![]() |
|
Sprawy organizacyjne Usterki i błędy - zgłoszenia - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +---- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Wątek: Sprawy organizacyjne Usterki i błędy - zgłoszenia (/showthread.php?tid=3384) |
RE: Wątek ogólny - Ametyst Faradobus - 19-10-2022 Zmniejszyłem do 2. Jeszcze jedna sprawa: Szpital archiwizujemy czy jednak chcemy mieć jakieś miejsce do realowego szitu? RE: Wątek ogólny - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 19-10-2022 Ja bym zostawił, trzeba się czasem pozastanawiać, czy Putin wprowadzi wojsko. Przy czym moim zdaniem rozmowy o realu powinny być właśnie takie jak ostatnio - śmieszkowe - bo poważne dyskusje o polityczce tylko psują atmosferę. Ale póki obśmiewamy wszystkich jest gituwa. RE: Wątek ogólny - Ametyst Faradobus - 19-10-2022 Okej, to póki co wywaliłem "W odległej galaktyce" i Święta Państwowe. Kolejne dwie kwestie to Uniwersytet i Siły Zbrojne. Szczerze mówiąc nie do końca widzę sens w upraszczaniu działu Uniwersytetu. Jest on rozbudowany, ale wrzucenie wszystkiego do jednego wora może tylko wywołać chaos. Wywaliłbym ewentualnie Ligę Bluszczową i Colloquia Bialenica, które można organizować w dziale głównym. Senat też mógłby obradować w Rektoracie. Nie wiem też, jak zrobić z wojskiem. Większość treści i tak jest na stronie, a sporo wątków stoi pustych. Może po prostu: Dowództwo (ewentualnie z poddziałem na rozkazy) Wojska Lądowe Siły Powietrzne Korpus Kosmiczny Marynarka Wojenna Wyspy Przyjaźni Można też zrobić jeden, wspólny dział "Rodzaje Sił Zbrojnych" i tam odpowiednio wyeksponować linki do odpowiednich treści na stronie, a sam dział przeznaczyć na dyskusje. RE: Wątek ogólny - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 19-10-2022 Liga Bluszczowa na pewno do archiwizacji. A kolokwia możesz zarchiwizować do biblioteki, żeby jednak jakiś ślad po tych ciekawych dysputach na UB został. Czy potrzebny jest dział Senatu? Moim zdaniem nie, bo Senat i tak bardzo rzadko obraduje. Czy UB nie ma za dużo jednostek organizacyjnych, biorąc pod uwagę, że wykładamy tam we dwóch? Biblioteka póki co musi zostać, ale w przyszłości byłoby lepiej przerzucić ją na stronę główną. RE: Wątek ogólny - Ametyst Faradobus - 19-10-2022 Zacząłbym od tego, że powinno się wydłużyć kadencję rektorską na czas nieokreślony z możliwością złożenia wniosku o odwołanie przez każdego. Co do jednostek: ja bym po prostu połączył WNS z WNH i z Mikrozofią. RE: Wątek ogólny - Aleksander (Czerepach) - 19-10-2022 Dobry pomysł. RE: Wątek ogólny - Ametyst Faradobus - 19-10-2022 Dorzucę jeszcze alternatywny podział działu wojskowego: Dowództwo - Rozkazy - Narady operacyjne Rodzaje Sił Zbrojnych [tam dyskusje na temat regularnych rodzajów wojsk z odnośnikami do właściwych informacji umieszczonych na stronie] Siły Rezerwowe [zjednoczone gwardie Rzeszy i Aharii/Dżamahiriji, segment o bardziej śmieszkowym charakterze i cechach Rosgwardii albo Gwardii Strażników Rewolucji] Wyspy Przyjaźni Działania wojsk opisywałbym po prostu w głównym dziale, ale w ostateczności można się pokusić o osobny poddział. Teraz to w ogóle mamy osobny poddział do działań każdego spośród rodzajów wojsk, które to poddziały świecą pustkami. RE: Wątek ogólny - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 19-10-2022 (19-10-2022 11:27)Ametyst Faradobus napisał(a): Co do jednostek: ja bym po prostu połączył WNS z WNH i z Mikrozofią.A jak nazwiemy ten nowy wydział? Wydział Humanistyczno-Społeczny? Wydział Nauk Mikronacyjnych? RE: Wątek ogólny - Ametyst Faradobus - 19-10-2022 Artes Liberales vel Żartes Żenuales! RE: Wątek ogólny - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 21-10-2022 Jak się da, to proszę o umożliwienie wstawiania kilku jutjubów do jednego posta. Czy dałoby się wprowadzić wzmiankowanie konkretnych użytkowników na forum? @Ametyst Faradobus. Myślę, że to byłoby pomocne dla osób, które wchodzą na forum od czasu do czasu i nie przeglądają wszystkich wątków. Nie byłoby potrzeby molestowania ich na pejsbuku. |