Forum Republiki Bialeńskiej
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+---- Dział: Wieści z zagranicy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Wątek: Wieści z zagranicy (/showthread.php?tid=13)

RE: Wieści z zagranicy - Leszek Ebe-Grüner - 07-10-2019

Włączyłem ją, bo byłem sam w niej działającym, więc nie widziałem dalszego sensu prowadzenia jej jako niepodległe państwo i zaproponowałem panu Tarsycjuszowi Operarowi by włączył ją do Republiki Ludowej Magnifikatu. Bo o ile Ardemia będąca państwem niepodległym nie ma żadnego sensu, tak włączenie jej pod inne państwo, takie jak właśnie Republika Ludowa Magnifikatu to już duży krok, tymbardziej że ostatnio Magnifikat nabiera tempa i się coraz prężniej rozwija i ma szanse na bycie standardową mikronacją w Pollinie.

Tak samo mógłbyś zrobić z Królestwem Batawii i np.podłączyć ją pod inne państwo. Chyba że ten stan się utrzyma przynajmniej przez miesiąc, a nie tak jak to było w przypadku Brodrii, że szybko upadła, choć JLD teraz próbuje ją reaktywować i życzę mu by się to w końcu udało.

Więc po prostu poczekam jak rozwinie się sytuacja w Królestwie Batawii do końca tego miesiąca. Jak zauważę, że jesteście tam dalej aktywni, to wtedy zwracam ci honor.

RE: Wieści z zagranicy - Piotr Romanow - 07-10-2019

Synu, nie chcę być nie miły, ale mam troszkę większy staż na pollinie i wiem, że trzeba mieć zaparcie, aby coś osiągnąć, dlatego ja będę parł do końca. Jeśli Batawia upadnie to przyrzekam, że wyjadę na stałe do Sar***** i uznam, że nic więcej nie jestem w stanie zrobić...

RE: Wieści z zagranicy - Joahim-von-R - 07-10-2019

A do kogo niby Batawię przyłączyć co? PROTEST!

>A do kogo niby Batawię przyłączyć co? PROTEST!

Nie widzę sensu przyłączania Kraju do kogokolwiek. Wink

RE: Wieści z zagranicy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 07-10-2019

Dlaczego do Sarmacji? Życzę Batawii wszystkiego najlepszego, ale Twoje miejsce jest również w Bialenii. Nie wiem co wyjdzie z tej reaktywacji (ze stosunkami się wstrzymamy, ale moje poparcie macie), ale bez względu na jej wynik chciałbym, żebyś nie opuszczał w Bialenii. Należysz do twórców, kreatorów, podobnie jak ja, ale tu jest Twój dom i tu zawsze będziesz mile widziany.

>Dlaczego do Sarmacji? Życzę Batawii wszystkiego najlepszego, ale Twoje miejsce jest również w Bialenii. Nie wiem co wyjdzie z tej reaktywacji (ze stosunkami się wstrzymamy, ale moje poparcie macie), ale bez względu na jej wynik chciałbym, żebyś nie opuszczał w Bialenii. Należysz do twórców, kreatorów, podobnie jak ja, ale tu jest Twój dom i tu zawsze będziesz mile widziany.

Obiecuję, że nie zostawię Bialenii, po prostu Leszek jest dość dużym niedowiarkiem i chciałem tylko podkreślić to co myślę. Wink

RE: Wieści z zagranicy - Joahim-von-R - 07-10-2019

A forum już się zepsuło

>A forum już się zepsuło

Już się zepsuło bo CBA ma jakiś problem jak zwykle. Na spokojnie zaraz to naprawię. Smile

RE: Wieści z zagranicy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 07-10-2019

Może warto zainwestować w lepszy hosting, jeśli planujecie dłużej działać?

RE: Wieści z zagranicy - Leszek Ebe-Grüner - 07-10-2019

Też mi wyskakuje error, więc Joahim ma w tej kwestii rację.

Ja póki co będę neutralny w tej kwestii. Może jestem trochę zbyt pesymistycznie nastawiony, ale to ze względu że ostatnio że wiele małych nacji powstawało(zarówno nowych, jak i odrodzeniowych) i jak dotąd Magnifikat, Vaarland i Królestwo Suderlandu(choć z tym ostatnim na ten moment to wielki znak zapytania) to jedyne mniejsze mikronacje które jak dotąd radzą sobie z tą bolączką dość dobrze.