Forum Republiki Bialeńskiej
Komisja ds. Promocji i Propagandy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: Komisja ds. Promocji i Propagandy (/showthread.php?tid=2357)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ronon Dex - 16-05-2021

Tym razem Rzesza Bialeńska...

[Obrazek: 3_16_05_21_11_54_25.png]

RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ametyst Faradobus - 16-05-2021

Zastanawiam się tylko nad kolorami - nie będzie czytelniej jeśli się zrobi różnokolorowe napisy na jasnym tle? Na przykład mi jako ślepcowi w okularach te czerwone słabo się czyta.

Nie wiem też jestem okularnik i nie mam problemu... Jasne tło na pewno nie - niebieski, szczególnie ciemniejszy jest "przyjazny dla oka", dlatego większość prezentacji ma taki podkład. Natomiast ten czerwony mogę zmienić... i już:

[Obrazek: 3_16_05_21_12_44_37.png]

[Obrazek: 3_16_05_21_1_05_45.png]

Dorobie jeszcze Dżamahiriję, Siły Zbrojne i "resztę" oraz chyba taki "otwierający" z geografią i symboliką RB.

Teraz o wiele lepiej. Ewentualnie zrezygnowałbym też z tej kursywy, wydaje mi się zbędna.

A przy okazji wolnych miast lepiej daj Zarządcę zamiast Burmistrza, bo nie każdy zarządca musi mieć koniecznie tytuł burmistrza, to jest ustalane indywidualnie.

Jasne... w toku dalszych prac (teraz robię sobie przerwę, ale wieczorem jeszcze podłubię), porobię poprawki tego co już jest.

Przy okazji zapodaję teksty o funkcjonowaniu władz , które kiedyś stworzyłem z myślą o stronie:

http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showthread.php?tid=2080&pid=19434#pid19434

Zostały jeszcze regiony - jeśli chcecie to mogę się tym zająć.

RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Iwan Pietrow - 16-05-2021

Trochę dużo tego jest na jednym obrazku... Może rozbić grafiki na te o instytucjach i te o terytorium Bialenii? Dodatkowo, może jakoś bardziej urozmaicić tło?

Mówią o grafikach KPRM miałem na myśli, np. to:

[Obrazek: 241_158938991811.jpg]

A może dałoby się to pociąć na takie właśnie mniejsze grafiki, które by można przesuwać albo które same by się przesuwały?

RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Iwan Pietrow - 16-05-2021

A może dałoby się to pociąć na takie właśnie mniejsze grafiki, które by można przesuwać albo które same by się przesuwały?

W sumie to jest nawet lepszy pomysł. Takie małe grafiki o poszczególnych instytucjach w Bialenii, np. wyłącznie o prezydencie, czy Zgromadzeniu Narodowym. 

Iwan Pietrow napisał(a):Trochę dużo tego jest na jednym obrazku... Może rozbić grafiki na te o instytucjach i te o terytorium Bialenii? Dodatkowo, może jakoś bardziej urozmaicić tło?

Ametyst Faradobus napisał(a):A może dałoby się to pociąć na takie właśnie mniejsze grafiki, które by można przesuwać albo które same by się przesuwały?

Iwan Pietrow napisał(a):W sumie to jest nawet lepszy pomysł. Takie małe grafiki o poszczególnych instytucjach w Bialenii, np. wyłącznie o prezydencie, czy Zgromadzeniu Narodowym.

Można zrobić mniejsze, przede wszystkim zauważyłem, że szerokość 1200 pxs jest za duża, bo forum zmniejsza i robi się to mniej wyraźnie (tutaj jest ten problem nieczytelności). Zapewne przejdę na 1000 x 800 pxs... szerokość 1000 pxs nie jest zmniejszana. Wtedy wejdzie mniej i będzie obrazków więcej - zapewne rozbiję informację z jednej "tablicy" na dwie... albo i na trzy.

Natomiast jestem przeciwny "urozmaicaniu tła"... tło powinno być jednolite (te ozdobniki tylko zmniejszają czytelność), a kolor jest chyba w miarę dobrze dobrany, choć mogę z odcieniem pokombinować.

Posprawdzam jak to najlepiej zrobić... pewnie wszystkiego do wyjazdu nie zdążę, ale zobaczymy.