![]() |
|
Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=13) +--- Wątek: Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii (/showthread.php?tid=226) |
RE: Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii - Ametyst Faradobus - 02-11-2021 A propos kompanii reprezentacyjnych to mi się przypomina taka anegdota. Mam bardzo dobrą koleżankę, która jest rosyjską patriotką, oficerem MCzS, ale jednocześnie ma bardzo otwarty umysł i super się z nią gada o współczesnej Rosji. Tak się zdarzyło, że kiedyś wylądowaliśmy o szóstej rano w obok moskiewskiego Kremla. Robiliśmy rundy naokoło obrabiając dupę Putinowi i punkt szósta znaleźliśmy się przy koszarach Pułku Kremlowskiego, a u nich pobudka wygląda tak, że grają im hymn. Siedzieliśmy na ławce, ale moja koleżanka mówi w pewnym momencie: - Wiesz, ja jako Rosjanka jednak czuję potrzebę, aby wstać. - A to ja postoję z Tobą. I tak sobie staliśmy i słuchaliśmy tego hymnu. Powinni byli mi w tym roku przysłać reprezentację tego pułku na dwajściepięćlecie. RE: Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii - Piotr Romanow - 02-11-2021 Pewnie było podniesienie flagi państwowej w Pułku. U nas odgrywa się hasło Wojska Polskiego, a szkoda mógłby być hymn.
RE: Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii - Ametyst Faradobus - 02-11-2021 Chyba tak, wydaje mi się, że podnosili. No niemniej widzę, że brali ze mnie przykład, bo ja tamtego dnia wstałem bodajże o czwartej nad ranem jako Tytan Pracy, Uosobienie Pracowitości. RE: Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii - Piotr Romanow - 02-11-2021 Jako Syn ludu robotniczo-chłopskiego, codziennie wstaję o 4-tej. xD RE: Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii - Ametyst Faradobus - 02-11-2021 To jest niezdrowe. Chyba, że wcześnie idziesz spać. RE: Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii - Piotr Romanow - 02-11-2021 Służba w Pułku uczy mnie szybkiego zasypiania w ciągu dnia i odsypiania, gdzie się da i w jakich pozycjach się da. Oby nasi chłopcy w Bialenii nie mieli tak przeje***. RE: Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii - Ametyst Faradobus - 02-11-2021 W Powszechnych Bojówkach Ludu Szlacheckiego "Samoobrona" muszę na wszelki wypadek zarządzić pobudkę o jakiejś jedenastej albo dwunastej. W przeciwnym razie nie będzie komu mnie ochraniać w nocy. RE: Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii - Piotr Romanow - 06-11-2021 Wracając do kwestii formowania Pułku Reprezentacyjnego, Marszałek Wielki Dex zaproponował Batalion z jednym głównym kolorem mundurów oraz drugi "wielokolorowy". Wydaje mi się, że robić batalion w sile 3 kompanii zielonych to trochę przydużo... Możemy zrobić batalion z 4-rema kompaniami reprezentacyjnymi i każdej przypisać kolor mundurów, byłoby lepiej. W drugim batalionie zrobić kompanie wartownicze oraz jedną jako szwadron kawalerii i zrobić dywizjon salutowy (NAJWIĘKSZY ŻART KRWP XD), a wszystko zwieńczyć 3-cim batalionem orkiestr. Ale logistycznie lepiej się zna na tym Ronon, dlatego ja tylko przedstawiam propozycje. |