![]() |
|
Planeta Szoarmacja - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=134) +---- Dział: Zespół Archiwalny "Samorządy i Państwa Stowarzyszone" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=393) +----- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=11) +------ Dział: Departament Mon (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=369) +------- Dział: Japan (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=144) +------- Wątek: Planeta Szoarmacja (/showthread.php?tid=1098) Strony:
1
2
|
Planeta Szoarmacja - Joahim-von-R - 26-11-2019 Alternatywna rzeczywistość. Świat, w którym istnieje Księstwo Szoarmacji. Jeszcze nie dawno wielkie i potężne, teraz wielkie ale nie potężne. Boryka się z długami i deklarującą niepodległość wyspą Awarrą. Państwem rządzi książe Pioter I Łukaszewicz. Co się stanie z Szoarmacją? Zapraszam na serial Planeta Szoarmacja! Uwaga! Postaci w serialu nawiązują do v-realnych osób, ale nie są nimi. Ponieważ serial może niektórych obrażać, nie powinien być przez te niektóre osoby oglądany! RE: Planeta Szoarmacja - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 26-11-2019 Nie boisz się konsekwencji w KS? Czyżbyś chciał dołączyć do sławnego grona banitów? Ja z Aliją już się w nim znajduję (chociaż nas ułaskawili i teoretycznie mamy prawo wjazdu; no, ja za wyjątkiem Sclavinii). RE: Planeta Szoarmacja - Taddeo von Hippogriff-Piccolomini - 26-11-2019 I tak Joachimek biorąc udział w spisku na Baridas będzie banitą. Nie można przecież służyć 2 panom. RE: Planeta Szoarmacja - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 26-11-2019 Mógłby ksiądz przybliżyć sytuację? Zupełnie nie słyszałem o tym spisku. RE: Planeta Szoarmacja - Joahim-von-R - 26-11-2019 Jakim to spisku? RE: Planeta Szoarmacja - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 26-11-2019 Jakbyś robił inbę, to poczekaj chociaż do grudnia, bo powstanie listopadowe ma zbyt negatywne konotacje. RE: Planeta Szoarmacja - Joahim-von-R - 26-11-2019 Odcinek 1 Każdy Szoarmata jest warty 200 tysięcy Dreamów. Grodzisk. Rok 2019. Widok na stary, odrapany z tynku i farby budynek. Wchodzimy do środka. Widać siedzących dookoła stołu polityków. Pioter I Łukaszewicz (książe Szoarmacji): No więc Joana, jak nasza sytuacja budżetowa? Joana Isbela (kanclerz Szoarmacji): No więc, mamy mało, a właściwie to nic, w tabelce przychody, i dużo, a właściwie to bardzo dużo, w tabelce rozchody. Pioter I Łukaszewicz: A nie powinno być na odwrót? Joana Isbela: Dreamlandia też ma dużo w tabelce rozchody... Pioter I Łukaszewicz: Co proszę? Szoarmacja dorównuje w czymś tym imperialistą z południa? Joana Isbela: Nie Wasza Wysokość. Użyłam tylko porównania, które jak teraz widzę było bardzo nie odpowiednie. Pioter I Łukaszewicz: Kontynuuj... Joana Isbela: Więc jak mówiłam, mamy dużo w tabelce rozchody, ale martwi mnie brak punktów w tabelce dochody. Pioter I Łukaszewicz: Mówisz że nie mamy ŻADNYCH dochodów?! Joana Isbela: Dokładnie. Pioter wyciąga pistolet i strzela do pierwszego lepszego polityka. Pioter I Łukaszewicz: Sprzedajcie jego organy. Na czarnym rynku będzie wart około 200 tysięcy Dreamów. Czołówka Pioter I Łukaszewicz: Wydaje się dzisiaj, że wszystko, co widzisz, to Dreamlandia w radiu i Czarnezja w telewizji. Joana Isbela: Ale gdzie są te wszystkie szlachetne kraje które kiedyś rządziły w tym mikroświecie? Wszyscy: Na przykład Szo-ar-macja (aaaa)!!! Wszyscy: Możesz powiedzieć o nas co chcesz, ale nigdy nas nie pokonasz. Pioter I Łukaszewicz: Chociaż jesteśmy tak biedni... Joana Isbela: Że chcesz