![]() |
|
Debata wyborcza? - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Debata wyborcza? (/showthread.php?tid=2831) |
RE: Debata wyborcza? - Ametyst Faradobus - 03-02-2022 Zależy jak rozumiecie "ignorowanie", ale w niektórych przypadkach w prawie jest tak, że tam gdzie dzisiaj jest napisane "trzeba" można napisać "można". RE: Debata wyborcza? - Iwan Pietrow - 03-02-2022 Nihilizm prawny - jedna droga dla kraju. Prawo ma być narzędziem do wykonywania władzy, a nie narzędziem, które to wykonywanie ogranicza! A tak na serio - nie rozumiem tego mikronacyjnego fetyszyzmu prawnego. Jeżeli ktoś mi powie, że powinniśmy przestrzegać co do joty przepisy uchwalone dla kilkunastu/kilkudziesięciu osób w części internetu, do której zaglądają (dosłownie) jednostki, to z pełną świadomością powiem mu, żeby się puknął w głowę. To całe prawo w mikronacjach, to jest niepotrzebna rzecz, która tylko utrudnia nam robotę. Ja rozumiem, że te kilka lat temu wielu Bialeńczyków marzyło o karierach wielkich prawników-legislatorów i to właśnie Bialenia stanowiła dla nich miejsce do spełniania swoich chorych marzeń, ale naprawdę, to już jest przeszłość. Nie musimy tego kontynuować. RE: Debata wyborcza? - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 07-02-2022 No to jeszcze dwa pytanka ode mnie: 1. Jak Kandydaci ustosunkowują się do pomysłu budowy Aharskiej Republiki Islamskiej na terytorium dotychczasowej Dżamahiriji Bialeńskiej? Czy będą dążyć do likwidacji Ustawy o Rzeszy i Dżamahiriji oraz są skłonni dać Bialenii Północnej wolną rękę odnośnie swojego samookreślenia? 2. Czy Kandydaci będą dążyli do normalizacji stosunków z Muratyką? Pytam w kontekście ostatnich zapowiedzi prezydenta Muratyki. RE: Debata wyborcza? - Tymoteusz Dostojewski - 07-02-2022 1. Myślę że Aharska Republika Islamska będzie godną kontynuatorką Dżamahiriji Bialeńskiej, w całości popieram jej powstanie. Oczywiście nie będę dążyć do likwidacji Ustawy o Rzeszy i Dżamahiriji, oczywiście dam wolną rękę Bialenii Północnej. 2. W swoim programie wyborczym wspomniałem że może Bialenia za mojej prezydentury nawiąże stosunki dyplomatyczne z innymi krajami. Co do stosunków z Muratyką jeszcze nie wiem, ale może polepszę z nią stosunki. RE: Debata wyborcza? - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 09-02-2022 Pobojowisko po debacie wyborczejSzanowni Kandydaci,
Drodzy Bialeńczycy!
Serdecznie dziękuję wszystkim za udział w debacie wyborczej. Cieszę się, że udało nam się ją przeprowadzić, czym dowiedliśmy, że jesteśmy demokracją dojrzałą. Wkrótce przejdziemy do dwudniowej, ustawowej debaty na Forum Obywatelskim
Niech wygra lepszy!
RE: Debata wyborcza? - Ronon Dex - 11-02-2022 ![]() BIALEŃSKA PARTIA DEMOKRATYCZNA OŚWIADCZENIE Po wysłuchaniu debaty kandydatów oraz na skutek zgodnej decyzji członków partii oświadczam, że Bialeńska Partia Demokratyczna w nadchodzących wyborach prezydenckich, udziela swojego poparcia kandydatowi Iwanowi Pietrowowi.
Przewodniczący
Bialeńskiej Partii Demokratycznej ![]() RE: Debata wyborcza? - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 11-02-2022 Niech żyje Iwan Pietrow, umiłowany lider dwojga narodów! Co nie znaczy, że nie życzę dobrze panu Piechocie. Ostatnimi czasy stał się bardzo wartościowym obywatelem, wziął merytoryczny udział w kampanii i debacie. Gorąco liczę na współpracę obu kandydatów po wyborach. RE: Debata wyborcza? - Ametyst Faradobus - 11-02-2022 Ja z całego serca, z całej duszy będę kibicował tow. Piechocie. RE: Debata wyborcza? - Tymoteusz Dostojewski - 11-02-2022 Dziękuję za poparcie. |