![]() |
|
Konferencja Etnosów Brodryjskich - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: BRODRIA (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=304) +--- Dział: BRODRIA W OGNIU (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=403) +--- Wątek: Konferencja Etnosów Brodryjskich (/showthread.php?tid=3596) |
RE: Konferencja Etnosów Brodryjskich - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 09-02-2023 Melduję, że siły Nowej Ordy, po uprzednim zabezpieczeniu swoich granic z Brodrią, rozpoczęły niewielką ofensywę w kierunku Niżnego Kamieńska. Celem jest otoczenie miasta oraz zmuszenie go do kapitulacji. Kwestią otwartą pozostaje status miasta po jego zdobyciu - Brodryjczycy stanowią aż 80% jego mieszkańców, a mniejszości etniczne tylko 20%. Miasto to nie nadaje się raczej do włączenia w skład Nowej Ordy. Warto więc zastanowić się, co z nim zrobimy. Być może to powinno stać się częścią przyszłej granicy pomiędzy Nową Ordą a BFSRR? Czy siły BFSRR rozpoczęły ofensywę w naszym kierunku? RE: Konferencja Etnosów Brodryjskich - Robert Drenin - 09-02-2023 (09-02-2023 10:26)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Być może to powinno stać się częścią przyszłej granicy pomiędzy Nową Ordą a BFSRR? W pierwszej kolejności to można tak zrobić, ja tam nie widzę na ten moment problemu. Natomiast co do ofensywy, to możemy coś rozpocząć, ale nie na dużą skalę jeszcze. Mam w planach coś jeszcze zrobić, ale mogę niebawem pewnie szczegółowo coś opiszę w kwestii ofensywy. RE: Konferencja Etnosów Brodryjskich - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 09-02-2023 Ja też nie myślę o dużej skali. Jak pisałem kilka postów wyżej, celem jest osiągnięcie połączenia pomiędzy Nową Ordą i BFSRR. RE: Konferencja Etnosów Brodryjskich - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 17-02-2023 @'Robert Drenin' w związku z tym, że nasze wojska lada dzień się spotkają, myślę, że powinniśmy pomyśleć o przyszłości naszych stosunków oraz Brodrii (na razie przynajmniej wschodniej) po naszym zwycięstwie. Czy socjalistyczna Bałmucja jako "starsza siostra" w tym układzie ma jakąś sprecyzowaną wizję? Nowa Orda wstępnie proponuje: 1. Powołać dualistyczną Konfederację Wschodniobrodryjską ze stolicą w Niżnym Kamieńsku. 2. Powołać pana @'Dmitrij Siergiejewicz Miedwiedow' jako ojca-założyciela Brodrii o powszechnym w całym narodzie autorytecie na funkcję sekretarza honorowego Konfederacji Wschodniobrodryjskiej. Po kolejnych zwycięstwach będzie można pomyśleć o zwołaniu Wiecu. RE: Konferencja Etnosów Brodryjskich - Robert Drenin - 18-02-2023 (17-02-2023 23:34)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): @'Robert Drenin' w związku z tym, że nasze wojska lada dzień się spotkają, myślę, że powinniśmy pomyśleć o przyszłości naszych stosunków oraz Brodrii (na razie przynajmniej wschodniej) po naszym zwycięstwie. Czy socjalistyczna Bałmucja jako "starsza siostra" w tym układzie ma jakąś sprecyzowaną wizję? Szczerze, to na ten moment nie było konkretnych planów dotyczących przyszłości nawet samej Brodrii, ze względu na fakt, że nie wiadomo, jaki będzie wynik wojny domowej. Oczywiście pomijając takie ogólne kwestie, jak chęć jednak wprowadzenia gospodarki planowej i nacjonalizacja przemysłu, co w sumie dotyczyłoby raczej całego regionu BFSRR (chodzi o rodzimą Brodrię, gdzie są Brodryjczycy w większości) Natomiast co do Konfederacji, to moglibyśmy powołać dualistyczną Konfederację Wschodniobrodryjską, choć stolicę proponowałbym tak gdzieś po środku, między obecną stolicą BFSRR, a Nowej Ordy. Z kolei Towarzysz Miedwiedow może pełnić wymienioną przez Towarzysza funkcję. Z kolei jestem ciekaw przykładowo całokształtu gospodarczego naszej Konfederacji też. RE: Konferencja Etnosów Brodryjskich - Dmitrij Siergiejewicz Miedwiedow - 19-02-2023 Jestem za. RE: Konferencja Etnosów Brodryjskich - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 06-06-2023 1. Składam wniosek o przyjęcie przedstawicieli Garmańskiej Armii Narodowej na obrady naszej Konferencji. 2. Proszę wszystkie strony walczące o przedstawienie pokrótce swojej obecnej sytuacji w walkach z carskim ciemiężycielem. 3. Należy wykorzystać załamanie armii i administracji carskiej do jak najszybszego wyzwolenia kraju. Powinniśmy także zastanowić się nad przyszłością upadającego imperium. Jako chan Nowej Ordy oświadczam, że nasz kraj pragnie być niepodległym, ale jest gotowy na wejście w bliski sojusz z innymi państwami powstającymi na gruzach pietrowskiego imperium. RE: Konferencja Etnosów Brodryjskich - Robert Drenin - 06-06-2023 (06-06-2023 16:19)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): 1. Składam wniosek o przyjęcie przedstawicieli Garmańskiej Armii Narodowej na obrady naszej Konferencji. 1. Oczywiście, jak najbardziej stroba BFSRR wyraża zgodę. 2. Sytuacja jest na froncie raczej dobra niż przeciętnie. Z uwagi na załamanie administracyjne i niewydolność obecnego systemu państwowego Brodrii, morale Armii Carskiej podupadły, a niektóre regiony pewnie byłyby chętne się oddać dobrowolnie, lecz na chwilę obecną takie działanie wykonał tylko jeden obszar. Aczkolwiek i tak walki nie są już na chwilę obecną aż tak uciążliwe. 3. Owszem i toteż tak robi strona BFSRR. Co do przyszłości Brodrii, walcząca strona komunistyczna ma w planach uformować Brodrię jako naród komunistyczny, na wzór podobny do Molotinistycznego, z uwagi na duże powodzenia tamtego systemu. RE: Konferencja Etnosów Brodryjskich - Aleksander (Czerepach) - 06-06-2023 U nas wszystko jest dobrze, skutecznie walczymy z armią carską. Jeszcze trwa oblężenie Lizawietowa, który chcemy przejąć, by zaatakować wroga od strony morskiej, również u nas morale wojsk carskich podupadły. Na tą chwilę sytuacja jest stabilna, obserwujemy jej rozwój. Co zaś do przyszłości Brodrii to na terenach zajętych powstanie Federacja Garmanii, z stolicą w Broskwie. W imieniu Komitetu Wyzwolenia Narodowego deklaruję nawiązanie relacji z innymi postbrodryjskimi państwami. RE: Konferencja Etnosów Brodryjskich - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 06-06-2023 A czy plany BFSRR i Federacji Garmanii nie kolidują ze sobą? |