Forum Republiki Bialeńskiej
Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=134)
+---- Dział: Zespół Archiwalny "Samorządy i Państwa Stowarzyszone" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=393)
+----- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=11)
+------ Dział: Lenna Rzeszy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=92)
+------- Dział: Dobra Ametysta Faradobusa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=175)
+-------- Dział: Faradobaj (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=70)
+-------- Wątek: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju (/showthread.php?tid=1517)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - Ametyst Faradobus - 10-05-2021

[Obrazek: 85_10_05_21_11_32_03.jpeg]

Powoli faktem staje się planowana od dawna rozbudowa struktur Bialeńskich Bojówek Faradobusów. Żołnierze, którzy wstąpią w szeregi nowego batalionu przechodzą obecnie trening w bazie Gwardii Rzeszy "Anatolia", gdzie uczą się obsługi sprzętu, który zostanie im wkrótce przekazany. Nowe oddziały potrzebowały będą miejsca stacjonowania. W związku z tym władze Socjalistycznego Sułtanatu zaplanowały rozbudowę głównej bazy gwardii lennej położonej w pobliżu Dobaju tak, aby mogła ona pomieścić większą ilość żołnierzy oraz sprzętu. Prace te powinny zakończyć się za kilka dni. Jednocześnie na północnym zachodzie dóbr, niedaleko Traktorska Faradobajskiego, powstaną drugie koszary, do których przeniesiona zostanie część sił. W związku z tym planowana jest mała reorganizacja kadr tak, aby żołnierze mieszkający na co dzień na północy Sułtanatu mogli służyć w jednostkach stacjonujących w nowych koszarach.

RE: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - Ametyst Faradobus - 05-08-2021

[Obrazek: 85_05_08_21_10_05_46.jpeg]

Sułtan Faradobaju niespodziewanie pojawił się na terenie folwarku "Składowy" położonym na zupełnym pustkowiu. Wokół trwały przygotowania do intensywnych robót. Maszyny i pracownicy najemni szykowali się do kopania fundamentów pod nowe budynki. Ametyst wraz ze współpracownikami stanął przy stole z planami i mapami.

No dobra, tu węgiel, tam ryż... A tam, no wiadomo. Róbcie tak, aby nikt się nie dowiedział. Macie gwarancję, że ani granatowi, ani żetrzetowcy tu nie zajrzą. Nie spierdolcie tego.

W tym momencie odezwał się rubaszny brodacz w chałacie i w czarnym kapeluszu.

- Będzie Pan zadowolooony Pane Konduktoh. Pan daje phocent z bialeny, my dajem pewna hobota. Będzie Pan zadowoloony.
- No ale ostatnio w Razornie to tak średnio pewne to wyszło. Ledwo udało mi się zamknąć ryje pismakom, a to i tak kosztem dwumiesięcznego urlopu dla Dexa... a może i dłuższego...
- Aj waj, Pan zadowolony. Pan Honon nie dał w pohe phocent z bialeny, ale Pan Konduktoh dobhe goj. Pan daje w tehminie - my dajem solidna hobota.
- Dobra, przekonamy się, na mnie pora. Kurt, dawaj na lotnisko.

RE: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - Ametyst Faradobus - 21-10-2021

W efekcie szczodrych nadań od Rady Republiki oraz nowego Konduktora Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju wzbogacił się aż o 40 folwarków - tyle bowiem postanowiłem przydzielić dla większego z moich lenn. Czas zatem najwyższy opracować plany budowy folwarków, plany budowy folwarków, podkreślę jeszcze raz - plany budowy folwarków, aby wkrótce móc wyjść z budową. Nikogo chyba nie zdziwi, że nowe nadania zlokalizuję na terenie dwóch najmłodszych miejscowości - Azbestu i Srumbuktu. Jednocześnie coś tam zamierzam zainwestować w obsługę linii kolejowej, która ma wejść w skład wielkiej magistrali anatolijskiej. Póki co przekazałem moim przedstawicielom w terenie ogólne instrukcje, a wkrótce poinformuję co do dokładniejszych planów.

RE: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - Ametyst Faradobus - 26-10-2021

Mam przyjemność zaprezentować plan rozbudowy infrastruktury Socjalistycznego Sułtanatu o pierwsze dziesięć folwarków. Na ich bazie w Azbeście powstanie olbrzymi kombinat chemiczny, w którym stworzone zostaną nowe miejsca pracy dla młodzieży i dla ludzi. Będzie to olbrzymi kompleks, który na masową skalę wytwarzał będzie kosmetyki, tkaniny, produkty gospodarstwa domowego oraz napoje gazowane. Zatrudnienie znajdą w nim tysiące osób. W jego skład wejdą następujące segmenty:

- hale produkcyjne (5 folwarków)
- magazyny (2 folwarki)
- dział techniczny (1 folwark)
- dział transportowy (1 folwark)
- dział budowlany (1 folwark).

