Forum Republiki Bialeńskiej
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+---- Dział: Wieści z zagranicy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Wątek: Wieści z zagranicy (/showthread.php?tid=13)

RE: Wieści z zagranicy - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 02-12-2019

Ty to należysz do jeszcze innej kategorii, bo jesteś trollem pożytecznym. Masz ożywczy wpływ na Bialenię i oddalasz niebezpieczeństwo przekształcenia się w grzybową dolinę. Gdybyś jeszcze trochę bardziej angażowała się w działalność tzw. merytoryczną (na przykład uaktywniła Dżamahiriję), to apelowałbym o nadanie Ci tytułu Bohatera Bialenii za bieżący rok... A tak to pewnie dostanie Bajtuś za techniczne umożliwienie nam odzyskania niepodległości, no i oczywiście rozsądek w działalności politycznej.

RE: Wieści z zagranicy - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 02-12-2019

> oddalasz niebezpieczeństwo przekształcenia się w grzybową dolinę

W sumie to dobrze. Nie lubię grzybów. Chyba że marynowanych. Ale też tylko małych.

> to apelowałbym o nadanie Ci tytułu Bohatera Bialenii za bieżący rok

Nie pośmiertnie nadają?

RE: Wieści z zagranicy - Iwan Pietrow - 02-12-2019

Merytorycznego? W obecnym mikroświecie? Chyba sobie żartujecie... Teraz to jest tylko sztuczne podtrzymywanie dogorywającego na łożu śmierci staruszka. A może się uda, a może jednak...

A może jest to oczekiwanie na przełom, który może nastąpić? Jeszcze nie widzimy jaki, tak jak Polacy robiący inbę barską i kościuszkowską nie wiedzieli, że zaraz nadejdzie epoka napoleońska i wszystko się zmieni. Cierpliwość jest cnotą w polityce.

RE: Wieści z zagranicy - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 02-12-2019

> A może jest to oczekiwanie na przełom, który może nastąpić?

Przełom? Chyba Dunajca.

RE: Wieści z zagranicy - Karol Medycejski - 02-12-2019

Ale po co czekać na jakiś przełom? Skoro zabawa trwa (i ma się całkiem nieźle), to znaczy że są chętni. Nigdy nie rozumiałem tego pędu make [insert name of mirkonacja] great again.

Jakie nieźle? Weź sobie zobacz ranking aktywności i porównaj go do poprzednich lat.
Nie lubię tak jojczeć na kryzys, bo to bez sensu, ale jednak rzeczywistości nie zakłamujmy.

RE: Wieści z zagranicy - Ametyst Faradobus - 02-12-2019

Nie biadolcie, ja się tu świetnie bawię.

RE: Wieści z zagranicy - Karol Medycejski - 03-12-2019

Cytat:Jakie nieźle? Weź sobie zobacz ranking aktywności i porównaj go do poprzednich lat.
Nie lubię tak jojczeć na kryzys, bo to bez sensu, ale jednak rzeczywistości nie zakłamujmy.

Słodki Jeżu w malinach... Andrzej, ostatnio tak pieprzysz, że aż się odechciewa to czytać. 

Właśnie o takim zachowaniu piszę: kiedyś to było lepiej, za mało postów, słabe rankingi srania postami, tamci to nie chcą czytać o tym, ci to nie chcą czytać tego, nikt nie pisze referatów do pisemek (Kto ma na to siłę, ochotę i czas? Ja na pewno nie po całym dniu produkowania bełkotu w realu), kryzys, koniec mirkonacji, wszyscy pomrzemy!

Takie biadolenie wcale nie jest lepsze od pisków Pietrowa.

RE: Wieści z zagranicy - Ronon Dex - 03-12-2019

Mam podobne zdanie do Ametysta i Karola... ja tam się dobrze bawię i tyle. W sumie te całe rankingi mało mnie obchozą, są niczym innym jak ciekawostką.

W zasadzie ilość postów mnie "nie rusza"... Jak jest ich 30-40 dziennie to i tak wszystkich czytać nie będę. Wolę 2-3 ale ciekawe, na które chce mi się odpowiedzieć lub po prostu je czytam z zainteresowaniem. Wolę sobie podyskutować z Ametystem na zasadzie 2 postów dziennie niż brnąć przez kilkunastopostowy bełkot o niczym.

Pamiętajmy, że ten mikroświat istnieje nie tylko na forum, ale w pewnym sensie też w naszej wyobraźni, to takie sci-fi również na nasz wewnętrzny użytek. Mnie tam nijak nie brakuje tego, jak to pięknie Karol napisał "srania postami".