![]() |
|
Sprawy organizacyjne Reorganizacja działów - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +---- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Wątek: Sprawy organizacyjne Reorganizacja działów (/showthread.php?tid=2192) |
Reorganizacja działów - Ametyst Faradobus - 30-11-2020 Moi drodzy, tak jak zapowiadałem pragnę poruszyć kwestię układu działów na naszym forum, które moim zdaniem staje się nieco mało przejrzyste, zwłaszcza dla kogoś z zewnątrz. Poza tym pojawiło się kilka pomysłów i próśb, które można by przy okazji rozwiązać. Nie chciałbym samowolnie podejmować tego typu technicznych decyzji, więc będę wdzięczny za Wasze głosy.
1. Strefa Fantastyki - ja co prawda od początku nie byłem zainteresowany tą formą działalności, więc mogę tu być mało obiektywny, ale do tej pory dzieje się tam niewiele i trzy działu zgrupowane w jedną kategorię służą de facto jednej osobie. Jeżeli jest wola, aby to utrzymać to ja nie będę naciskał. Może zamiast trzech działów wystarczy poddział w Szpitalu Psychiatrycznym?
2. Dział NUPIA - w sumie to więcej napisaliśmy tam my niż Pel i Apache, którzy wpadli i zniknęli. Teraz te ich działy są takie nieco ni z gruchy ni z pietruchy. Może warto by je czasowo przenieść do archiwum z powiadomieniem zainteresowanych, a w razie potrzeby po prostu je przywrócimy?
3. Stowarzyszenia - póki co działa jedno. Może połączyć ten dział ze związkami wyznaniowymi albo z partiami?
4. Teraz w gruncie rzeczy sprawa wewnętrzna Rzeszy, ale wolę poruszyć ją tutaj: Iwan i Thomas jako przedstawiciele emigracji brodryjskiej proszą o wydzielenie Anatolii Brodryjskiej, co z jednej strony jest nieco dziwne, bo ona nadal jest po prostu lennem, ale z drugiej strony mamy precedens w postaci Półwyspu Lisewskiego. Moją alternatywną propozycją jest poddział w dziale stowarzyszeń na wzór Stowarzyszenia Inteligencji Suderlandzkiej. Potencjalny rząd emigracyjny Republiki Brodrii będzie w gruncie rzeczy organizacją polityczną działającą w Republice Bialeńskiej.
Jestem też otwarty na inne sugestie i propozycje z Waszej strony.
RE: Reorganizacja działów - Janek Sapieha - 30-11-2020 Istniejący dział Fantasy na stronie głównej jest swego rodzaju wizytówką, dlatego każdorazowo podczas wejścia jej widok mnie cieszy. Być może poddział o nazwie "wehikuł czasu" ma zadanie bardziej opisowe lecz już "historia alternatywna" w moim przekonaniu doskonale nadaje się do prowadzenia w nim dyskusji. Nie jestem w stanie stwierdzić czy na tą chwilę istotnie nadaje się na pierwszą ale przeczuwam, że jak tylko pojawi się dobry temat, okaże się to zasadne. RE: Reorganizacja działów - Ametyst Faradobus - 30-11-2020 W sumie od jakiegoś czasu przeszkadza mi brak możliwości umieszczenia krótkiego opisu pod nazwą działu. Niby się da, ale kiedy próbuję to zrobić w panelu admina wówczas opis staje się częścią nazwy. RE: Reorganizacja działów - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 30-11-2020 > Strefa Fantastyki - ja co prawda od początku nie byłem zainteresowany tą formą działalności, więc mogę tu być mało obiektywny, ale do tej pory dzieje się tam niewiele Do wyjebania. > Dział NUPIA - w sumie to więcej napisaliśmy tam my niż Pel i Apache, którzy wpadli i zniknęli Do wyjebania. I przestać tworzyć tego typu działy. > Stowarzyszenia - póki co działa jedno Połączyć z BLP i BZS w jeden dział „Organizacje” czy podobnie. > Iwan i Thomas jako przedstawiciele emigracji brodryjskiej proszą o wydzielenie Anatolii Brodryjskiej, co z jednej strony jest nieco dziwne, bo ona nadal jest po prostu lennem, ale z drugiej strony mamy precedens w postaci Półwyspu Lisewskiego Wrzucić Półwysep Lisewski do lenn (Boerland chyba zresztą też?). Bo jeżeli będziemy specjalnie traktować jedne podjednostki niż inne, co szkodzi żebym np. ja domagała się wydzielenia Fatimy? RE: Reorganizacja działów - Ametyst Faradobus - 30-11-2020 