![]() |
|
Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego (/showthread.php?tid=1518) |
RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ametyst Faradobus - 02-11-2020 ![]() Po kilku miesiącach udało mi się dodzwonić do Maj00ra Pośpiecha-Dżugaszwiliego i dowiedzieć co nieco o aktualnym stanie wyprawy. Okazało się, że poszczególne siły rozdzieliły się i zaczęły działać na własny rachunek. Mój batalion "Czarny Delfin" nie opowiedział się po żadnej ze stron - po przejęciu jednego z opuszczonych fortów w strefie niczyjej, w Dolinie Sahlebu zajmuje się grabieniem pomaganiem miejscowej ludności, od której w zamian za ochronę rabuje otrzymuje liczne dobra w postaci żywności, złota, kości słoniowej, paciorków, drogich gatunków drewna i skór egzotycznych zwierząt. Niestety poniósł też pewne straty w ludziach i sprzęcie, ale po powrocie uda się je dosyć sprawnie nadrobić. Prawdopodobnie za niedługo podejmę decyzję o ewakuacji moich sił na Wyspy, a następnie z powrotem do Faradobaju, a tymczasem spróbuję się czegoś dowiedzieć o pozostałych oddziałach.
RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Thomas von Lisendorff - 02-11-2020 Chętnie tam przejmę władzę jako nowy władca Sambanu Zachodniego .Swego czasu próbowałem reaktywować ten kraj. RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ametyst Faradobus - 02-11-2020 Jak Cię stać to jedź. RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ronon Dex - 02-11-2020 Ametyst Faradobus napisał(a): Mój batalion "Czarny Delfin" nie opowiedział się po żadnej ze stron - po przejęciu jednego z opuszczonych fortów w strefie niczyjej, w Dolinie Sahlebu zajmuje się grabieniem pomaganiem miejscowej ludności, od której w zamian za ochronę rabuje otrzymuje liczne dobra w postaci żywności, złota, kości słoniowej, paciorków, drogich gatunków drewna i skór egzotycznych zwierząt. Moi też rozpuścili się jak dziadowski bicz... ![]() ... jeżdżą po okolicy wozami pancernymi i rabują co się da. Trzeba ich odwołać i dobrać się im do 4 liter... mają się naczalstwem dzielić tymi łupami. RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ametyst Faradobus - 02-11-2020 Grunt to zastanowić się, jak uznać tę wyprawę za wielki sukces. RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Joahim-von-R - 03-11-2020 >Chętnie tam przejmę władzę jako nowy władca Sambanu Zachodniego Już za późno, większość jest moja. RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ametyst Faradobus - 04-11-2020 Tak więc zgodnie z planem ustaliłem, że jutro wieczorem rozpocznie się ewakuacja moich sił z Sambanu na Wyspy Przyjaźni, gdzie czeka je czasowy postój i kwarantanna przed powrotem do Bialenii. W międzyczasie wybiorę się tam osobiście na przegląd batalionu. Specjaliści z Kompanii niestety w większości zaginęli i nie udało się ustalić, co z nimi się dokładnie dzieje. Podobno doktor von Zwell szuka dzieci do haremu jednego z niewyżytych krewnych sułtana z Ururu, a jego towarzyszy zjadły krokodyle i szarańcza.
Co do pozostałych uczestników to Joahim i Janek ewakuowali się już wcześniej, podobnie najmnicy Ronona, a siły Andrzeja podobno ulokowały się wygodnie w Kiku i pełnią funkcję najemników do wynajęcia. Ronona interes w tym, aby do nich dotrzeć. Dalsze wieści podam na dniach.
RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Piotr Romanow - 04-11-2020 Panie Prezydencie, czy jest możliwość dołączyć się do wyprawy? Chcielibyśmy poznać te tereny, a może i przywieźć jakieś "pamiątki" do Vistokii. RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ametyst Faradobus - 04-11-2020 Możemy zorganizować trzecią kiedy poznam jakiś szerszy raport na temat aktualnej sytuacji. RE: Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego - Ronon Dex - 04-11-2020 Piotr Pawłowicz napisał(a):Panie Prezydencie, czy jest możliwość dołączyć się do wyprawy? Chcielibyśmy poznać te tereny, a może i przywieźć jakieś "pamiątki" do Vistokii.Jakby to powiedzieć... Siły Ronon Shield przebazowano na Wyspę Suderland (w ramach TSWNWS... pilnowania terenu po byłym Państwie Suderladzkim), ale mogę Tobie pożyczyć jeden spory samolot transportowy C-7... ![]() ... i kilka barek desantowych. ![]()
|