płakać! Wszyscy: To... jest... Planeta... Szo-ar-macja (aaaa)!!! Wspaniała willa na przedmieściach Grodziska. W środku Pioter I Łukaszewicz robi jajecznicę. Nagle dzwoni telefon. Pioter I Łukaszewicz: Tak? Głos w słuchawce: Witam, jestem z firmy windykującej długi. Mamy zlecenie na wasz kraj. Za trzy dni zaczynamy. Jesteście winni naszemu klientowi 75 milionów Dreamów. Życzę miłego dnia Pioter I Łukaszewicz: Co? Budynek parlamentu w Grodzisku. Pioter I Łukaszewicz: Dobra... Przed chwilą dzwonili do mnie z firmy windykującej długi. Wobec kogoś mamy dług w wysokości 75 milionów Dreamów. Anronik, komu wisimy 75 milionów? Anronik wyciąga swoją dużą księgę, w której zapisuje wszystkie długi Szoarmacji. Przegląda ją chwilę. Anronik (minister gospodarki): Chyba Al-Sambudzie. Pioter I Łukaszewicz: Aaaa... lllll... Pioter mdleje. Po chwili wstaje. Pioter I Łukaszewicz: Który debil zaciągnął dług u Al-Sambudy?! Jaja mu obetnę. Niezręczna cisza. Anronik: Zdaje się że pan. Retrospekcja. Rozmowa Piotera z Joaną. Pioter I Łukaszewicz: Jestem genialny! Pożyczyłem od Al-Sambudy 50 milionów Dreamów z odsetkami 50% w skali roku! Uratowałem kraj od ruiny! Joana Isbela: To się na tobie zemści. Czas współczesny. Pioter I Łukaszewicz: No dobrze... Przynieście nóż. Joana Isbela: Pioter ty chyba nie zamierzasz... Pioter I Łukaszewicz: Trzy, dwa, jeden... O KURWA ALE BOLI! Pioter mdleje. Szpital w Awarropolis. Rząd Szoarmacji stoi wokół łóżka, na którym leży Pioter. Joana Isbela: Gratulujacje Wasza Wysokość. Wykastrował się pan. Na szczęście udało się je przyszyć, ale zalecono badania psychiatryczne. Pioter I Łukaszewicz: Gdy Szoarmata dotrzyma słowa od razu wysyłają go do psychiatryka. Cisza. Pioter I Łukaszewicz: No co? Taka prawda! Autor: Joahim von Ribertrop Voronin: Wydaje się dzisiajże wszystko, co widzisz, to USA w radiu i Rosja w telewizji Gerceanii: Ale gdzie są te wszystkie szlachetne kraje, które kiedyś rządziły w tym świecie? Wszystko: jak dobrze jest Mol-do-va (aaa) !!! Wszyscy: Możesz powiedzieć o nas wszystko, ale nie możesz nas pokonać Voronin: Chociaż jesteśmy tak biedni, że Gerceanii: Chcesz płakać! Wszystko: To ... jest ... Planeta ... Mol-do-va (aaaa) !!!! Voronin: Wydaje się dzisiaj, że wszystko, co widzisz, to USA w radiu i Rosja w telewizji Gerceanii: Ale gdzie są te wszystkie szlachetne kraje, które kiedyś rządziły w tym świecie? Wszystko: jak dobrze jest Mol-do-va (aaa) !!! Wszyscy: Możesz powiedzieć o nas wszystko, ale nie możesz nas pokonać Voronin: Chociaż jesteśmy tak biedni, że Gerceanii: Chcesz płakać! Wszystko: To ... jest ... Planeta ... Mol-do-va (aaaa) !!!! RE: Planeta Szoarmacja - Taddeo von Hippogriff-Piccolomini - 27-11-2019 Joachimowi może coś data z 30 na 1 coś mówi? Awara... RE: Planeta Szoarmacja - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 27-11-2019 A Joahim nie został przypadkiem z Dreamlandu wyrzucony za wspieranie sarmackich roszczeń do Awary? To czyja ta Awara na być, voxlandzka? To z resztą zabawne, że o tę wysepkę toczą się takie konflikty, skoro jest cała masa obpp. A poza tym, zarówno Sarmacja, jak i Dreamland i tak nie są w stanie rozwijać tych ogromnych terenów na których władają niepodzielnie.
RE: Planeta Szoarmacja - m².r - 27-11-2019 >A Joahim nie został przypadkiem z Dreamlandu wyrzucony za wspieranie sarmackich roszczeń do Awary? Został wyrzucony za wniosek o akces, złożenie przysięgi i wreszcie zostanie członkiem Waffen-OK. Wbrew legendom, nie wyrzucamy za szerzenie sarmackiej propagandy, zwłaszcza gdy nie ma ona znamion bezczelnego trollingu. |