Forum Republiki Bialeńskiej
Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń (/showthread.php?tid=1347)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 06-03-2020

A czy muszą być do tego baretki? Wyszedłem z analogicznego odznaczenia rodem z ZSRR i chyba właśnie (wyprowadź mnie z błędu jak się mylę) to nie zastępowano go baretkami. W każdym razie na zdjęciach widać, że choć pozostałe odznaczenia były w formie baretek to gwiazdy bahatera noszono "w całości". 

Ale oczywiście opracowanie baretek to nie problem... pytanie czy powinny być czy uznajemy, że gwiazdę bohatera nosi się tylko w pełnej formie? Ty jesteś fachowcem tutaj to zdecyduj.

RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 06-03-2020

Wiadomo, że "fizycznie" będziemy nosić całą gwiazdę i to, tak jak to było w ZSRR, także na co dzień (Ramzan nosi Gieroja Rosji nawet przy dresie). Myślałem natomiast o baretkach w profilu - nie wiem, czy da się jakoś zgrabnie wgrać całą gwiazdę, aby była ona widoczna...

RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 06-03-2020

Ametyst Faradobus napisał(a):Myślałem natomiast o baretkach w profilu - nie wiem, czy da się jakoś zgrabnie wgrać całą gwiazdę, aby była ona widoczna...

A coś takiego? Niestety muszę się trzymać rozmiaru 150 x 41 pxs

[Obrazek: 3_07_03_20_7_07_23.png]

RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 06-03-2020

Dla mnie spoko.

Zapraszam w ogóle do zapoznania się z moimi wypocinami na temat noszenia orderów.

RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ronon Dex - 07-03-2020

Nie dodałem jednej kwestii czyli wielokrotności tytułu... choć na razie tylko Andrzeja to dotyczy. W tym przypadku złote elementy na obu skrajach baretki będą po prostu zdublowane... zmieniłem obrazek w poprzednim poście.

RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 07-03-2020

Fajne, ale z drugiej strony może lepiej byłoby po prostu dać Andrzejowi dwie takie same baretki? Przyczyna jest prosta: do tytułu Bohatera zawsze dołącza się krótkie uzasadnienie, które wpisuje się też pod baretką w profilu. W tej sytuacji pod jedną baretką trzeba by upchnąć uzasadnienia z dwóch nadań.

Można i tak i tak... może niech się zainteresowany wypowie? Dla mnie wszystko jedno - mogę poprawić. Choć osobiście uważam, że dwie takie same baretki wyglądają gorzej.

Ametyście... nasz specjalisto od odznaczeń i inni zainteresowani kwestiami odznaczeń - co myślicie o medalu dla byłych Parlamentarzystów? 

Takim z okazji likwidacji Parlamentu... dla uhonorowania wszystkich tych, którzy po odzyskaniu niepodległości byli posłami naszego, likwidowanego własnie Parlamentu. Art. 20 nowej ustawy daje mi prawo do ustanowienia takowego odznaczenia.

RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - Ametyst Faradobus - 07-03-2020

Jestem za. Można nawet podzielić go na klasy: niższa przysługiwałaby wszystkim, którzy kiedykolwiek byli posłami, a wyższa tym co bardziej zaangażowanym.

A ja sądzę, że nie warto dzielić naszych posłów na tych bardziej i mniej zaangażowanych (niby jak to będziemy wyliczać... ilość kadencji, ilość wniesionych projektów itd.). Nie dzielmy posłów na "lepszych" i "gorszych/mniej lepszych". Tutaj będę stał na stanowisku - jednoklasowy medal dla każdego kto był posłem, jako wyraz podziękowania Republiki za służbę społeczną.