Akurat wydzielenie Półwyspu dokonane na życzenie obydwu tamtejszych lenników się bardzo sprawdza, zwłaszcza że to jednak eksklawa Rzeszy. W ogóle ja jestem zwolennikiem, że układ poddziałów w samorządach to jest ich wewnętrzna sprawa. RE: Reorganizacja działów - Ronon Dex - 30-11-2020 Ametyst Faradobus napisał(a):4. Teraz w gruncie rzeczy sprawa wewnętrzna Rzeszy, ale wolę poruszyć ją tutaj: Iwan i Thomas jako przedstawiciele emigracji brodryjskiej proszą o wydzielenie Anatolii Brodryjskiej, co z jednej strony jest nieco dziwne, bo ona nadal jest po prostu lennem, ale z drugiej strony mamy precedens w postaci Półwyspu Lisewskiego. Moją alternatywną propozycją jest poddział w dziale stowarzyszeń na wzór Stowarzyszenia Inteligencji Suderlandzkiej. Potencjalny rząd emigracyjny Republiki Brodrii będzie w gruncie rzeczy organizacją polityczną działającą w Republice Bialeńskiej. Anatolia Brodryjska jest jednak lennem... powinna pozostać w dziale Rzeszy, tak jak napisałem wcześniej do rozważenia podniesienie o jeden poziom. Natomiast emigracyjne siły zbrojne mogą dostać odrębny dział w SZ RB. Jeśli chodzi o kwestie rządu Brodrii na emigracji to faktycznie może to być gdzieś odrębny poddział, ale tylko jako sprawy polityczne, teren Anatolii Brodryjskiej, jako lenno powinien pozostać w dziale Rzeszy, bo jednak ten teren jest elementem Rzeszy. Ametyst Faradobus napisał(a):2. Dział NUPIA - w sumie to więcej napisaliśmy tam my niż Pel i Apache, którzy wpadli i zniknęli. Teraz te ich działy są takie nieco ni z gruchy ni z pietruchy. Może warto by je czasowo przenieść do archiwum z powiadomieniem zainteresowanych, a w razie potrzeby po prostu je przywrócimy?Ja bym zostawił... zaproponowaliśmy naszym przyjaciołom miejsce bez żadnych warunków i niech tak pozostanie. W sumie z tego co wiem nigdy mi obywatelstwa NUPIA nie odebrano, a więc postaram się znaleźć czas by coś tam napisać od czasu do czasu. Ametyst Faradobus napisał(a):W ogóle ja jestem zwolennikiem, że układ poddziałów w samorządach to jest ich wewnętrzna sprawa.I też jestem tego zdania... są działy "Rzesza Bialeńska" i "Dżamahirija Bialeńska", a jak to jest wewnątrz urządzone to już leży w gestii władz tych regionów. ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a):Do wyjebania.Gdyby patrzeć na to co się dzieje w danych działach, to DB też się w sumie kwalifikuje "do wyjebania"... ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a):co szkodzi żebym np. ja domagała się wydzielenia Fatimy?Ale kto w DB tego broni? To sprawa władz DB, jak sobie urządza swój dział. Inna sprawa, że w tej "Fatimie" to ostatni post napisano ponad pół roku temu. Już nawet nie wspomnę kto i co jest tutaj najbardziej "do wyjebania"... RE: Reorganizacja działów - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 30-11-2020 > Już nawet nie wspomnę kto i co jest tutaj najbardziej "do wyjebania"... Ty? RE: Reorganizacja działów - Ronon Dex - 30-11-2020 ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a):> Już nawet nie wspomnę kto i co jest tutaj najbardziej "do wyjebania"...No to zdobądź odpowiednie poparcie społeczne i mnie "wyjeb", przecież da się do tego doprowadzić w tym kraju... coś jeszcze potrafisz poza podniecania się własnymi wulgaryzmami? RE: Reorganizacja działów - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 30-11-2020 > No to zdobądź odpowiednie poparcie społeczne i mnie "wyjeb", przecież da się do tego doprowadzić w tym kraju... Ruch na Rzecz Wypierdolenia Ronona w Kosmos. Najlepiej z armaty. > coś jeszcze potrafisz poza podniecania się własnymi wulgaryzmami? Wymusić haracz, ściągnąć okup, jebnąć ze łba. RE: Reorganizacja działów - Ronon Dex - 30-11-2020 ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a):Wymusić haracz, ściągnąć okup, jebnąć ze łba.Zapewne tylko w "mokrych snach"... ale niech Ci będzie - każdy ma jakieś marzenia.
|