![]() |
|
Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej (/showthread.php?tid=2569) |
RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Ronon Dex - 13-09-2021 Wracając do tematu, to tak zaglądam co jakiś czas do tematu szczytu i widzę, że specjalnie nie za wiele się dzieje. Ogólnie jest pomysł stworzenia jakiejś wspólnoty, ale do jakichkolwiek uzgodnień i konkretów chyba jeszcze daleko. Obawiam się, że nie za bardzo należy się tym "podniecać", bo pomysły niby są, ale do jakiś konkretów daleko. Moim zdaniem należałoby zacząć od jakiś konkretniejszych ustaleń - jak ta cała Unia Nordacka miałaby wyglądać? RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 13-09-2021 Wyjaśniam, że część rozmów prowadzona jest na Discordzie. Nie pytajcie mnie dlaczego, też tego nie rozumiem. Tam wstępny projekt umowy się pojawił. Generalnie ten szczyt, jak wiele innych, zaczął się "od dupy strony", bo cały czas jesteśmy na etapie burzy mózgów. Z drugiej jednak strony, gdyby ktoś konkretny przedstawił konkretne propozycje już na wstępie, pewnie też byłyby problemy, choć już innego typu - zaraz dla kogoś stałaby się to kwestia ambicji. W każdym razie, chociaż jest ciężko (i nie ma czym się na tym etapie podniecać), ja pozostaję ostrożnym optymistą. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Ronon Dex - 13-09-2021 Czyli oni dalej zamierzają się bawić w jakieś discordy i inne głupoty. Faktycznie nie wróżę w takim razie specjalnie dobrze takiemu "porozumieniu". Bo eliminuje to np. Bialenię z większości spraw... Ametyst z tego czegoś nie korzysta, ja również - czyli Prezydent i Wiceprezydent Naszego Kraju nie bierze udziału. Siedzą na jakiś discordach, a potem wszystko narzeka na brak aktywności w mikronacjach... RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Kaspar Waksman - 13-09-2021 Przykro mi, że Discord jest zdecydowanie wygodniejszym narzędziem do prowadzenia jakichkolwiek prac nad projektami. Podziękujcie tym złym amerykańskim informatykom, że tworzą takie złe rzeczy szkodzące polskim mirkonacją! A tak poza tym - ksenofobia też może być powodem upadku mikronacji. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 13-09-2021 No ale przyznaj, że jeśli zwołany został szczyt i Bialenia została na niego zaproszona, to dobrze byłoby, gdyby miała możliwość brania udziału w obradach. Mi to tam osobiście wszystko jedno. Nie jestem fanem Discorda, ale raz dziennie tam zaglądam. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Ronon Dex - 13-09-2021 Jeśli dla kogoś jakiś discord czy inny komunikator jest wygodniejszy do prowadzenia jakiś działań to po kiego czorta zwołuje Szczyt na forum ZPViW oraz tam zaprasza do dyskusji na temat integracji nordackiej? Dla mnie to nonsens... Jak powiedziałem najpierw będziecie siedzieć na discordach, a potem będziecie narzekać, że na forach mikronacyjnych nic się nie dzieje i jest "upadek aktywności". Bzdurą korzystania z tych komunikatów jest fakt, że prowadzicie sobie dyskusje w zamkniętym gronie, nie ma po tym śladu i sprawia się wrażenie, że nic się w mikronacjach nie dzieje. Ciekawe jak w taki sposób macie zamiar pozyskiwać nowych mikronautów? RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Ametyst Faradobus - 13-09-2021 Przyznaję uczciwie, że nie cierpię discordowania. Może to zdziadzenie, ale jednak jakaś przejrzystość by się przydała. Rozumiem prowadzenie przez komunikator rozmów kuluarowych, ale mi na przykład dużo trudniej jest zachować dyscyplinę. Poza tym osobiście nie mam aktualnie aż tyle czasu, aby spędzać go na discordowych dyskusjach na żywo, a na forum wejdę raz lub dwa razy dziennie i wszystko mam uporządkowane, zebrane. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Ronon Dex - 13-09-2021 Nie jesteś osamotniony... normalni ludzie, pracujący czy zajmujący się pracą naukową (jak mniemam Ciebie to dotyczy) nie mają czasu na zabawę mikronacjami w czasie rzeczywistym, dla nas raczej to "strategia turowa". Nie dla nas discordy i inne durnoty. Ja to się mogę via komunikator jakiś z Andrzejem na wódkę umówić, a nie dyskutować o poważnych sprawach naszych v-krajów. Obawiam się więc, że ta discordowa czy inna komunikatorowa integracja nie dla mnie. Dalej szukajmy kto nam zrobi taki system jaki ma np. (tfu) Sarmacja. Mogę za to zapłacić - to nie problem. Ale to jest droga do sukcesu, a nie discordy i inne głupoty. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 13-09-2021 Discord i Messenger są dobre do prywatnych rozmów mikronautów. Niektóre rozmowy (mało interesujące dla reszty społeczności) nawet lepiej prowadzić poza forum, zamiast spamować prywatą. Ale dla spraw ważnych, państwowych, forum jest najlepszą formą komunikacji. Ja przeważnie nie narzekam na brak czasu, ale celowo nie mam zainstalowanego Discorda w telefonie, bo to maszyna do marnowania czasu - co chwilę ktoś pisze z jakimiś mało istotnymi sprawami i można całe popołudnie zmarnować na rozmowy o dupie Maryni. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Iwan Pietrow - 13-09-2021 Pisałem o tym na forum Brodrii - przenoszenie rozmów poza fora jest jedną z głównych przyczyn złej kondycji mikroświata. Ludziom się po prostu nie chce nic pisać na forach przez codzienne przesiadywanie na innych komunikatorach. Moim zdaniem mikronauci powinni - z korzyścią dla całego mikroświata - zrezygnować (albo przynajmniej ograniczyć do minimum) z discordów, messengerów, itd. Dla mnie np. takie prowadzenie rozmów kuluarowych przy pomocy wiadomości prywatnych było bardzo ekscytujące. xD |