![]() |
|
Symbolika urzędu prezydenckiego - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Symbolika urzędu prezydenckiego (/showthread.php?tid=2043) |
RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ametyst Faradobus - 19-10-2020 To może dajmy gwiazdę ze złotym godłem? Jakoś tak mi się wydaje bardziej spójnie będzie. Pomysł z Patronem bardzo dobry tylko może dla odróżnienia się od Orderu Patrona użyjmy tej wersji? RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ronon Dex - 19-10-2020 Srebrne na białym tle? Będzie się zlewać. To może po prostu bez tej gwiazdy?
RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ametyst Faradobus - 19-10-2020 Według mnie jest dobrze. Zostańmy przy tym. RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Karol Medycejski - 19-10-2020 Jak zwykle świetnie. RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ametyst Faradobus - 20-10-2020 Jeśli do jutra nikt nie będzie zgłaszał uwag to wówczas oficjalnie zatwierdzę te wszystkie symbole. Tymczasem pragnę przejść do kolejnej kwestii, o której już wspominałem, czyli do tego ja właściwie wygląda Pałac Prezydencki. Pozwolę sobie przedstawić kilka luźnych propozycji, które z tego co ja wiem nie były jeszcze wykorzystywane w innych mikronacjach.
Pałac Prezydenta Turkmenistanu w Aszgabadzie Administracja Prezydenta Białorusi w Mińsku Pałac Niepodległości w Mińsku Pałac Prezydenta Gruzji w Tbilisi ![]() Rezydencja Prezydenta Rosji w Jekaterynburgu ![]() Pałac Rolników w Kazaniu
(początkowo planowałem, aby tak wyglądała siedziba Zgromadzenia Narodowego, wersja druga jest taka, aby za Pałac Prezydencki uznać apartamentowiec położony tuż obok)
Pałac Prezydenta Turcji w Ankarze ![]() Rezydencja "króla" Malezji ![]() Wydaje mi się, że najlepiej postawić na budynki położone w centrum miast, bo zakładamy że Pałac leży w środku Wolnogradu, który jest sporą metropolią. Dodatkowo kierowałbym się kryterium wielkości - jesteśmy republiką prezydencką, nie mamy premiera, a ministrowie działają przy prezydencie. Wydaje się zatem, że Pałac Prezydencki jest siedzibą licznych instytucji. Wreszcie ostatnie kryterium dotyczy krajobrazu - starałem się, aby na zdjęciach nie było widać np wysokich gór, bo Wolnograd otoczony jest przez niziny (co nie znaczy, że sama rezydencja nie może leżeć na jakimś wzniesieniu).
RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - OlaChojnacka - 20-10-2020 Ja uważam, że w Bialenii powinny rządzić kobiety. Ba, nawet przytoczę - konserwatywny/traducjonalistyczny - argument: otóż jak jest ślub, to kobieta ma miałą suknię, a mężczyzna czarny [lub nie , ale zazwyczaj] garnitur. A Bialenia sama wskazuje na kolor. RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ametyst Faradobus - 20-10-2020 Dobry smoking na ślub nie jest zły. RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 20-10-2020 > Ja uważam, że w Bialenii powinny rządzić kobiety. Przecież rządziły. AIDS, Akrypa i MvP. Nie wiem, czego chcesz. RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ametyst Faradobus - 20-10-2020 Aidsy, Akrypy, MvPy, Telewizje Republiki... RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - Ronon Dex - 20-10-2020 OlaChojnacka napisał(a):Ja uważam, że w Bialenii powinny rządzić kobiety.Super... bardzo lubię Kobiety. Problem tylko taki, że jedyną kobietą (choć i tutaj mogę się mylić) to była AIDS, która niekoniecznie się dobrze zapisała w historii Naszego Kraju. Były oczywiście jeszcze dwa osobniki, które kobiety udają, ale te też nie były specjalnie udane rządy... tak czy inaczej były to tylko, niezbyt dobrze udawane v-kobiety. Tak więc Olu masz szansę... zostań naszą (aktywną) obywatelką i możesz ubiegać się o urząd - najbliższe wybory za 4 miesiące. OlaChojnacka napisał(a):Ba, nawet przytoczę - konserwatywny/traducjonalistyczny - argument: otóż jak jest ślub, to kobieta ma miałą suknię, a mężczyzna czarny [lub nie , ale zazwyczaj] garnitur. A Bialenia sama wskazuje na kolor.No tak... kolory Naszego kraju to zielony, czarny i biały - tylko ten problem, że zielony to główny kolor narodowy (nasza flaga była pierwotnie cała zielona). Czyli na tym "ślubie" to "chłop" mam mieć zielony krawat czy kobieta zieloną apaszkę? A może to ma być ślub wojskowy i szpaler będzie w zielonych mundurach? |