Część działów, takich jak transportowy czy budowlany, służyć będzie całej społeczności miasta, na terenie którego powstanie wkrótce nowe, przyzakładowe osiedle. Cały zespół będzie nosił nazwę Faradobajskiego Kombinatu Chemiczno-Produkcyjnego.

RE: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - Ametyst Faradobus - 31-10-2021

Za niedługo rusza w Azbeście budowa kombinatu, a tymczasem ja podjąłem decyzję co do kolejnej grupy folwarków. Tymczasowa unia personalna i polityczna z położonym na wschodzie Emiratem Al Quoch'qodan rodzi zarówno perspektywy współpracy, jak i pewne potrzeby. Aby wspomóc tamtejszą ludność tuż przy granicy obydwu lenn KF "Zarządzanie" postawi sieć folwarków, które służyć będą do wspomagania rozwoju sąsiada. W jej skład wejdą:

- folwark budowlany,
- trzy folwarki magazynowe (jeden dla dóbr wysyłanych, a drugi dla tych czerpanych z Emiratu plus magazyny spożywcze),
- folwark transportowy,
- elektrownia.

Robocza nazwa to Grupa Folwarków "Przyjaźń". Ponadto w siedzibie Kompanii Faradobusów trwają też prace nad stworzeniem wspólnej mapy obydwu majątków.

RE: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - Ametyst Faradobus - 10-11-2021

Grupa Folwarków "Przyjaźń" rozpoczęła już swoją działalność. Dzięki bliskiej odległości możliwe stało się zatrudnienie tam mieszkańców Emiratu Al Quoqch'odan - powstały nowe miejsca pracy dla młodzieży i dla ludzi. Już wkrótce po drugiej stronie granicy powstawać zacznie nowa osada - przyszła siedziba władz sąsiedniego lenna.

Tymczasem Kompania Faradobusów zdecydowała o losie kolejnych folwarkach - korzystając z budowy przez terytorium Socjalistycznego Sułtanatu infrastruktury kolejowej we wszystkich miejscowościach na trasie (Dobaj, Al-Faktorija, Traktorsk, Wielbłąddar) zlokalizowane zostaną punkty usługowe złożone z centrum usługowo-handlowego, restauracji McFerdek oraz miejsca noclegowe. Każdy z nich złożony będzie z czterech folwarków. Łącznie zatem zagospodarowanych zostanie szesnaście folwarków.

RE: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - Ametyst Faradobus - 24-11-2021

Punkty usługowe oraz Kombinat w Azbeście są już w budowie i niedługo wszystkie te folwarki rozpoczną swoją działalność. Otwarcie nowych McFerdków opiszę po tym, gdy wrócę z wycieczki po Drwala. Tymczasem Socjalistyczny Sułtanat wzbogacił się o kolejne folwarki w liczbie dziesięciu. Projektując wprowadzony niedawno herb lenna wpadłem na pomysł, aby utworzyć na miejscu manufaktury tkackie produkujące tradycyjne dywany - sztuka ta jest bowiem kultywowana na południu Anatolii od pokoleń, więc dobrze byłoby ją spieniężyć. Obecnie trwają poszukiwania rzemieślników oraz ich przyszłych adeptów, szwaczy, a także miejsca, gdzie mogłyby stanąć folwarki dywanowe.

RE: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 24-11-2021

>folwarki dywanowe
Czy to folwarki na które przeprowadziłeś naloty dywanowe za nieposłuszeństwo.
NMSP, ktoś musi na tym forum shitpostować, a skoro wielka trójka bialeńskiego shitpostu jest nieaktywna, to odpowiedzialne zadanie spada na mnie.

RE: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - Ametyst Faradobus - 24-11-2021

Eskadry lotnicze Bialeńskich Bojówek Faradobusów rozważą zrzucanie dywanów w ramach pomocy humanitarnej nad zaniedbanymi regionami Anatolii.

RE: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - Ametyst Faradobus - 05-12-2021

Jakiś czas temu decyzją Prezydenta Republiki otrzymałem pięć nowych folwarków. Postanowiłem ulokować je w Faradobaju. W ten sposób budowany właśnie kombinat w Azbeście wzbogaci się o następujące segmenty:

- magazyn odpadów,
- szósta hala produkcyjna,
- ośrodek wypoczynkowy dla pracowników,
- elektrownia,
- wydział kadr.

Otwarcie kombinatu jest już coraz bliższe. Postęp prac zaprezentuję szerzej kiedy uda mi się zdobyć zdatne do publikacji ilustracje.