![]() |
|
Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego (/showthread.php?tid=1518) |
RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ametyst Faradobus - 20-04-2020 Od kilku dobrych dni przebywamy na dworze sułtana, który od czasu poprzedniej wizyty zdecydowanie zmienił nastawienie, mimo że na pokaz dalej prowadzi dżihad. Jego siły są znacznie słabsze niż podejrzewaliśmy - odniósł w ostatnim czasie szereg porażek w walkach z Dżamahiriją tracąc praktycznie kontrolę nad Doliną Salhebu. Sułtanat szuka źródła wsparcia. Bin Ali przekonuje moich wysłanników, że pułkownik al-Talhi jest człowiekiem fałszywym, a sojusz z nami wykorzysta do indywidualnych celów. Jest on, zdaniem sułtana, fałszywym lisem, który nie zna przyjaciół poza samym sobą.
![]() Ururu - stolica Sułtanatu
Patrząc realistycznie ewentualna pomoc Sułtanatowi też nie jest jakimś pewnym interesem, bo to zapewne człowiek równie fałszywy i przebiegły. Tym niemniej w tej sytuacji mielibyśmy większe możliwości do oddziaływania na niego - krótko mówiąc jest większe prawdopodobieństwo, że zdołamy z niego uczynić marionetkę w naszych rękach. Z drugiej strony źle będzie stracić szansę na współdziałanie z Dżamahiriją, a al-Talhi spuszczony ze smyczy może przeistoczyć się w groźnego wilka. Nie wiem, czy dobrym pomysłem nie byłoby zawarcie taktycznego sojuszu z sułtanem i jednoczesne skomunikowanie się z pułkownikiem. Po jakimś czasie, wraz z rozwojem sytuacji, będziemy mogli postawić się w roli czynnika decydującego w tym konflikcie.
RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Joahim-von-R - 20-04-2020 Rozstrzelajmy wszystkich RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 03-06-2020 Jakie są dalsze losy wyprawy? Straciłem kontakt ze swoimi przedstawicielami, żadnych raportów nie ma. Może powinniśmy wysłać misję poszukiwawczą? RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ametyst Faradobus - 04-06-2020 Mam ten sam problem, więc chyba najwyższa pora. Nie mogę powiedzieć, że zgubiłem batalion w lesie. RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ametyst Faradobus - 04-08-2020 Jest jeszcze jakieś zainteresowanie tą wyprawą? Bo ja to nie mam pomysłu na dalsze działania i bym najchętniej ściągnął swój batalion razem z łupami. RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ronon Dex - 04-08-2020 Ametyst Faradobus napisał(a):Jest jeszcze jakieś zainteresowanie tą wyprawą?W zasadzie mam i to spore... tylko czasu na v-świat trochę brak. Może poczekajmy do września/października? RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ametyst Faradobus - 04-08-2020 Ok, najwyżej zrobi się przeskok narracyjny. RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - OlaChojnacka - 05-08-2020 A to nie jest tak, że teraz nimi rządzi Joahim? RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ametyst Faradobus - 05-08-2020 On tam rzekomo jest, ale chyba w rzeczywistości już dawno się ewakuował. RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Joahim-von-R - 05-08-2020 Yhy yhy |