![]() |
|
Powitanie CK Prezydenta Ministrów - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Przejście graniczne - powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=52) +--- Wątek: Powitanie CK Prezydenta Ministrów (/showthread.php?tid=2058) Strony:
1
2
|
Powitanie CK Prezydenta Ministrów - Ametyst Faradobus - 22-10-2020 ![]() ![]() W porcie pasażerskim w Apfelbaumstadt trwają przygotowania do ceremonii powitania gościa z Monarchii Austro-Węgierskiej w osobie Cesarsko-Królewskiego Prezydenta Ministrów Moritza Rittera von Oranien-Nassau, który przybywa do Bialenii z wizytą oficjalną. Przy nabrzeżu, przy którym zacumować ma jego okręt ustawiono pododdziały kompanii honorowej, która oczekuje na przybycie Prezydenta Republiki.
RE: Powitanie CK Prezydenta Ministrów - Karol Medycejski - 22-10-2020 Witamy cię Alleluja! Witamy Cię Alleluja! Witamy Cię! RE: Powitanie CK Prezydenta Ministrów - Maurycy Orański - 22-10-2020 ![]() Na redę portu wpłynął statek pod Austro-Węgierska banderą. Wywołało to poruszenie wśród gapiów na nabrzeżu. Oficer dowodzący kompanią rzucił tylko krótki rozkaz do zwarcia szyku. Po kilku minutach jacht rządowy cumował już przy nabrzeżu. Opuszczono trap i na ląd zszedł mężczyzna ubrany w mundur generała w pełnej gali orderowej. Powpolnym krokiem ruszył aby przywitać się z Prezydentem Faradobusem. Witam wszystkich bialeńczyków. Jest mi niezmiernie miło gościć na tej ziemi już po raz drugi. RE: Powitanie CK Prezydenta Ministrów - Janek Sapieha - 22-10-2020 Mam nadzieję, że będzie się Pan tu czuł znakomicie. RE: Powitanie CK Prezydenta Ministrów - Ametyst Faradobus - 22-10-2020 Z serca witam i pozdrawiam Waszą Ekscelencję na bialeńskiej ziemi, tej ziemi. Czynię to z nadzieją, że to spotkanie stanie się początkiem owocnej współpracy. Zapraszam Pana Prezydenta do Wolnogradu na odpoczynek, a następnie na wspólne odwiedziny Uniwersytetu. RE: Powitanie CK Prezydenta Ministrów - Karol Medycejski - 22-10-2020 Naturalnie zapraszamy naszego Znamienitego Gościa do wyśmienitego lokalu w Wolnogradzie, gdzie bawi się wyłącznie bialeńska śmietanka. Chodzi, rzecz jasna, o Elytarny Klub „Andżela”. Gramy tam w ruletkie za pieniądze z podatków i zajadami się słynnym już przysmakiem, czyli goloneczką po tajsku, którą podają niezastąpione: Marta, Jessica, Anna i Linda. Rzecz oczywista, wszystko na koszt bialenskiego podatnika na nasz koszt. RE: Powitanie CK Prezydenta Ministrów - Thomas von Lisendorff - 22-10-2020 Witaj Maurycy. Bardzo mi miło powitać Cię w Bialenii. RE: Powitanie CK Prezydenta Ministrów - Piotr Romanow - 23-10-2020 Witam Szanownego Pana Orańskiego! Mimo jako gość w tym kraju, ale nadal miło powitać przedstawiciela tak słynnego rodu. RE: Powitanie CK Prezydenta Ministrów - Maurycy Orański - 23-10-2020 Dziękuję Panom za miłe powitanie. Miło widzieć znajomą twarz, Tomaszu. Jak po wczorajszym meczu naszych drużyn? Ledwie, ledwie wybiłem się na zwycięstwo
RE: Powitanie CK Prezydenta Ministrów - Thomas von Lisendorff - 23-10-2020 Całkiem o Nim zapomniałem i w ogóle nie ustawiłem taktyki . No cóż ale za chwilkę będzie rewanżyk
|