![]() |
|
Komisja ds. Promocji i Propagandy - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Komisja ds. Promocji i Propagandy (/showthread.php?tid=2357) |
RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Iwan Pietrow - 15-05-2021 Może na grafice uwzględnijmy zależności między różnymi instytucjami, np. w formie strzałek? Albo dodajmy "dymki" przy każdej instytucji, w których byłaby krótka informacja o niej. RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ronon Dex - 15-05-2021 Słusznie Iwanie - muszę nad takim odnośnikami pomyśleć... choć finalnie to zapewne powstaną 3-4 grafiki czyli ogólna - 2-3 dotyczące już bardziej szczegółowych spraw. Zrobienie wszystkiego na jednej byłoby nieczytelne, bo nie można ich zrobić nadmiernie dużych, tak by wygodnie się je oglądało na ekranach różnego sprzętu. RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Iwan Pietrow - 15-05-2021 W pełni się zgadzam. Nic się nie stanie, jak powstanie kilka grafik. W zasadzie, to nawet lepiej, bo będzie można je jakoś ładnie przedstawić w jednym wątku. RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ametyst Faradobus - 15-05-2021 Na pewno potrzeba grafiki dotyczącej procesu legislacyjnego, wyborów różnych instytucji, a także np. nadawania lenn i kompetencji organów. RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Iwan Pietrow - 15-05-2021 Całkiem nieironicznie uważam, że moglibyśmy trochę wzorować się na grafikach publikowanych w czasach pandemii przez nieistniejącą realową KPRM. Są one całkiem ładne, a przy tym przejrzyste i zawierają dobrze przygotowane informacje. RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ronon Dex - 15-05-2021 Iwan Pietrow napisał(a):Całkiem nieironicznie uważam, że moglibyśmy trochę wzorować się na grafikach publikowanych w czasach pandemii przez nieistniejącą realową KPRM. Są one całkiem ładne, a przy tym przejrzyste i zawierają dobrze przygotowane informacje.Przyznam, że niespecjalnie się tym interesowałem (moja branża nijak nie była ograniczana), a nie oglądam (dla zasady) żadnej stacji należącej do TVP (w ogóle nieczęsto TV oglądam) - potrzebną wiedzę prawną czerpałem raczej z ISAP-u czy BIP, a tam obrazków nie ma. Poszukam w sieci tych grafik, ale jakbyś podrzucił jakiś przykład, który szczególnie się Tobie spodobał to zaoszczędziłbyś mi trochę czasu... bo na stronkach rządowych tego nie widzę, ale pewnie trzeba głębiej szukać. RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ametyst Faradobus - 15-05-2021 Moja matka na przykład nienawidzi PiSu, ale ogląda z przyzwyczajenia (narzekając jednocześnie jaka to prymitywna propaganda) i zawsze muszę przełączać kiedy jestem w rodzinnym domu. RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ronon Dex - 15-05-2021 Cytat:...i zawsze muszę przełączać kiedy jestem w rodzinnym domu.Zawsze możesz "po cichu" założyć "kontrolę rodzicielską" i nie zdradzać hasła... ![]() PS. Znalazłem w Sieci trochę tych grafik KPRM, wiem o co Iwanowi chodzi. RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ametyst Faradobus - 15-05-2021 Nie no, na szczęście jest ostatnią osobą, która by tej ściekowej propagandzie ulegała, więc jedyne co to podbija im oglądalność. RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ronon Dex - 15-05-2021 Coś takiego na próbę...
|