![]() |
|
Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej (/showthread.php?tid=2569) |
RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Ronon Dex - 14-09-2021 Ja Tobie Ametyst przyznam nie tylko trochę, ale i wiele racji. Można uznać, że po prostu nas w tej integracji "olano", co niespecjalnie wróży dobrze tej integracji - bo nasza czwórka (doliczam Andrzeja) to dość aktywna grupa mikronautów na Nordacie. Może i jestem dziad, ale też uważam, że pewne zasady obowiązują nawet w zabawie... Ale niech im będzie, wolą się bawić sami to ich wybór. Ja to mówią "róbmy swoje"... RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Joahim-von-R - 14-09-2021 Was chyba nikt nie poinformował, że ten "szczyt na Discordzie" to wymysł? Od początku szczytu na Discordzie było: 1. Narzekanie Waksmana na chujowość naszego forum. 2. Dyskusja o realu. 3. Kłótnia o forum (tu rzeczywiście można powiedzieć że Was olano). 4. Cytat z Novaka. 5. Wstępny projekt umowy i informacje o tym, u kogo co będzie musiało być by umowa weszła w życie. Jeśli to jest jakieś wyłączanie Bialenii ze szczytu (zwłaszcza, że projekt umowy miał być później wrzucony, tylko jakoś nikomu się nie chciało) to ja podziękuję. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Ronon Dex - 14-09-2021 Jednym słowem cały ten "szczyt" to o kant... wiadomo czego rozbić. Powiem tak.. dzisiaj to musimy z Andrzejem odpocząć po ledwo zakończonym spotkaniu w realu, a potem pomyślimy (czy raczej przedstawimy przemyślenia przed wdrożeniem ich w czyn) jak się za to zabrać na poważnie i sensownie. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Ametyst Faradobus - 14-09-2021 Wiesz, ja jeśli chodzi o organizację to wiem tyle co napisałeś w zaproszeniu plus to, co wyczytałem na forum. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Kaspar Waksman - 14-09-2021 Właśnie też tak teraz myślę, i kminię czym był ten cały "szczyt na Discordzie". Jedyne co tam jest, to grupa prywatna, która powstała jakiś czas temu. Służyła do luźnych rozmów, czatów głosowych i dzielenia się swoimi przemyśleniami na temat... Wszystkiego. Dla mnie więc nie istnieje nic takiego jak "szczyt na Discordzie", a jeśli ktoś twierdzi, że takie coś faktycznie miało miejsce, to jest trochę na równi z takim płaskoziemcą. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Ronon Dex - 14-09-2021 Czyli reasumując... W zasadzie ten szczyt był o niczym. Na forum nie było żadnych konkretów (bo ponoć dysputa przeniosła się na jakiś discord), a jak teraz słyszymy to ta "część na discordach" też w sumie była bez znaczenia i o niczym. Jednym słowem nie ma o czym gadać... RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Ametyst Faradobus - 14-09-2021 Znaczy no jakieś tam konkrety były. Po prostu teraz zamarło, ale ja tu nie będę pouczał jak dziad, bo sam się ledwo co udzielałem (niestety nie chcą mi uznać w realu doktoratu z mikronacji i muszę pisać jakieś dziadostwo od nowa to i chwilowo czasu mam mniej). RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Kaspar Waksman - 14-09-2021 >Czyli reasumując... W zasadzie ten szczyt był o niczym. Na forum nie było żadnych konkretów (bo ponoć dysputa przeniosła się na jakiś discord), a jak teraz słyszymy to ta "część na discordach" też w sumie była bez znaczenia i o niczym. Jak dla Waści nie było na szczycie żadnych konkretów, to ja nie wiem jak Was trzeba zadowolić. Tak - źle, inaczej - źle, jeszcze inaczej - już w ogóle źle. Jedyne co teraz robicie to narzekacie (nie wszyscy, oczywiście), zamiast spiąć 4 litery, pomaszerować na forum ZP i napisać te tak bardzo porządane "konkrety", które i tak padły w kilku miejscach. Były konkrety o forum, i konkrety o systemie gospodarczym. Dyskusja nagle zamarła. Przez cały dzisiejszy dzień w wątku o integracji wisiał traktat o wspólnym forum. Kto się wypowiedział? Nikt. Ani Pan Dex, ani Pan Pietrow, którzy tak bardzo narzekają na nieaktywny szczyt i martwe dyskusje. Hipokryzja boli w oczy, Panowie. Zamiast się spierać kto jest lepszy, i czyja racja jest "czyjsza", polecam bardziej przejście do odpowiednich działów na naszym zebraniu, i rozpoczęcie jakiejś sensownej i konkretnej dyskusji, ot chociażby o systemie gospodarczym i zasadach jego działania czy o projekcie traktatu o przenosinach na wspólne forum. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Joahim-von-R - 14-09-2021 >W zasadzie ten szczyt był o niczym. Welp, w sumie to nie. Był o urojonym sobie przez około 15 osób kontynencie i o 5 urojonych przez te osoby państwach. Szkoda tylko, że nie był o wysłaniu tych osób na leczenie. A tak na poważnie to tak jakby był o czymś. Konkrety były, co ciekawe zgłaszał je kulega Dex, tylko teraz jakby o nich zapomniał. RE: Zaproszenie na Szczyt Integracji Nordackiej - Ronon Dex - 14-09-2021 Przepraszam, a niby o czym miałbym się wypowiadać po przeczytaniu projektu, który nie dotyczy Republiki Bialeńskej? Nie będę się wypowiadał w imieniu oznaczonej tam (w traktacie) Brodrii, bo nie mam ku temu żadnych uprawnień (nie pełnię żadnej funkcji rządowej w Brodrii, zarządzam terytorium zależnym, które nie prowadzi własnej polityki zagranicznej). Natomiast w temacie wspólnego miejsca informatycznego w ramach ewentualnej integracji nordackiej to wypowiadałem się w tamtym temacie parokrotnie. Teksty o hipokryzji to proszę sobie wsadzić... w buty. Ocknęliście się nagle po pogaduchach na jakiś discordach i wyrażacie zdziwienie, że w międzyczasie znudziło nas oczekiwania na coś treściwego na forum. |