Forum Republiki Bialeńskiej
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+---- Dział: Wieści z zagranicy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Wątek: Wieści z zagranicy (/showthread.php?tid=13)

RE: Wieści z zagranicy - Ametyst Faradobus - 10-03-2022

Kolejne bałamutne oskarżenia pod adresem władz ZSKHiW. Od razu podkreślam, że ani nie zamierzamy atakować żadnego państwa ani tym bardziej nie zaatakowaliśmy Winkulii.

RE: Wieści z zagranicy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 10-03-2022

Znowu komuś real wsiadł za mocno? Wink Bialenia chce zająć Muratykę, ZSKHiW Winkulię... No to jeszcze Brodria powinna zaatakować Insulię.

RE: Wieści z zagranicy - Ametyst Faradobus - 10-03-2022

Ależ skąd te bezpodstawne oskarżenia? Prędzej to Winkulia od lat okupuje terytorium suwerennego, skonfederowanego z nami państewka. I tak się dziwię, że poprzednie rządy w żaden sposób na ten fakt nie reagowały.

RE: Wieści z zagranicy - Joahim-von-R - 10-03-2022

>No to jeszcze Brodria powinna zaatakować Insulię.

A nie raczej vice versa...?

RE: Wieści z zagranicy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 10-03-2022

Też można. Tylko wtedy proszę, żeby Nową Ordę okupował Westland, a nie Voxland, bo chcę zobaczyć Novaka w akcji. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

RE: Wieści z zagranicy - AleksanderNovak - 10-03-2022

Wszyscy możecie mi possać.

RE: Wieści z zagranicy - Leszek Ebe-Grüner - 10-03-2022

(10-03-2022 15:28)Ametyst Faradobus napisał(a): Kolejne bałamutne oskarżenia pod adresem władz ZSKHiW. Od razu podkreślam, że ani nie zamierzamy atakować żadnego państwa ani tym bardziej nie zaatakowaliśmy Winkulii.

Przeczytałem całe i w takim razie się odniosę, odnośnie nowych informacji w punktach(zarówno pozytywnych, jak i negatywnych):
1.Najważniejszym błędnym pojęciem, było faktycznie uznanie ZSKHiW za głównego agresora na Związek Winkulijski.
2.Oraz faktycznie, Mistrz Budzimir nie jest w obecnym rządzie ZSKHiW.

Co sprawa oczywiście się wyjaśnia w TYCH kwestiach. Jednak nadal pozostają pozostałe kwestie.
3.ZKSHiW popiera wszelkie działania krzywdzące Związek Winkulii, poprzez poparcie agresora Mistrza Budzimira VII i tym samym poparcie Wielkiego Budzimiratu.
4.Ponadto chcę zrobić z Związku Winkulijskiego, kozła ofiarnego, pod pretekstem tzw.Pikselożerców. Zapewniam że obecny Król Alfred Fabian von Tehen-Dżek, nie jest zainteresowany prowadzeniem wojen i dąży do wszelakiej dyplomacji. Ponadto rządu Związku Winkulijskiego nie zależy na jedzeniu kolejnych pikseli, a jedynie rozwijaniu państwa poprzez dyplomację, wzmacnianie gospodarczym i ewentualnie rozwoju sportowo-rozgrywkowym.

Jest to też, na obecny moment, moja opinia. I jest to też na ten moment ostateczna opinia, a przynajmniej dopóki się nie zmieni relacja odnośnie poparcie Agresora, którym jest Wielki Budzimirat.

RE: Wieści z zagranicy - Tymoteusz Dostojewski - 10-03-2022

Hirschbergia i Weerland to fajne państwo.

RE: Wieści z zagranicy - Ametyst Faradobus - 11-03-2022

(10-03-2022 18:01)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): Przeczytałem całe i w takim razie się odniosę, odnośnie nowych informacji w punktach(zarówno pozytywnych, jak i negatywnych):
1.Najważniejszym błędnym pojęciem, było faktycznie uznanie ZSKHiW za głównego agresora na Związek Winkulijski.
2.Oraz faktycznie, Mistrz Budzimir nie jest w obecnym rządzie ZSKHiW.

No to nie moja wina, że macie błędne założenia. Na tej zasadzie mogliście lepiej riserczować co zajmujecie, gdy wyciągaliście łapy po Apfelinsel. Chętnie skontaktowałbym Was z Budzimirem, który jest legalnym dzierżycielem praw do wyspy.

(10-03-2022 18:01)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): 3.ZKSHiW popiera wszelkie działania krzywdzące Związek Winkulii, poprzez poparcie agresora Mistrza Budzimira VII i tym samym poparcie Wielkiego Budzimiratu.

*ZSKHiW

Ale jak można być agresorem, gdy się samemu zostało ograbionym z własności? Na tej zasadzie agresorami są Ukraińcy, którzy w oczach Rosji bezczelnie roszczą sobie prawa do Krymu.

Oczywiście, że popieramy istnienie Wielkiego Budzimiratu. Przecież nie porzucimy naszych braci w wierze tylko dlatego, że komuś się spodobało dane terytorium i w czasie chwilowej awarii naszego forum sobie je wziął bez najmniejszej próby zapytania miejscowych o zdanie.

(10-03-2022 18:01)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): 4.Ponadto chcę zrobić z Związku Winkulijskiego, kozła ofiarnego, pod pretekstem tzw.Pikselożerców. Zapewniam że obecny Król Alfred Fabian von Tehen-Dżek, nie jest zainteresowany prowadzeniem wojen i dąży do wszelakiej dyplomacji. Ponadto rządu Związku Winkulijskiego nie zależy na jedzeniu kolejnych pikseli, a jedynie rozwijaniu państwa poprzez dyplomację, wzmacnianie gospodarczym i ewentualnie rozwoju sportowo-rozgrywkowym.

Jest to też, na obecny moment, moja opinia. I jest to też na ten moment ostateczna opinia, a przynajmniej dopóki się nie zmieni relacja odnośnie poparcie Agresora, którym jest Wielki Budzimirat.

W to, jak Wy i Mistrz Budzimir VII sobie rozwiążecie ten problemy to my się póki co nie wtrącamy. Ze swojej strony możemy co najwyżej zarekomendować zwrot wyspy prawowitemu właścicielowi i wyjaśnienie powodów jej okupowania.

RE: Wieści z zagranicy - Adam Aleksander II - 11-03-2022

A to nie było tak, że w momencie zajęcia terytorium przez Winkulię wasze państwo albo nie działało, albo ledwo dychało? UTN, FN, czy teraz ZW nie zabierały terytoriów państw, które już do kogoś należały.