Forum Republiki Bialeńskiej
Komisja ds. Promocji i Propagandy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: Komisja ds. Promocji i Propagandy (/showthread.php?tid=2357)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ronon Dex - 17-05-2021

Iwan Pietrow napisał(a):Być może przesadziłem ze skrótowością.

Wciąż jednak uważam, że pisanie pełnymi zdaniami na infografice nie ma sensu. Można to opisać chociażby w punktach albo myślnikach. Nie widzę też sensu w powtarzaniu tych samych wyrazów kilka razy. Po co 4 czy 5 razy pisać słowo „Prezydent” albo „Republika Bialeńska”?

Wszystko jest do ustalenia. Po to dyskutujemy. Wieczorem postaram się przedstawić poprawioną wersję mojej grafiki.

Widzisz ja jestem człowiek "starej daty" i pewnie dlatego stosuje tylko pełne zdania... tak mnie uczono, od najmłodszych lat. Może i masz rację, że w niektórych miejscach przesadziłem w powtarzaniem tego samego słowa, co w tytule. Ale to też pewnie wynik 20 lat służby przy szkoleniu (z niezłymi wynikami) ludzi, którzy "tytanami inteligencji" nie byli i wszystko trzeba było 10 razy powtarzać, a do tego używać "wielkich liter i wytłuszczonej czcionki". Stąd takie przyzwyczajenia z wytwarzania materiałów szkoleniowych...

Też siądę i trochę to skoryguję.

RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Iwan Pietrow - 17-05-2021

Zgodnie z zapowiedzią przesyłam poprawioną wersję. Zmieniłem kolor na ten w stylu Ronona. 

[Obrazek: 98_17_05_21_9_45_24.jpeg]

RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ametyst Faradobus - 17-05-2021

Ja bym wywalił słowo "ALE" i może pokombinował jeszcze z fontami. Robisz to w ppt?

A co jest nie tak z fontami? Kombinować można na milion sposób, bo jest ich dużo... Może sprecyzuj, jaki typ Ci będzie najbardziej pasować.

Ja jestem fanem nieco grubszych, ale może to moje subiektywne gusta. Zamiast kreseczek dałbym też może kropki, które nieco wyraźniej wyodrębniałyby nową myśl.

Poniżej grubsze czcionki. W pierwszej grafice jest pogrubiona wersja czcionki z powyższej grafiki, a w drugiej grafice jest zupełnie inna czcionka (w sumie mi się chyba najbardziej podoba).

[Obrazek: 98_17_05_21_11_28_21.jpeg]

[Obrazek: 98_17_05_21_11_28_40.jpeg]

Dla mnie też chyba ta ostatnia się najwincyj podoba.

RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ronon Dex - 18-05-2021

Dla mnie też to wygląda teraz dobrze, ale co do czcionki to chyba ta z górnego obrazka jest nieco czytelniejsza. Jednak różnica jest niewielka.

RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ronon Dex - 22-05-2021

I co Iwanie... pociągniesz te prezentacje systemu władzy i funkcjonowania RB? Skoro zrobiłeś rozwiązanie kompromisowe...

Jak wrócę to zrobię regiony i inne elementy wymagające odpowiednich grafik czyli uproszczonych mapek, symboliki itd. Tylko podeślij mi ją PW nazwy czcionek, których użyjesz, tak aby pewne rzeczy były spójne.

RE: Komisja ds. Promocji i Propagandy - Ronon Dex - 25-06-2021

Sprawa najwyraźniej "zdechła"... kolejne grafiki Iwana się nie pojawiły.

W związku z planami ruszenia z pewnymi kwestiami m.in. dotyczącymi promocji - pytanie do Iwana czy zamierza jednak wykonać tę grafiki, skoro jego pomysł okazał się lepszy od mojego?

Bo jeśli nie (brak czasu, brak chęci, brak dalszych pomysłów itd.) to chyba po niedzieli wracamy do mojej koncepcji tych plansz - na zasadzie, że chyba jednak lepiej mieć rozwiązanie uznane jako gorsze, niż nie mieć nic.