Forum Republiki Bialeńskiej
Fatwy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Organizacje społeczne (partie, stowarzyszenia, związki zawodowe i wyznaniowe) (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=37)
+---- Dział: Zielony Kościół (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=31)
+----- Dział: Meczet w Wolnogradzie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=33)
+----- Wątek: Fatwy (/showthread.php?tid=113)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

RE: Fatwy - Ali ibn Abi Talib - 30-06-2019

>Na Półwyspie Młot w okolicach Jaskini Wilczej w starożytności znajdowała się Wyrocznia Numbrijska. Jej działalność w średniowieczu zwalczana była poprzez chrystianizację i islamizację. Umiłowany Ajatollahu, czy Zielony Kościół w nawiązaniu do swojej fatwy o wróżbach planuje przywrócić jej działania?

Ojcze naszej Republiki, Zielony Kościół nie posiada jeszcze oficjalnie instytucji ds. wróżby. Oficjalnie Zielony Kościół nie potępia praktyk o charakterze ezoterycznym. Jeżeli jednak zapotrzebowanie na praktyki ezoteryczne będzie występować to Zielony Kościół oficjalnie powoła instytucję ZK ds. ezoterycznych, która będzie polegać na przeprowadzaniu różnych rytuałów w tym wróżb.

RE: Fatwy - Ali ibn Abi Talib - 07-07-2019

Fatwa 21

Al-Ouija

Zielony Kościół nie potępia praktyk z tablicą Ouija, lecz przestrzega swoich wiernych przed praktykami spirytystycznymi.
Ponieważ nie każda dusza pragnie być przebudzona, a praktykujący może ściągnąć na siebie raczej gniew różnego rodzaju dusz.
Spirytyzm nie jest potępiony przez ZK, lecz wierni przestrzegani są przed takimi praktykami.

Allah Akbar

RE: Fatwy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 07-07-2019

Ajatollahu, czy dusza, która już inkarnowała się ponownie może zostać wywołana wskutek praktyk spirytystycznych? Jeśli nie, to czy byty, które odpowiadają na pytania zadane np. Juliuszowi Cezarowi mogą mieć złe intencje? A jeśli tak, to czy oznacza to, że dusza może przebywać jednocześnie w ciele fizycznym i astralu? To rodziłoby kolejne pytanie, czy skoro dusza może wchodzić w interakcje jednocześnie w świecie fizycznym i astralu, to czy jedna dusza może inkarnować się w kilku osobach (choćby i w innym światach)?
Przyznam, że nie mam żadnych doświadczeń spirytystycznych. Pomimo otwartości intelektualnej na zjawiska z pogranicza w ogóle nie przydarza mi się nic anomalnego. A Tobie? Może podzielisz się jakąś ciekawą historią? Wink

RE: Fatwy - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 07-07-2019

> lecz przestrzega swoich wiernych przed praktykami spirytystycznymi

Ja także przestrzegam, serio.

Jakiś czas temu próbowałam wywołać Lenina, i nie uwierzycie co się stało. Nie udało mi się go wywołać, zmarnowałam tylko czas :<.

RE: Fatwy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 08-07-2019

Akurat Lenin pozostawił po sobie taką ogromną ilość książek, że nie miałby po co się objawiać. Jego dzieła mają 54 tomy, każdy po około 650 stron. Chyba, że przestudiowała towarzyszka te dzieła przed seansem, wtedy cofam ten sęk.
Plot twist: ja nie czytałem.

RE: Fatwy - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 08-07-2019

> Akurat Lenin pozostawił po sobie taką ogromną ilość książek, że nie miałby po co się objawiać. Jego dzieła mają 54 tomy, każdy po około 650 stron.

No dobra, ale w ilu tych dziełach wypowiada się na temat rewizjonizmu chruszczowowskiego? No właśnie.

RE: Fatwy - Akrypa Ali Shariati - 08-07-2019

[Obrazek: 8b1e53554132bc0194cc98fb2f32]
Ale Trockizmie już jak najbardziej.

RE: Fatwy - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 08-07-2019

> Ale Trockizmie już jak najbardziej.

Nie zapomnijmy też o klasycznym dziele Dziecięca choroba „lewicowości” w komunizmie!

RE: Fatwy - Ali ibn Abi Talib - 11-07-2019

Jeszcze nikt nie zbadał, czy twoja alternatywna wersja żyjąca w innym wymiarze posiada tą samą duszę co Ty. Jednak inkarnacja w naszym świecie w więcej niż jedno ciało jest możliwa tak np. wyglądają opętania. W jednym ciele mieszka kilka dusz, prowadzi to jednak do chorób psychicznych.
Nie jest to nic dobrego, wyobraź sobie, że do 1 rodzinnego domu wprowadzają się nagle 4 rodziny po 4 os. na rodzinę to 16 osób a dom jest przystosowany do max 4 os.
Teoretycznie można się skontaktować z duszą już żyjącą w ciele człowieka lecz to nie był by spirytyzm, ponieważ ten zakłada kontakt z duszami zmarłych.
Oczywiście dusza w Tobie, twoje ciało fizyczne w świecie fizycznym a między tym wszystkim twoje ciało astralne wszystkie te 3 jednostki są teraz. Ty nie mógł byś żyć przecież jeżeli twoja dusza odczepiła by się od Ciebie.
Podstawowy problem spirytyzmu jest taki, że istnieje problem z jasnym przekazem to jak radio CB (mam takie w domu) jeżeli kogoś przez nie wywołasz to wywołasz każdego w promieniu X na kanale Y. Tak samo jest ze spirytyzmem lecz zasięg jego oddziaływania jest o wiele większy niż radia CB.

P.S
Doświadczeń ze spirytyzmem nie mam wiele, ponieważ sam nie praktykuję tego i nie zamierzam. Tarot czy inne narzędzia ezoteryczne czy okultystyczne są mimo wszystko o wiele bezpieczniejsze.
Jednak w rodzinie czasem się zdarzały różne przypadki. Jak w pełni przypomnę sobie historię babci to napiszę. Chcę jednak całość dobrze pamiętać, by nie było pomyłki.

RE: Fatwy - Ali ibn Abi Talib - 13-07-2019

Opowieść ojca babci

Było to wiele lat temu pewnie coś między 50/60. Ojciec babci pracował na kolei, do pracy chodził przez las. Znał go doskonale. Pewnego dnia jednak "zgubił się". Stracił orientacje i wędrując po nim trafił pod drzwi dziwnego domu. Była tam brama z posągami wyglądającymi jak lwy. Nigdy wcześniej tego domu nie widział, a przecież mieszkał w tej okoli od urodzenia. Pomyślał, że poszedł złą drogą. Chodził po lesie całą noc. Następnego dnia znaleźli go śpiącego pod drzewem koledzy z pracy. Ojciec babci zarzekał się, że nic nie pił. Nigdy więcej jednak tego domu nie znalazł.