![]() |
|
Powitać - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Przejście graniczne - powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=52) +--- Wątek: Powitać (/showthread.php?tid=269) |
RE: Powitać - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 12-05-2019 Ja bym tego linczem nie nazwał, odbieram to jako odpowiedź na ataki Hewreta na Bialenię, nawoływanie do wydalenia, wyciąganie mi wszystkiego z ostatnich siedmiu lat... Jeśli chodzi o mnie, to potrzeby procesu nie widzę. Jeśli Hewret chce działać w Jahołdzie, na UB, czy gdziekolwiek poza polityką i administracją, to zapraszam. Ale gdyby chciał kandydować do Parlamentu (nie mówiąc o prezydenturze), to oczekiwałbym uroczystej przysięgi, że nigdy w żadnych okolicznościach nie podejmie działać zmierzających do utraty niepodległości lub suwerenności. I to by załatwiało dla mnie sprawę. RE: Powitać - Thomas von Lisendorff - 12-05-2019 Niech Ci będzie Andrzeju. Mam nadzieję że wiesz co robisz. RE: Powitać - Ronon Dex - 12-05-2019 Ja też nie zamierzam "linczować"... bynajmniej nie jestem zwolennikiem akurat Hewreta stawiać przed sądem, za zdradę stanu. Po prostu kilka słów wyjaśnienia by się przydało... a potem możemy z powodzeniem zapewne współpracować dalej. Ale po prostu pewne sprawy sobie trzeba wyjaśnić tu i teraz - wyjaśnić, a potem o "grzechach" (bo oprócz nich było też sporo zasług) zapomnieć i ruszać dalej. RE: Powitać - Janek Sapieha - 12-05-2019 Ooo cześć Hewret, chwile Cie nie było. RE: Powitać - Thomas von Lisendorff - 12-05-2019 Zgadzam się z Rononem. RE: Powitać - Bartłomiej Demiatycz - 12-05-2019 Pragnę pełen zaszczytu dołączyć się do powitania kolejnego wielkiego Bialeńczyka, Jahołda, et cetera, et cetera... eh, stop. Pragnę nadmienić, iż osobnik legitymujący się danymi "Hewret von Thorn" wciąż pozostaje obywatelem Księstwa S*rmacji. Procesowania zwolennikiem nie jestem, ale poza owym słownym rozliczeniem się z przeszłością i wyjaśnieniem pewnych spraw, uważam, iż przydałoby się pewne zerwanie z owymi powiązaniami, co by jeszcze ograniczyć potencjalne podejrzenia. RE: Powitać - MvP - 12-05-2019 Podwójne obywatelstwa bynajmniej nie są zakazane także nie ma ku podstaw do takich działań. RE: Powitać - Bajtuś - 12-05-2019 Ja też mam kilka obywatelstw w tym sarmackie, więc warunek pozbycia się obywatelstwa jest tu nie na miejscu. RE: Powitać - Bartłomiej Demiatycz - 12-05-2019 Podwójnych obywatelstw zakazywać w żadnym razie oczywiście nie należy, myślę, że i w tym przypadku nie powinno się robić z tego problemu, tym niemniej jednak pewne zerwanie z niechlubnym fragmentem przeszłości być może byłoby pożądane. RE: Powitać - Akrypa Ali Shariati - 12-05-2019 Chciałabym zauważyć, że jedna z najważniejszych osób w Republice - Thomas, jest nie tylko aktywnym obywatelem Księstwa lecz nawet żołnierzem sił zbrojnych Sarmacji. Nikt chyba jednak nie zamierza nic mu z tego robić prawda? |