faradobus, Wielki Kniaź na Mechanicach, Margrabia Jaruzelimy, deklaruję udział następujących oddziałów mojej gwardii lennej Bialeńskich Bojówek Faradobusów w działaniach Gwardii Rzeszy Bialeńskiej
Szwadron Kawalerii Zmotoryzowanej Żandarmerii Rzeszy "Anatolia Południowa"

W zakresie dowództwa nad w/w oddziałami oddaję się pod rozkazy Najwyższego Dowódcy Gwardii Rzeszy Bialeńskiej i osób przez niego wyznaczonych na mocy przepisów Ustawy Sejmu Rzeszy Bialeńskiej o Gwardii Rzeszy Bialeńskiej. Wyrażam też zgodę na skoszarowanie w/w oddziałów w bazach Gwardii Rzeszy Bialeńskiej.
27 lutego 2020 r.

(-) Ametyst

RE: Komenda Uzupełnień - Ronon Dex - 18-04-2020

Razorno zgłasza, że w związku z nieoczekiwanym "przeskokiem" mojego tytułu o "dwa oczka" w krótkim czasie - przystępujemy do przygotowania nowego, większego i nowocześniejszego kontyngentu lotniczego do Gwardii Rzeszy. Dywizjon lotniczy złożony z samolotów powstałych przez rozwój maszyn szkolno-treningowych, zostanie niebawem zastąpiony przez skrzydło lotnicze uzbrojone w odrzutowe samoloty bojowe o dopuszczalnej masie startowej do 15 ton czyli zapewne będą to samoloty typu F-1A/B i RF-1A rodem z RAT.

PS. Zastanawiam się tęż nad wysłaniem do kontyngentu AS-4... bo też się mieszczą w limicie Par+1...

RE: Komenda Uzupełnień - Ametyst Faradobus - 18-04-2020

Świetnie, myślę że kiedy będziesz to zgłaszał to Lew Wolnogradu będzie już wybrany. W ogóle trzeba trochę pobudzić rozwój Gwardii.

RE: Komenda Uzupełnień - Ronon Dex - 18-04-2020

Ametyst Faradobus napisał(a):W ogóle trzeba trochę pobudzić rozwój Gwardii.
Mam taki zamiar... jak napisałem w "mowie pożegnalnej", trochę zawaliłem sprawy, którymi zajmowałem się na co dzień przed prezydenturą. Ale teraz, gdy odeszły obowiązki administrowania Krajem zamierzam się poświęcić wojskowości i kartografii... Będziemy odrabiać zaległości... w każdym razie ja mam taki zamiar.

RE: Komenda Uzupełnień - Ametyst Faradobus - 18-04-2020

Aj tam zawaliłeś, miałeś ważniejsze sprawy na głowie i wszyscy na tym skorzystaliśmy.

RE: Komenda Uzupełnień - Ronon Dex - 19-04-2020

Pewne zmiany w kontyngencie na dzień dzisiejszy:

1. Dotychczasowy 6 Dywizjon Lotniczy Gwardii Razorna, został rozwiązany,m a jego sprzęt przekazano do 31 Pułku Lotnictwa Szturmowego gwardii Lisendorff - pułk wchodzi w skład kontyngentu Lisendorff.

2. Nowo sformowane 21 Skrzydło Myśliwsko-Rozpoznawcze wyposażone w samoloty F-1A/B i RF-1A wchodzi w skład kontyngentu Razorna.

Przy okazji dokonałem pewnych zmian z oznakowaniu... zamiast tych rodem z lenn, będzie wspólne gdzie litery to oznaczenie kodowe lenna (wprowadzane przez Lwa Wolnogradu), a oznaczenie liczbowe zaczynające się od 1 - to jednostki GRz, 2 - Razorno, 3 - Lisendorff i tak kolejno w miarę rozwoju kontyngentów.

RE: Komenda Uzupełnień - Ametyst Faradobus - 19-04-2020

Zaczekasz, aż mnie wybiorą na nowo czy mam Prezydentka ma wydać rozkaz w zastępstwie?