![]() |
|
Aktualna Lista państw uznawanych - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Aktualna Lista państw uznawanych (/showthread.php?tid=1602) |
RE: Aktualna Lista państw uznawanych - Ametyst Faradobus - 28-11-2022 Postanowiłem przygotować orientacyjną listę istniejących mirkonacji wraz z odnośnikami do miejsca, gdzie można wrzucać nasz spam: Cesarstwo Niemieckie Palatynat Leocji Kotlina Edelweiss Unia Nordacka Cesarstwo Insulii Wschód Orientyki Królestwo Lumerii (ale za cholerę nie wiem, jak to obsłużyć) Królestwo Hawilandu Księstwo Sarmacji Królestwo Fenocji Związek Winkulijski Rzeczpospolita Obojga Narodów Królestwo Dreamlandu i Scholandii Państwo Kościelne Rotria Unia Niepodległych Państw Związek Winkulijski Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu Królestwo Skarlandu To by chyba było na tyle. Niedługo postaram się uaktualnić informacje w pierwszym poście (tzn zaktualizować linki i informacje nt. ambasad oraz traktatów), który będzie miał wymiar praktyczny. Jednocześnie ten wątek proponuję traktować do następujących czynności: a. odnotowywanie zmian adresów forów i stron; b. odnotowywanie upadków i przekształceń; c. odnotowywanie zmian nazewnictwa. Można też zaznaczać, gdzie wysłano już aktualny numer "To był tydzień". RE: Aktualna Lista państw uznawanych - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 28-11-2022 (28-11-2022 14:43)Ametyst Faradobus napisał(a): Królestwo Lumerii (ale za cholerę nie wiem, jak to obsłużyć)Ja tam celowo konta nie zakładam, bo skoro chcieli być tacy sprytni i zmusić wszystkich chcących zajrzeć na forum do założenia konta, to ja przekornie akurat tam się nie rejestruję (a prawie w każdej innej mikronacji mam konto). (28-11-2022 14:43)Ametyst Faradobus napisał(a): Można też zaznaczać, gdzie wysłano już aktualny numer "To był tydzień".To już proponuję ustalać na priv albo zrobić stały podział. Nie możemy co tydzień zaspamować połowy forum organizacją spamowania. RE: Aktualna Lista państw uznawanych - Ametyst Faradobus - 28-11-2022 (28-11-2022 14:53)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ja tam celowo konta nie zakładam, bo skoro chcieli być tacy sprytni i zmusić wszystkich chcących zajrzeć na forum do założenia konta, to ja przekornie akurat tam się nie rejestruję (a prawie w każdej innej mikronacji mam konto). To ja mam tylko nie wiem, jak się tam dodaje posta. RE: Aktualna Lista państw uznawanych - Bolesław Kirianóo von Hohenburg - 28-11-2022 Prosiłbym jednak aby rozdzielić państwa z rubryki "Unia Nordacka", ze względu że na przykład Hawiland do takowej należy ale ma osobne forum i jest tu zapisany osobno, co może być paliwem dla przyszłych nieporozumień
RE: Aktualna Lista państw uznawanych - Ametyst Faradobus - 28-11-2022 Ten post powyżej to jest taki roboczy i służyć będzie nam do technicznego ogarniania adresów. Kiedy poprawię oficjalną listę to będzie miała ona bardziej merytoryczny i elegancki charakter. RE: Aktualna Lista państw uznawanych - Ametyst Faradobus - 08-12-2022 Z chwilą unieważnienia ustawy o kryteriach uznawania wątek stracił walor oficjalności, więc za jakiś czas zostanie zarchiwizowany. Ja tymczasem popracuję nad roboczą bazą danych dla naszej służby zagranicznej. RE: Aktualna Lista państw uznawanych - Karol Medycejski - 08-12-2022 Swoją drogą mamy gdzieś obecnie ambasadorów? RE: Aktualna Lista państw uznawanych - Ametyst Faradobus - 09-12-2022 Cóż, nominalnie nikt nie zdjął Ronona z funkcji. Wydaje mi się jednak, że ambasadorstwo to po prostu przeżytek. Co najwyżej jeśli byśmy mieli wśród obywateli kogoś, kto i tak regularnie bywa w danym państwie. Tak to niech odpowiedni urzędnicy obsługują po kilka ambasad. |