![]() |
|
Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń (/showthread.php?tid=1347) |
RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 01-03-2020 Kolejne załączniki - tym razem odznaczenia cywilne: Order Bohatera Bialenii. ![]() Ordery cywilne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zostały jeszcze do zrobienia medale... ale już chyba nie dzisiaj. Ametyście - zmieniłem i podmieniłem kwestię Medalu Gwardyjskiego, teraz wstążka jest w kolorach "neutralnych" czyli nie kojarzącymi się z żadnym regionem. Ponadto dopisałem do projektu Bialeński Krzyż Zasługi, bo chyba przeoczyłeś to nasze i istniejące "od początku" odznaczenie. Przy okazji przejrzyj jeszcze projekt ustawy - poprawiłem to o czym już pisałem, ale zerknij czy nie ma jeszcze jakiś błędów... zanim ustawa przejdzie przez Parlament zdążę przygotować pozostałem załączniki (zostały medale) i będzie można opublikować rozporządzenie ze wzorami odznaczeń i nowych baretek. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 01-03-2020 Cytat:Ponadto dopisałem do projektu Bialeński Krzyż Zasługi, bo chyba przeoczyłeś to nasze i istniejące "od początku" odznaczenie. Nie no, jest, tylko w artykule, w którym upchnąłem wszystkie odznaczenia, bo krzyż to odznaczenie, a nie order (tak jak polski Krzyż Zasługi albo Krzyż Walecznych nie są orderami, a odznaczeniami): Cytat: 4. Najwyższym, nie licząc orderów, odznaczeniem cywilnym Republiki Bialeńskiej jest Bialeński Krzyż Zasługi nadawany za wzorcową postawę obywatelską i szeroko rozumiane zasługi dla państwa. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 01-03-2020 Ametyst Faradobus napisał(a):Nie no, jest, tylko w artykule, w którym upchnąłem wszystkie odznaczenia, bo krzyż to odznaczenie, a nie order (tak jak polski Krzyż Zasługi albo Krzyż Walecznych nie są orderami, a odznaczeniami)Masz rację... przeoczyłem - ale po 8 godzinach grzebania w grafice odznaczeń na oczy mi się rzuciło. Dobra wywaliłem to... Przejrzyj projekt - Ty się na tym znasz, a nie ja - ja tylko obrazki robię... i wrzucamy (w zasadzie jak poprawisz to wrzuć od razu) to do Parlamentu, na możliwie krótką (przecież tutaj o tym już dyskutujemy od dłuższego czasu) debatę i głosowanie. Ja postaram się jak najszybciej uzupełnić brakujące załączniki, tak aby od razu (po wejściu w życie ustawy) wydać odpowiednie rozporządzenie. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 01-03-2020 ![]()
RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 01-03-2020 Przeczytałem i chyba jest okej. Można ewentualnie dodać wzmiankę, że dotychczasowe nadania zachowują ważność i że Medal Kamińskiego jest kontynuacją Medalu Policji, ale nie wiem czy na pewno jest to konieczne. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 01-03-2020 Dodaj co uważasz... to Ty jesteś tutaj fachowcem od odznaczeń i wrzucaj do Parlamentu. Chciałbym to przyjąć przed zmianą Konstytucji, aby nie było opóźnień przez konieczność opracowania aktów wykonawczych do ZN i RR. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 01-03-2020 Bardzo podobają mi się powyższe projekty. W prywatnych rozmowach ludzie z zagranicy wyrażają uznanie.
RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 01-03-2020 To jutro wrzucę. RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 02-03-2020 No to mamy komplet... pozostałe nasze medale. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 06-03-2020 Ej, a co robimy z baretkami Bohatera? Zostawiamy w obecnej kolorystyce? |