Forum Republiki Bialeńskiej
Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=134)
+---- Dział: Zespół Archiwalny "Wydarzenia" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=390)
+----- Dział: IV Szczyt Rady Państw Nordaty (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=201)
+----- Wątek: Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty (/showthread.php?tid=1331)

Strony: 1 2 3 4 5

Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty - Ametyst Faradobus - 09-02-2020

[Obrazek: e6f5fc3f1b1dafb4c07ce9bf7eaca6b7.jpg]

W namiocie, gdzie wcześniej miał miejsce referat wprowadzający prof. dra hab. dra h. c. Andrzeja Swarzewskiego dziś odbywa się zgromadzenie pod przewodnictwem prof. dra h. c. Ametysta (Faradobusa)

Bracia i Siostry, Ekscelencje - Eminencje, Dostojni Przedstawiciele Narodów Nordaty,

19 sierpnia 2008 roku zgromadzeni w realowym Bengazi przedstawiciele niemal dwustu tradycyjnych monarchii afrykańskich, obowie, emirowie, sułtani, królowie i wodzowie, nadali Przywódcy Rewolucji 1. Września, Bratowi - Liderowi, Pułkownikowi Muammarowi Kaddafiemu godność Króla Królów Afryki. My w Bialenii, pełni podziwu dla Jego Czynów i Idei, ogłosiliśmy go już wiele lat temu Patronem naszej Republiki, a całkiem niedawno pojawił się w naszych sercach pomysł, aby Brata Lidera uczynić naszym Kalifem. Ostatecznie, po rozważeniu różnych opcji, zdecydowaliśmy się nadać mu tytuł Wezywa, a tu, na Szczycie kontynentalnym w Bengazi, zaproponować intronizację Pułkownika na Króla Królów Nordaty.

Któż, jak nie On uosabiał i wciąż uosabia niezmorzoną walkę z imperializmem i mocarstwowością? Któż, jak nie On był przywódcą ludów drugiego i trzeciego szeregu? Któż, jak nie On napełniał prostych ludzi dumą i ochotą do działania? Któż, jak nie On w Zielonej Książce nauczał, czym jest prawdziwa demokracja? To w Jego Myśli Afryka była nie zbiorem 50 państw, tylko jedną nacją, jednym narodem, jedną kulturą, jedną ekonomią i brakiem granic. Czy istnieje lepsze uosobienie celów, które sobie stawiamy jako wspólnota nordacka? Nie ma przecież w V-Świecie takich sił, które by mogły zatrzymać nasz wspólny marsz ku tym szlachetnym celom.

W związku z tym apeluję, postulaty apelują, do wszystkich Państw i Narodów Nordaty, do ich Rządów i Społeczeństw: już dziś, tu w Bengazi, ogłośmy Muammara Kaddafiego Królem Królów Nordaty! Niech czuwa nad nami z zaświatów, otoczony troskliwą opieką szwadronu dziewic (jak za życia).

RE: Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 09-02-2020

Ekscelencjo Profesorze, Towarzysze,
Propozycja ta jest za wszech miar godna zrealizowania. Patron Bialenii w Zielonej Książce napisał ważne słowa "Plemię jest wielką, rozbudowaną wskutek prokreacji rodziną. Naród to wielkie, rozbudowane wskutek prokreacji plemię. Ludzkość zaś jest wielkim narodem, który rozbudował się w wyniku przyrostu naturalnego". Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty będzie potwierdzeniem, że nasz kontynent jest związkiem braterskich narodów, które stanowią wielką rodzinę. Rodzinę, która jednoczy się za sprawą Rady Państw Nordaty.

RE: Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty - Ametyst Faradobus - 09-02-2020

I to wspólnotą rozwijającą się w ramach nieustającej prokreacji.

RE: Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty - Michelangelo Piccolomini - 09-02-2020

Tak szczerze - nie był to zbrodniarz?

RE: Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 09-02-2020

Chciałbyś baranka w fazie akmatycznej kształtowania się etnosu? Każdy etap ma swoje prawa, a prawoczłowieczyzm jest perspektywą właściwą tylko jednemu z nich.

RE: Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty - Ametyst Faradobus - 09-02-2020

Zawsze się trochę zbrodniarzy.

RE: Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty - Michelangelo Piccolomini - 10-02-2020

Tak, ja nadal jestem zaślepiony tezą o przyrodzonej i niezbywalnej godności człowieka. Dlatego facet, który m.in. podobno zgwałcił setki kobiet czy kazał atakować cywilów nie za bardzo może (w moim odczuciu) stanowić autorytet. Sentyment jedynie odczuwam nadal do Wojciecha Jaruzelskiego. Smile To się trochę kłóci z powyższym, ale jakoś odczuwam.

RE: Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 10-02-2020

A te informacje o gwałtach to na podstawie jakiegoś źródła, czy "doniesień medialnych"?
Ja w ogóle nie jestem zainteresowany taką oceną postaci historycznych, która kazałaby potępić Cezara, Ruryka, Napoleona i Mieszka. I wielu papieży oraz obrońców chrześcijaństwa. Wink Wiara, że politykę można prowadzić całkowicie bezkrwawo to naiwność i infantylizacja. Kaddafi prowadził walkę o niezależność Libii od imperiów postkolonialnych. I chyba był w tym niezły i dobierał skuteczne metody, skoro utrzymał się przez 40 lat, umożliwiając pokoleniom Libijczyków dobrobyt i wykształcenie.

RE: Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty - Janek Sapieha - 10-02-2020

Tak to już jest z tą Bialenią, że ma ona pewien nierozerwalny związek z Libią. Nigdy mi to jakoś szczególnie nie wadziło, chyba głównie z tego powodu, że ani nigdy tam nie byłem, ani za bardzo nie interesowałem się jej historią (do wakacji nadrobię braki Andrzeju). Wiem za to, że człowiek, który ogrania 95% spraw RB z jakiegoś powodu umiłował sobie ten kraj i tego przywódcę.

RE: Intronizacja Muammara Kaddafiego na Króla Królów Nordaty - Michelangelo Piccolomini - 10-02-2020

Rozumiem, oczywiście. Pomyślę nad tym, bo może rzeczywiście moja ocena była zbyt płytka.